MAKE UP - A SMINKELÉS ALAPJAI #2

2/25/2013

Előző bejegyzésemben azt ígértem, hogy a következő sminkleckében a púderrel, a korrektorral és a pirosítóval fogunk foglalkozni. Továbbra is Ács Krisztina sminkmester tanácsait követjük, hiszen profitól a legkönnyebb tanulni :)


A KORREKTOR
Attól függően, hogy mekkora hibát szeretnél elfedni, használhatod alapozás előtt és után is.
Kis hibánál először alapozzunk, és később korrektorozzunk.
Problémásabb területnél viszont korrektorra alapozz.
Pattanásra zöld, szem alatti karikára viszont sárgás árnyalat dukál.

Mikor a karikáinkat próbáljuk meg eltüntetni, fontos, hogy ne menj a vonal alá a korrektorral, különben nagyon feltűnő lesz a duzzanat.
A PÚDER HASZNÁLATA
A púder a hab a tortán - a nagy mű befejezése.
Funkciója elsősorban a bőr mattítása, a smink fixálása, egységesítése.

Amennyiben szárazabb bőrünk van, mely nem csillog, vagy az alapozónk kifejezetten mattító hatású, nem kötelező púdert használnunk. Sokan azt tartják egyébként, hogy az alapozó és a púder kombinálása eltömíti a pórusokat, de ez csupán akkor fordul elő, ha eleve problémás bőrünk van, és rossz minőségű kozmetikumokat használunk.
Ács Krisztina tippje szerint púder felvitelekor érdemes kihagyni a szemhéj területét, így azon a későbbiekben majd jobban megtapad a szemhéjpúder.
Púderből két fajtát lehet kapni - az ecsettel felvihető porpúdert, illetve a kőpúdert, melyet szivaccsal lehet felkenni. Nekem személy szerint mindkettő volt, nagy különbséget azonban nem tapasztaltam.

Fontos, hogy a púder színe mindig inkább világosabb árnyalatú legyen, mint a bőrtónusunk, és sose használjuk árnyékolásra.A PIROSÍTÓ
Ma már ezerféle árnyalatú és állagú pirosítót lehet kapni, mindenféle bőrtónusra, szóval szerencsés helyzetben vagyunk, lehet miből válogatni. A sápadt arcú lányok legjobb barátja, illetve nagyon jól jön egy átbulizott, vagy éppen áttanult éjszaka után.

Viszont ha nem tudjuk megfelelően kezelni, akkor könnyen nevetségessé válhatunk vele.
Fontos, hogyha krémes állagú alapozót használunk, akkor a pirosítónk is folyékony legyen, ugyanis a por alapú készítmények hajlamosak megülni és összecsomósodni a más állagú felületen.
Ha folyékony pirosítót használunk, semmiképp se ecsettel vigyük fel, egyszerűen ütögessük be az ujjainkkal a bőrünkbe, így nem lesz "indiáncsíkos" az arcunk. Erre vidd fel a púdert.
Por állagú pirosítónál viszont a pirosító legyen az utolsó lépése a sminkelésnek.

Pirosításkor mindig belülről haladjunk kifelé, arcformánknak megfelelően (ha nem tudod, a tied milyen, illetve hogy kellene sminkelni, akkor kattints ide).
Ha tényleg a szupertermészetesség híve vagy, akkor ne csak az arccsontodra, hanem a homlokvonal alá is oszlass egy keveset. Ha pedig buliba mész, a szemöldökcsontra és az állra is alkalmazhatod.


A harmadik leckében a szem- és szemöldöksminkről lesz szó. Addig is, ha kérdésetek van, IDE tudtok nekünk írni :)

Eszter-Virág

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe