NŐK AKIKRE FELNÉZÜNK - MARILYN MONROE

6/01/2012

Ezen a napon született 1926-ban a szabályos arcvonású, ragyogó szőke hajú marilyn monroe, akit egy világ titulált az ' Igazi Nő ' jelzővel.

élete
labilis családi állapot miatt, gyermekkorát intézetben, nevelőszülőknél töltötte. 16 évesen otthagyta a gimnáziumot és férjhez ment. pályafutásának kezdete volt, amikor a hadigyárban betanított munkásként dolgozó marilyn-t a hadsereg fotósa felfedezte, majd modell is lett. később kisebb szerepekre szerződtették, ekkor festette be haját szőkére és változtatta meg a nevét norma jeane mortenson-ról marilyn monroe-ra. 

sokszor próbált olyan szerepekhez jutni, amelyekben megmutathatná színészi képességeit is, de sem a filmgyártók és sem a közönség nem óhajtotta őt másnak látni. monroe karrierje erotikus vonzerejére építkezett. nemzetközi hírnevet a niagara című filmmel szerzett. marilyn monroe a szexistennő trónjára emelkedett ezzel a szereppel. 
1953-ban az első playboy címlapján szerepelt.


monroe magánéletét is szívesen célbavette a sajtó. arthur miller íróval kötött házasságát folyamatosan tudósították 1956-1961 között. John F. Kennedy-vel és öccsével, roberttel való viszonya is valószínűleg hozzájárult öngyilkosságához. halálát gyógyszer túladagolás okozta 1962-ben. sokak szerint, pedig a politika áldozata lett.

idézetek tőle

,,gyakran elég csak lenni valakivel. nem kell, hogy megérintsen. még a beszéd sem kell. egy érzés suhan át köztetek. nem vagy egyedül."

,,a tökéletlenség szép, az őrület zsenialitás, és még mindig jobb nevetségesnek lenni, mint halál unalmasnak."

,,senki sem mondta nekem kicsiként, hogy csinos vagyok. Minden kislánynak kell mondani, hogy szép, még akkor is, ha nem az."

,,egy okos lány csókol, de nem szeret; meghallgat, de nem hisz el mindent; és lelép, mielőtt elhagynák."

,,én önző vagyok, türelmetlen, és egy kicsit bizonytalan. Hibázok, irányíthatatlan vagyok és időnként nehezen kezelhető. De ha nem tudod kezelni ezeket a rossz dolgokat, akkor biztos, mint a pokol, hogy nem érdemled meg a legjobbakat sem."

,,az öngyilkosságba mindig két ember hal bele. Éppen ez az értelme."

                      
You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe