KÖNYVAJÁNLÓ - EZT OLVASD EL

6/04/2012


Kerstin Gier - Anyák maffiája
A 35 éves, kétgyermekes Constanze jómódú, békés életét bombaként tépi szét férje bejelentése: válni akar. 
Nagyvonalúan neki ajándékozza elhunyt szülei házát, amelyről kiderül, hogy őskövület, a gyerektartásból pedig éppen kenyérre és vízre futja. 14 éves lánya a tinikor problémáival küzd, négyéves fiát viszont felveszik a kertvároska óvodájába. Constanze ennek köszönhetően hamarosan megismerkedik a település szupermami egyesületével,  mely kezdetben segítőkész, összetartó csapatnak látszik. Lassanként azonban bepillantást nyer a felszín alá: valójában rosszindulatú, önző, irigy nők gyülekezete, akik nem mennek a szomszédba ötletért, ha mások életének megkeserítéséről van szó. Conny lassan felismeri az erőviszonyokat, és barátnőivel létrehozza kreatív ellenmozgalmát: az Anyák maffiáját. 

Idővel a szerelem is megjelenik Conny életében egy jóképű ügyvéd személyében.

azt hiszem, a hivatalos fülszöveg nem igazán fogja meg elsőre az olvasót, ezért elmondom az én véleményem a könyvről. úgy gondolom, a "fantasztikus" jelző túl kevés hozzá. a főszereplő, constanze egyes szám első személyben mesél nekünk az újrakezdett életéről, és a folyamatos nevettetés illetve letehetetlenség garantált.
a szarkasztikusan megírt, elsőre ponyva, ám elgondolkodtató regény nem csupán az újrakezdésről szól,
hanem arról, hogy akármilyen idősek vagyunk, és akármilyen környezetben élünk, mindig találhatunk új barátokat, és sosem szabad megelégednünk azzal, amink van - lehet építeni az életünket úgy, ahogy constanze is elkezdte restaurálni a sajátját. az idillikus történet a Nagy, Új Szerelemről és a Nagy Újrakezdésről nem az anyák maffiája. constanze ugyanis ugyanolyan, mint bármelyik másik családanya - néha odaégeti az ételt, próbálja nevelni a két gyerkőcöt, meggyűlik a baja a többi anyukával,máskor meg leszakad a szem a harisnyáján, és a kisebb hibái ellenére - vagy inkább miattuk? - ugyanolyan könnyen tud azonosulni vele egy tizenkilenc éves főiskolás - például én -, mint egy negyvenéves könyvelő.

constanze története tovább folytatódik a Keresztanya c. kötetben, és én személy szerint nagyon várom a harmadik részt.


ajánlom mindenkinek!

eszter
xoxo

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe