VENDÉGCIKK - MASNILÁNYOK PASISZEMMEL

12/04/2011"A férfi jutalma a nő; a nő jutalma az a tudat, 

hogy ő a jutalom."

(Talmud)


" Hát, néha azért elég érdekesen jutalmaz Isten…", gondolták barátaim ezen sorok láttán.

"Minek vannak nők?" - teszik fel barátaim a kérdést kellő borvirágos állapotban, amikor a véleményükről kérdezem őket, és ez valamelyest elszomorító, bár azért még mindig jobb, mintha egy egy szavas mondattal válaszolnának a kérdésre, és az nem az lenne, hogy

 "A tavaszi virágos réteken gyönyörködjünk két szép szemükben…"

Azoknak a gondolataira igazából nem reagálnék, akik a lányokra szexuális vágyaik beteljesülésének eszközeként tekintenek, mert ez nyilvánvaló baromság. Férfi szemmel nézve három kategória létezik: az "állandó hősszerelmes", a "nőgyűlölő'", és persze a mindenhol megtalálható "realista", és ezen belül egy halom alkategória, aminek a felsorolására az itt meglévő összes hely is kevés lenne! 

Minap az egyik órán (nem, nem filozófia szakra járok) a nők és férfiak közti különbségeket gyűjtöttük, az első meglátás az volt férfi részről, hogy nem olyan szőrösek, mint mi...

A "Hősszerelmesek"
A hősszerelmes fiúk általában naivak,  kedvesüket állandóan ajnározzák és ki sem látnak a köréjük vont lila ködből. Kedvesük hiába állít haza este 8-kor 128 db papírzacskóval, miszerint  "egy göncöm sem volt, ezek pedig épp le voltak értékelve!", nem kérdez semmit, inkább szorgalmasan pakol, míg az összes afrikai nőnek élete végéig elegendő ruhahegyet be nem hordja…

Akárhányszor kerülnek szóba a nők, ő mindig szépet és jót mond róluk (okosak, aranyosak,  kedvesek, szépek, puha a bőrük stb.), és mindig hozzáteszi, hogy az ő "cukorbogara" (barátai az asztal túloldalán eközben a csillagokat és a Göncöl szekeret is leszidják az égről) is pont ilyen, arról persze nem esik szó, hogy mit csinált akkor, amikor "cukorbogár" kiverte a hisztit, mert őt sehova nem viszik , csak tegnap színházba, ma meg étterembe…
Valószínűleg őket még nem használták ki nők ezért esnek ebbe a csapdába, és sajnos mindig az ilyenek tudják összeszedni a Leonardo festményén található 'Menyétes hölgyeket'. 

Amint az első csalódással (értsd: szakítás, megcsalás) szembesülnek, elégedetlen nőgyűlölőkké válnak.

A 'Nőgyűlölők'
"Ha találsz egy nőt, aki szép és okos, az a nő már férfi!" - mondta egyik frissen kiábrándult exhősszerelmes barátom. A nőgyűlölők véleménye általában nem túl hízelgő nőtársaikra nézve. Sokszor, mint azt a fenti példa és kismillió tapasztalat bizonyítja, frissen kiábrándult urakról van szó. Ők a hősszerelmesek kiváló antagonistái, semmi szépet nem tudnak felfedezni Bennetek, és állandó kritikával illetnek minden feléjük közeledő leányzót  ("Nem téged láttalak tegnap az út mellett?"). Sajnos ezen tábor a legnagyobb…, és ez nem feltétlen a "bunkó pasik" hibája, mert általában egy srác akkor válik ilyenné, ha azt megelőzően kellően kicsellóztak vele, hogy szépen fogalmazzak. 

Valószínűleg a legtöbbjük a fenti talmud-i állításra a következőképp reagálna : "Lárifári, a nőknek a konyhában a helyük!". A nőkről alkotott véleményük egybehangzón feudalista. Teljes tanácstalanság jellemzi őket, sok esetben pedig nem ismervén Herakleitoszt "kétszer ugyanabba a folyóba" lépnek egy "Menyétes hölggyel".
Cinizmusukat tökélyre fejlesztették , ami igen népszerűvé teszi őket férfitársaik körében.

Kedvenc mondataik a nőkről:
"Nő, szerelem, happy end kizárólag Hollywood-ban!"
"Jobb ma egy gutaütés, mint holnap egy nő!"
"Az asszonynak a konyhában a helye!"


Ezek férfiszemmel inkább szellemesek, mintsem sértőek, úgyhogy aki ilyet vagy cifrábbat hall, ne vegye a szívére!

A "Realisták"
Szerencsére vannak ilyenek is, különben hová lenne az igaz szerelem nő és férfi között? 

Ezek a srácok már átestek egy-két csalódáson, ezért nőkről-világról alkotott képük kicsit komplexebb. 
Általában jól ismerik párjuk erényit illetve Achilles-sarkait, de ezt nem hangoztatják. 
Képesek kompromisszumokra, és tudják kezelni a hisztit, nem behódolva - nagy ám a különbség!

Konkrét vélemény írni azért nehéz, mert párjuktól függ. Igazán tudnak szeretni és becsülni, ha nem élnek vele vissza! A "hősszerelmesektől" abban különböznek, hogy hangot adnak véleményüknek, még akkor is, ha tudják vita lesz. 

Szeretik barátnőjüket "bármilyenválasztadszszívnifogsz" kérdéseikkel együtt (pl. Nem híztam szerinted?!).

P.S

Vélemény szerint minden férfinak szüksége van egy megértő társra , és fordítva!

A baj az, ha egyik fél uralni akarja a másikat. Tökéletes egyetértés úgysem lesz soha, de törekedni kell rá.
Végül egy jól ismert Karinthy idézettel búcsúzom:


"Férfi és nő ... hogyan is érthetné meg egymást. 
Hiszen mindkettő mást akar. A férfi: a nőt. A nő: a férfit."


-B. B. B -

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe