DOBD FEL A RUHATÁRAD - DIY TIPPEK

2/15/2013Kedves Masnilányok,

egyre többen fordultok hozzánk segítségért a ruhatáratok felújításával kapcsolatban.
Valóban, a divat változásával kicsit nehéz lépést tartani, és szerintem egyáltalán nem szükséges minden szezonra egy teljes új gardróbot beszerezni, hiszen ez anyagilag ez elég megterhelő.
Emellett, ha a tavalyi év fő irányvonala hasonlít az ideihez, akkor szinte teljesen felesleges azonnal vásárolni rohanni.
Így összegyűjtöttem Nektek pár DIY-tippet, amikkel újjá levet varázsolni a régi darabokat.
Nem kell más hozzájuk, csak pár apróság, és némi lelkesedés. Hajrá!Többször ajánlottam már Nektek, hogy a megunt cuccaitokat dobjátok fel szegecsekkel vagy díszkövekkel. Ez tényleg egy egyszerű és nagyszerű-típusú ötlet, mert a kiegészítőket minden művészellátóban és hobbyboltban beszerezheted maximum egy ezresért, és még így is olcsóbban megúsztad, mintha új ruhákat vettél volna.

Ahogy szépen lassan visszatér a haspólók divatja, úgy rövidülnek a fölsők is.
Már tavaly nyáron is nagyon menők voltak a hónaljnál mélyen kivágott, hátul csupán egy pántos trikók, az úgynevezett tank topok. Ennek egy elöl rövidebb, hátul hosszabb változatát készíthetitek el a fenti és lenti  DIY alapján.

Ha van a szekrényben egyszínű - bár az sem baj, ha mintás - pólód, akkor ez a neked való DIY. Egyszerűen csak le kell vágni a fölső fél ujját, aztán befodrozni az anyagot, végül pedig visszavarrni. Mostanában elég menők a félvállas ruhák és topok, szóval, ragadj ollót, és hajrá! :)Akkor voltak nagyon népszerűek a Britnes Spears-stílusban derékon megkötős, köldökvillantós trikók és fölsők, mikor mi voltunk óvodások. Bár most már magas derekú shorttal érdemes hordani őket, nem pedig latex cicanadrággal, azért nekem örökre a '90-es évek fog eszembe jutni róluk :) A legjobb bennük, hogy csupán egy olló kell az elkészítésükhöz. Egyszer már posztoltunk Nektek könyökvédős DIY-t, íme egy másik, hiszen mivel még javában tart a hideg idő, pulcsit érdemes inkább hordanunk :) Természetesen nem muszáj a kör alakhoz ragaszkodni, lehet szívecskés könyökvédőt is gyártani - a fantáziátokra bízzuk.


Nem csupán az Interneten lehet DIY-tippeket találni. Én szeretek népszerű boltokban nézelődni, és előbb-utóbb mindig rájövök, hogy hogyan lehet lekoppintani nagy márkák drága cuccait némi leleményességgel és kézügyességgel. Miért kellene megvenned egy szegecses pulóvert ezrekért, mikor meg tudod csinálni otthon magadnak, a bolti ár töredékéért? Miért kéne kidobnod a kinőtt topjaid, hogyha csinálhatsz belőlük haspólót is? A kávéval leöntött kedvenc pulcsid feldarabolhatod könyökvédőnek, vagy csinálhatsz belőle párnahuzatot, hajpántot, masnit a blézeredre... A lehetőségek tárháza végtelen, csak kicsit gondolkodni kell.
Jó szórakozást, Masnilányok!


Eszter-Virág

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe