TIPPEK A TÉLI DEPRESSZIÓ ELLEN

1/30/2013

Drága Masnilányok,
annak ellenére, hogy akik állítólag télen születnek, jól bírják ezt a hideg, sötét évszakot, én sajnos hajlamos vagyok a téli depresszióra. Utálom a hideget, a havat, a napsütés hiányát - sajnos igazi szegediként tizenöt fok alatt nekem annyi. 

Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül, így gondoltam, összeszedek Nektek pár módszert a rossz kedv ellen.


Viselj színes holmikat!
Megfigyeltétek már, hogy a téli szezon startolásakor az üzleteket megtöltik a fekete, szürke, barna cuccok? Persze ezek a tél színei, de ettől függetlenül letörnek. A legjobb fegyver ez ellen egy imádni való piros kabát. A piros az egyik legszebb szín. Persze ha nem szereted, vagy nem akarod lecserélni a télikabátod, akkor válassz egy sálat, vagy egy élénk színű pulóvert.


Forralt bor a jó hangulatért 
Én személy szerint imádom a forralt bort, főleg a hideg téli estéken. Nincs annál jobb, mint a legjobb barátaiddal benyomulni a törzshelyetekre, lestoppolni a legjobb asztalt, körbeülni, dumálni, és melengetni a kezeteket a meleg bögrén. : )

Emellett ha nappal megyek valahova, mindig szoktam venni elvihető kávét. A kedvencem a szinte minden metróállomáson megtalálható Princess pékség, ahol nagyjából háromszáz forint egy fél liter macchiato. 

Figyelj oda magadra!
Télen épp annyi kényeztetést érdelünk, mint nyáron - ha nem többet. A napfény hiánya miatt több a pattanásunk, a hajunk gyorsabban zsírosodik, a bőrünk kiszárad, az arcunkat kifújja a szél. Minden héten egyszer keríts alkalmat egy forró fürdőre, amikor kiengeszteled a hajad egy kis hajpakolással, és relaxálsz. Én közben imádok olvasni : )


Csak mértékkel!
Ha télen hízásra hajlamos vagy, és ez zavar téged, akkor a legjobb, ha teszel ellene. A karácsonyi zabálást nem tudod elkerülni, de ha odafigyelsz, és mértékkel eszel, akkor nem fogsz három hét múlva kétségbe esni, hogy a nadrágod mérete S-ről M-re ugrott. Tudom, hogy ez nehéz, én személy szerint imádok enni, de a végtelen kajálásnak is megvan sajnos a maga hátránya. 

Emellett érdemes zöld teát fogyasztanod, ami méregtelenít, ráadásul ha sok folyadékot fogyasztasz, nem leszel annyiszor éhes, mint egyébként. A kiadós téli séták - persze csak jó meleg öltözetben -, pedig mindig jót tesznek, ahogy a friss levegő is.

Nézz vígjátékokat!


Télen hajlamosak vagyunk többet szomorkodni, így a vicces filmek azok, amikre mindig számíthatunk. A világ egyik legjobb dolga szerintem kínai kajával a kézben leülni egy jó film elé a legjobb barátnőnkkel, vagy a pasinkkal. Vígjátékok közül az én személyes kedvencem, amit bármikor hajlandó vagyok megnézni, a Bajos csajok. Egyszerűen mindig felvidít, és sokkal jobb hangosan nevetve átvészelni a telet, a jó meleg szobában, mint a hóesést nézni, és számolgatni, mikor hordhatunk végre megint shortot.
Fontos, hogy pozitív dolgokra gondolj - nézd meg újra a nyári képeket, tedd rendbe a nyári ruháidat, hiszen mindjárt viselheted őket. Nem szabad szomorkodni, nemsokára tavasz! 

Eszter-Virág

You Might Also Like

2 Comments

  1. Nekem bevált még a puha, tudjátok, ezek a színes nagy takarók, hozzá ugyanilyen zokni és forró teát szürcsölgetni. aki érzékenyebb a koffeinre vagy este teázna, az válassza a sima gyümölsteát, meg kell nézni a dobozán, de azok többsége koffeinmentes. illetve az illatgyertyák, füstölők is nagyon fel tudnak engem dobni :)

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe