HOGYAN SZAKÍTSUNK?

2/20/2013

Szép dolog a szerelem, és jó a romantika, de sajnos minden szép dolog véget ér egyszer, ahogyan a bölcsek mondják. A szakítást pedig - attól függetlenül szerintem, hogy ki szakított kivel -, mindig nehéz feldolgozni, hiszen valami véget ért, az életünk szereplőgárdájából ismét kiesik valaki, az űr pedig ott tátong.
A szakítást mindenki máshogy kezeli és dolgozza fel. Ez persze attól is függ, hogyan váltatok el - ez a cikk a csúnya szakításokkal foglalkozik.Én már túl vagyok pár szakításon, és az azt követő időszakokon. Nem mindig viseltem ám a dolgot hősies módon, átéltem a zokogós-hívogatós végleget, amikor azt vinnyogtam a barátnőimnek, hogy "nélküle semmi sem vagyok!", és átéltem a másik oldalt is, amikor megvontam a vállam, és arra gondoltam: nofene, az élet megy tovább. Azt hiszem, valahol a kettő közt van a helyes megoldás.

Sírni jobb?
A Szex és New York Charlotte-ja szerint annyi ideig vagy köteles búslakodni szakítás után, mint amennyi a kapcsolat fele. Ezt az időt töltheted úgy is, hogy mindenkinek Carrie-módra bizonygatod, hogy mennyit veszített veled a te Mr. Biged, vagy zokoghatsz otthon is. Nézegetheted a képeit, rágódhatsz azon, hogy miért hagyott el, miért nem szeret, hívogathatod, felváltva sajnálhatod magad és gyűlölheted őt.
Igen, ez is egy módszer.
Viszont valóban megéri elpazarolni hónapokat a másik siratására? Valóban sírnod kell minden számon, amiről ő jut eszedbe, valóban kerülnöd kell a helyeket, ahol együtt sétáltatok? Valóban utálnod kell a How I Met Your Mothert, csak mert vele nézted?
Szükségünk van nekünk erre?


Amikor minden összeomlik
Természetes, hogy összezuhansz. Az a legrosszabb, ha úgy szakítanak veled, hogy még csak nem is számítasz rá. Ilyenkor jön a barátnők villámgyors tárcsázása, vagy a heverés a paplan alatt, és az önmarcangolás - miért nem voltam elég jó? Miért nem szeretett eléggé? Mit tehetek, hogy visszakapjam?Ne sajnáld magad!
Vagy ha azt teszed, akkor is csak néhány napig. Szánj magadra egy hetet, és csináld azokat, amiket szeretsz: menj el vásárolni, ülj be egy vígjátékra, és ami a legfontosabb: legyél minél többet olyan emberekkel, akik szeretnek. Ne hanyagold el a külsőd, és próbáld meg úgy felfogni a dolgot, hogy megtörtént, és ha vége lett, akkor így kellett lennie. Ne búslakodj, emlékezz arra, hogy az azelőtti szakításod is túlélted valahogy, szóval ezt is túl fogod. Ettől még nem omlik össze a világ, bár hajlamosak vagyunk ilyenkor ezt hinni.
Egyébként határozottan hasznos ilyenkor kidobni a tőle kapott összes dolgot; semmiképpen se add neki ezeket vissza, hiszen az szánalmas. Ha nem akarsz véglegesen megválni az ajándékaitól, akkor add oda őket valakinek megőrzésre.


Változtass valamin!
Igaz a mondás, hogyha valami fontos történik egy nő életében, akkor frizurát változtat. Menj el te is fodrászhoz! Hordd másképp a hajad! Próbálj ki új sminkeket! rendezd át a szobád!
A változások jót tesznek nekünk, hiszen így olyan, mintha tiszta lappal indulnánk.
Sokan egyébként törlik ilyenkor a másikat az ismerőseik közül is a közösségi portálokon; rajtad múlik, hogy ezt megteszed-e. Te tudod, mennyire vagy kíváncsi arra, hogy ő hogyan boldogul nélküled. Valószínűleg a legjobb ötlet a teljes kapcsolatmegszakítás, ha a dolog csúnyán ért véget - ha viszont békében váltatok el, akkor ilyen lépésekre semmi szükség.


Vagy jót, vagy semmit
Veled is előfordult már, hogy miután szétmentetek, pletykákat hallottál vissza magadról? Esetleg csúnyán lehordtad őt valakinek? Ezzel hagyj fel, éretlen viselkedés. Az exről vagy jót mondunk, vagy semmit. Nincs jogunk valakiről negatív pletykát terjeszteni, csak mert összetörte a szívünket. Ne tegyél ilyet, akármennyire is csábító a bosszú - gondolj bele, Neked hogy esne fordított helyzetben.
Érthető, hogy dühös vagy rá, és öntelt bunkónak titulálod magadban, felsorolod az összes idegesítő és rossz tulajdonságát, mindez teljesen normális - de ha megteszed, akkor olyanoknak "add ki" a volt szerelmed, akikben megbízol. 


Az első találkozás
Általában akkor találkozunk először az exszel, amikor úgy nézünk ki, mint a szélvédőre tapadt bogár. Éppen ezért mindig legyél ápolt, ne hagyd el magad, legyen dögös a megjelenésed - ugye Te sem szeretnéd, hogy szétcsúszva lásson, vagy netán elkezdjen sajnálni téged? Mutasd meg neki, hogy igen, boldogulsz nélküle. Hogy igen, nehéz helyzetben vagy, de a hajad jól néz ki, a sminked kifogástalan, és nem hagyod el magad.

Bízz magadban!

Azért, mert már nem vagytok együtt, te ugyanaz vagy, akibe ő beleszeretett. Azért, mert ő már nincs veled, te még nem lettél kevesebb; nem vagy csúnyább, nem vagy kevésbé vicces vagy intelligens. Bízz magadban! Húzd ki magad, fel a fejjel, és előre a világba!

Hiszen a barátok a fontosak - a szerelem pedig mindig megtalál.

Eszter-Virág

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe