NŐK AKIKRE FELNÉZÜNK - AUDREY HEPBURN

1/29/2012

Ezt a bejegyzést ti ihlettétek, Audrey Hepburn csodálói. erre-arra tévedek, beleütközök egy Audreys idézetbe, bögrébe, táskába, blog fejlécbe. De aki eddig nem ismerte illetve keveset tudott róla vagy netán nem rendelkezik az előbb felsorolt kellékekkel azok számára is érdekes lehet egy csodálatos lelkű, bájos, és kedves színésznő élete. Ő az aki megtestesíti az igazi nőt kisugárzásával, kecsességével és mosolyával. 

Élete
Audrey Hepburn született 1929-ben Brüsszelben. Szülei válása következtében Hollandiába költözött édesanyával és testvéreivel. Az 1940-es hollandiai német megszállás alatt megtapasztalta az éhezést, a félelmet és a bizonytalanságot ami egész további életére hatással volt. Egy barátjától ajándékba kapta Anna Frank naplóját, amiben -úgy érezte- a saját gyermekkora elevenedik meg.  1945-ben, a háború után, Audrey Amszterdamba költözött, és balettet tanult Aonia Gaskellnél. Majd három év múlva a család Londoba költözésével Audrey beiratkozott a Rambert balettiskolába. Ekkor kezdődött a karriere mikor is táncos szerepeket kapott, modellkedett, és kisebb szerepeket kapott néhány filmben. 

Audrey első főszerepe Amerikában Ann hercegnő volt a Római vakációban. 

A filmjéért megkapta a legjobb női főszerepért járó Oscar-díjat. a szelíd kislányos, ám minden mozdulatában előkelő származását idéző stílusával sikerült belopnia magát a közönség szívébe.

Saját karrieréjről így vélekedett: „A karrierem teljes rejtély számomra. az első nap óta csak csodálkozom. sosem hittem volna, hogy valaha színésznő leszek. soha nem gondoltam volna, hogy filmekben fogok szerepelni. sohasem gondoltam volna, hogy mindez meg fog velem történni.”


1953-ban megismerkedett Hubert de Givenchy divattervezővel akivel mély barátságot kötött és filmjeihez és otthonra is ő tervezte Audrey ruháit. Audrey elegáns stílusa az egész világot megihlette, a divat ikonjává vált.


Mindenképpen szeretett volna gyermeket de szerelme William Holden maszketómián esett át két fia születése után, így nem lett házasság. 1954-ben ment hozzá Mel Ferrer színészhez. Házasságuk alatt háromszor elvetélt, majd 1960-ban megszületett közös fiúk, Sean Hepburn Ferrer. Nyolc év múlva elváltak és idejét leginkább a fiával töltötte az anyaság jelentette számára az igazi életet. A következő éveiben alig vállalt filmszerepet utolsó filmjét Steven Spielberg rendezővel forgatta.  1968-ban hozzáment az olasz Andrea Dottihoz, Olaszországba költözött vele, születtet egy második fia, Luca Dotti. Miután tudomására jutott, hogy férje megcsalja elvált tőle. 1980-ban ismerte meg a holland Robert Wolders-t akivel haláláig együtt élt.


Egyik leghíresebb filmje az 1961-es álom luxuskivitelben (az eredeti cím jelentése: Reggeli a Tiffanynál), amelyben Holly Golightly szerepét játszotta, valamint az 1964-es My Far Lady, melyben Eliza Doolittle szerepét alakította. 
1988-ban az  ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának (UNICEF) jószolgálati nagykövete lett.
1993-ban halt meg vastagbélrákban a Genfi-tó melletti házában. 1994-ben két fia Sean és Luca megalapította az Audrey Hepburn Gyermek alapítványt.
1999-ben az életét filmre vitték The Audrey Hepburn Story címmel. 
2006-ban a brit „New Woman“ magazin olvasói a világ legszebb nőjének választották.

Idézetek tőle
Amikor megkérdezték szépsége titkáról, ezt válaszolta: a vonzó ajkak érdekében, mondj kedves szavakat. A kedves szemekért, keresd a jót az emberekben. A karcsú alakért, oszd meg ételed az éhezőkkel.

A szép hajért, hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta.


A lelki egyensúlyért, sétálj azzal a tudattal, hogy sohasem vagy egyedül.
Az embereket, jobban mint a tárgyakat, meg kell újítani, fel kell éleszteni, meg kell gyógyítani és megváltani, sohase utasíts el senkit.
emlékezz, ha segítő kézre van szükséged, végül megtalálod a karjaidban. ha idősebb leszel, felfedezed, hogy két kezed van, egy hogy segíts magadon, egy hogy segíts másokon.


"Az a legfontosabb, hogy élvezd az életet, hogy boldog légy - ez minden ami számít"

"Ragadd meg minden napodat. örülj a teljesség igényével. Minden napnak úgy, ahogy van. Az embereknek úgy, ahogy vannak. azt hiszem a múltam segített hozzá ahhoz, hogy értékelni tudjam a jelent, és nem akarok egy percet sem elvesztegetni belőle azzal, hogy a jövőm miatt aggódom."

"De én egy romantikus nő vagyok. Más nem is lehetnék"

"Én nem vagyok szép. anyám egyszer rút kiskacsának nevezett. De, ha külön-külön nézzük, azért van néhány szép vonásom"

"Emberek között is lehetünk nagyon magányosak."

"Életem legnagyobb eredményének azt tartom, hogy összhangban tudok élni önmagammal, hogy képes vagyok elfogadni magam és a mások hiányosságait  távolról sem vagyok az az ember, aki szeretnék lenni de beláttam, hogy nem is vagyok olyan nagyon "hibás". "

"Azt hiszem természetes, hogy fiatal korában az ember kinéz megának valaki akihez hasonlítani szeretne. én Elisabeth Taylor és Ingrid Bergmann keresztezése akartam lenni..."

"Aki nem hisz a csodákban, az nem realista.""Nem arról van szó, hogy a mának kell élnünk .... hanem arról, hogy a mának kincsként kell örülnünk. Úgy látom, hogy a legtöbben felszínesen élünk, nem is gondolva arra a csodára, hogy egyáltalán élnünk adatott."

"Gyerekként arra tanítottak, hogy sose hívjam fel magamra a figyelmet, ne keltsek feltűnést,  mert az rossz modorra vall...aztán ezzel kerestem a kenyeremet."

"Nekem soha nem voltak nagy elvárásaim, és ennek köszönhetően én vagyok a legkevésbé megkeseredett nő akit ismerek."

"Valósággal rettegek a gondolattól is, hogy az életem végén visszanézek és csak filmeket látok"

"Borzasztó lenne életünk végén visszatekinteni, és legnagyobb sajnálatunkra csak rossz dolgokat, elmulasztott alkalmakat és elmulasztott lehetőségeket létni"

"Kislány koromban nem is értettem a filmcsillag szó jelentését."

"Nincs önbizalmam. nem tudom lesz-e valaha. lehet, hogy jobb ha az ember nem annyira magabiztos, de nagyon fárasztó."

"Úgy tettem mint a gyerekek: az játszottam, hogy színésznő vagyok."

"Minden vágyam az, hogy karrierem legyen, anélkül, hogy karrierista lennék."

"Ha az ember megtapasztalja mit jelent éhezni, és túlélni, soha nem fog visszaküldeni egy szelet húst azért mert nincs rendesen átsütve."

"Ha az életben ragaszkodunk valamihez, hát egymáshoz ragaszkodjunk"

"Amikor nincs senki akinek adhatnál egy csésze teát, vagy akinek szüksége lenne rád, azt hiszem, akkor ér véget az élet.""A külsőm utánozható  bármely nő nézhet ki úgy mint Audrey Hepburn, csak fel kell fognia a haját, nagy napszemüveget és kis ujjatlan ruhát kell felvennie."
"Egy ház nem otthon, ha a gyerekeknek és a kutyáknak tilos bemenni  nappali szobába."You Might Also Like

1 Comments

  1. Erre a bejegyzésre csak annyit tudok írni, hogy köszönöm. Segített rajtam amikor megírtam a tizenöt oldalas vizsgadolgozatomat Audrey-ról. Csak így tovább! :)

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe