SMINKTRÜKK - ESZTER MÓDRA

6/15/2011

Mi van a neszesszeremben?
A mai világban mindenhol találkozunk sminkcuccok reklámjaival. A legújabb, legcsodálatosabb alapozó, a legtartósabb szemtus, a legtermészetesebb arcpirosító hirdetésével, és persze csak ezekkel nézhetsz ki úgy, mint egy normális ember.

Én diák vagyok. nincs pénzem hatezer forintos alapozóra, sem háromezres szempillaspirálra, helyettük mindig olcsóbb termékeket vásárolok. persze, tudom, minőség meg minden, de most komolyan, hatezer forintból megvan háromhavi ruhám a turkálóban... Azért persze rengeteg kenceficém, ecsetem, ceruzám, rúzsom van, amiket ajándékba kaptam, vagy elcsábulva megvettem, mégis, azt vallom, és az alapján élek, hogy egy nő lehet szép kevés sminkkel is. 

A smink tényleg nagyon jó dolog. kiemeli a szépet, és elrejti a kevésbé szépet. Percek alatt varázsolhatsz magadnak macskaszemeket, vagy füstös tekintetet. Viszont nagyon óvatosan kell bánni vele. ugye, mennyire csúnya, amikor valakin össze nem illő színek vannak, vagy úgy néz ki, mint aki belefejelt a temperás készletbe? Ugye egyikőtök sem szeretne így kinézni?

Az én tippjeimmel nem nyúlhatsz mellé :)

Alapvetően kevés terméket használok. Nyáron egyáltalán nem alapozom magam, mert épp elég baj a hófehér, szeplős bőrömnek a napsütés, nem akarom még a nehéz krémalapozóval terhelni. Télen viszont belefér, mert krémes állaga miatt védi a bőrt a kiszáradástól.

Van egy korrektorom, amit pattanásokra illetve szem alatti karikákra szoktam kenegetni,

egy szemtusom, egy pirosítóm és egy szempillaspirálom. 
Üdvözöllek Eszter neszesszerében.

1. 
A sminkelést mindig az arc megtisztításával kezdem.
Nyilván senki sem szeretné  csipáit összealapozózni, meg hát fel kell készíteni a bőrt.
Ezután alapozóból kis pöttyöket kenet a szemeim alá és a t-vonalra: az orra, az állra és a homlokra. így egyenletesebben oszlik el a krém.
Fontos, hogy kicsit bevizezzétek az alapozószivacsot használat előtt.
Mert igen, kell szivacs. sokan a kezükkel viszik fel a krémet, lehet, hogy van, akinek így kényelmesebb, de nem ajánlott módszer.
Először mindig bentről kívülre mozgasd a szivacsot, illetve ha zsírosabb a bőröd, akkor ne húzogató mozdulatokkal, hanem ütögetve egyengesd el a krémet.
Lányok! figyeljetek arra, hogy a hajvonalatokat is alapozzátok be, illetve a nyak felé is kenjétek el, mert nincs annál rondább, ha valakinek csak az arca van kikenve.
Bár te nem látod a nyak és az arc bőre közti különbséget, mások rögtön kiszúrják.
Figyeljetek erre, és ne tegyétek magatokat nevetségessé!


2.
Ha elvégezted az alapozószertartást, jön a korrektor.
Egyszer az egyik ismerősöm megkérdezte, hogy azt az alapozó előtt kell felvinni? 
Istenem, dehogy. A korrektor mindig a második lépés!
Ha a szem alatti táskáidat szeretnéd eltüntetni, akkor kis pöttyöket kenj fel, és azokat óvatosan ütögesd szét az ujjaiddal. Figyelj rá, hogy ne üljön meg az apró ráncokban a krém, mert az csúnya.

3.
A harmadik, és egyben legjobb barátunk a szempillaspirál. Én szerencsés vagyok, mivel nagy fekete pilláim vannak, amiket általában műnek néznek, és azt tudom nektek ajánlani, hogy teljesen mindegy, mennyire drágát használtok, mert a lényeg a kefe íveltsége. Ívelt spirállal sokkal könnyebb dolgozni. Nekem az a technikám, hogy több réteget használok. Miközben az egyik szememen szárad, addig a másikon dolgozom. Ha dúsítani szeretnéd a szempilláid, mozgasd jobbra-balra a spirált festés közben, így több jut a szálakra. Nem baj, ha a festék felragad a bőrödre, mert a varázslatos kézkrém plusz fülpiszkáló mindenre jó! 

4.
Pirosítót nem mindig szoktam használni, mert télen úgyis kipirulok, nyáron meg felesleges, mert le vagyok égve. De azért jó, ha van.
Mivel szőke vagyok, ezért én a természetes, rózsaszín árnyalatút részesítem előnyben.
A pirosítóhoz mindenféleképpen szükséges ecset. nagy, gömbölyű fejűt keress, mert az tudja a legegyenletesebben felvinni a port. igen, a port, szerintem nagyon profinak kell lenni a folyékony pirosító használatához. a bátrak kipróbálhatják!
Ha nem tudod, hova kell tenned a pirosítót, mosolyogj bele a tükörbe.
Én almácskáknak hívom az arc ilyenkor kidudorodó részeit, ezekre érdemes felvinni a sminket, és fontos, hogy miután az ecsetre felvitted a port, ütögesd azt meg, hogy a feleslegese leperegjen róla. Az arcodat is a festék ütögetésével pirosítsd, mert nem szép, ha látszik a rózsaszínes-piros festékcsík.

5.
Ha szemtust is használsz, vagy szemceruzát, nagyon kérlek, felejtsd el a szempillasor feletti, szemzugból kezdődő szemkihúzást, mert az kicsinyíti a szemed optikailag, emellett csúnya gyulladást is okoz.

Mielőtt sminkelsz, lehetőleg tűzd el a hajad az arcod körül, én ezt szoktam tenni, mert mindig összespirálozom a hajam. 
Érdemes ablakhoz közel sminkelni, mert általában a fürdőszobai fénnem hasonlít a természeteshez.
Miután kikented magad, érdemes krémmel átsimítani a szemöldököd, mert furcsa árnyalatokat produkál, ha az alapozó beleragad. ha teheted, fújj lakkot az ujjbegyeidre, és azt is vidd fel, így nem kócolódnak össze a szálak, illetve ez akkor is jó, ha esetleg rosszul szedted ki :)

Eszter

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe