MAKE UP KOMMANDÓ - LÁTOGATÁS GÁSPÁR VIKINÉL

3/24/2013


Sziasztok Masnilányok,
szombaton hihetetlenül nagy lehetőséget kaptunk - ellátogathattunk az ország egyik legjobb (és valószínűleg a legkedvesebb) sminkmesterének szentélyébe és iskolájába Gáspár Vikinél jártunk.
  Talán tudjátok egy páran - vagy ha nem, hát most közhírré tesszük -, hogy Oravecz Nóri mentorál minket.
  Szintén az ő projektje a Valóra váltom, melynek keretében vágyakat teljesít - most a sminkimádó Dórin volt a sor, aki szeretett volna egy napot eltölteni Viki stúdiójában.
Így hát a kis társaság - Mara, a Szépség. Blog szerkesztője, Zsófi a Babus Beautytól, és Szentesi Évi a Rúzs és Tükörtől - bevetette magát a harmadik kerületbe.
Hihetetlenül jó délelőtt volt, egy igazi instant kis bloggertalálkozó tejeskávéval, kakaós csigával, tükrökkel, fényekkel - és persze több tonnányi sminkcuccal :)Egy-két ecset egy sminkes készletébőlNóri rögtön neki is állt fotózni :)

Pár szó Gáspár Vikiről
Aki valamennyire is jártas a smink világában, biztosan ismeri a nevét - aki pedig nem, az a munkáival találkozott már bizonyosan.
"Az élet nem a véletleneken múlik" - olvastam egyszer egy Viki által adott interjúban, és azt hiszem, ez a kijelentés teljesen passzol az ő életútjára, munkásságára és személyiségére.
  A 2006 óta Mesterbajnok címet birtokoló Viki szinte az összes szakmai lapnak sminkelt már; láthatjátok a munkáit a neten, flyereken, bevásárlóközpontok plakátjain.
Rengeteget dolgozik együtt fotósokkal - és nemsokára majd egy teljesen új kezdeményezés kapcsán fogtok róla hallani, de ez egyelőre még titok.
  Viki stúdiója egyébként egy londoni hangulatot idéző raktárépületben van, az ember szinte már hiányolja a Temzét és a folyópartot, mikor kinéz az ablakon.
A tükrök körül pontosan olyan lámpafüzérek vannak, mint amilyet minden kislány szeretett volna otthonra, a levegőben pedig finom púderillat terjeng.


Mi kell a nőnek?
Természetesen ha már ott voltunk, rögtön kifaggattam Vikit arról, hogyan is látja ő a magyar lányok sminkelési szokásait, és hogy mit is gondol erről egy profi.
  Viki szerint alapvető probléma nálunk, hogy elhanyagoljuk a bőrünket, és hogy nem tudunk eleget a bőrápolásról - belegondolva, ebben szerintem van valami, hiszen rengeteg bőrrel, bőrtípusokkal és arcápolással kapcsolatos kérdés érezik hozzánk, amikre néha még gondos utánajárás után is nehéz válaszolnunk, mivel sajnos nem mindig találunk elég információt.
  Ahogyan Viki fogalmazott, rengetegen nincsenek tisztában azzal sem, hogy nem létezik kifejezetten "száraz" és kifejezetten "zsíros bőr", ezeket nem lehet egy fogalom alá tenni - mindenkinek teljesen egyedi bőrtípusa van, így előfordul, hogy amelyik kozmetikum kitűnő a száraz bőrű A-nak, nem biztos, hogy beválik a szintén száraz bőrű B-nél.
  "Ki kell sajnos tapasztalni, mi a megfelelő termék. Például itt vannak az alapozók - akármennyire is természetes a kozmetikum, azért mégis egy természetellenes anyagot kensz az arcodra, emiatt pedig nem fog száz százalékosan lélegezni a bőröd" - magyarázta el nekem, majd hozzá tette: ha annyira ragaszkodunk az alapozóhoz, akkor a legérdemesebb BB-krémet használnunk.
  Szó volt arról is, hogy melyik a magyar lányok által legtöbbször elkövetett sminkbaki - közmegegyezés alapján a bloggerek rögtönzött ítélőszéke először az alapozási hibákat szavazta meg. Biztosan ti is láttátok már, hogy valaki nem a bőrtípusának megfelelő alapozót használ, vagy nem oszlatja el megfelelően.
Szó volt a szemöldökszedési hibákról: a "csodálkozó" formára kiszedett szemöldökről, a túlságosan kifestettről, illetve a túl vékonyról.
Viki szerint viszont a pirosítóval sem tudunk nagyon bánni - nem a járomcsontra kell felvinni, hanem alá. Ezzel a kijelentésével egyébként évek óta tartó meggyőződésemet rombolta porig, hiszen én világéletemben rosszul használtam ezek szerint a pirosítót.
  Ti tudtátok, hogy hova kell helyesen feltenni, Masnilányok?


Kérésemre Viki összeállított nekem egy szettet azokból a létszükséges kozmetikumokból, melyek nem hiányozhatnak egy leányzó nesszeszeréből sem.
M.A.C alapozók és pirosító, Tigi szemhéjpor és púder - emellett pedig a tavaszi sminkdivat színei, a mélylila és a kék (kaphatók a BenNye-nál).


Amikor a hóhért akasztják
Mivel Dóri szeretett volna sminkelés tanulni Vikitől, így mindannyian izgatottan vártuk a nagy álom beteljesülését, viszont pont rám esett a választás - én lettem a modell.
Kicsit megilletődve ültem be a székbe - azért nem minden nap történik meg az ember lányával, hogy egy profi sminkmester tart rajta bemutatót.

Lemosott sminkkel, a Mesterre várva Dórival :)

Viki most mutatja Dórinak, hogyan is kell alapozni -
az arcom egyik felét készíti el ő, a másik bizony Dórira vár


Viki az ecset használatát mutatja meg Dórinak
- én közben fülelekDóri sminkel...... és még mindig sminkel :)Ezzel sminkeltek :)Nórival és a kész make uppal


Összegezve a szombat délelőttöt, nagyon érdekes és izgalmas pár óra volt, nagyon örültünk a lehetőségnek. Most, hogy egy profi sminkes tanácsolta, biztosan fogok én is BB-t venni, és többet nem kenem a pirosítóm a járomcsontomra : )


Ti milyen kozmetikumokat használtok, Masnilányok?
Tanulnátok profitól sminkelni?
Mennyire ápoljátok a bőrötöket?


Mindenkinek szép estét - ha van kérdés, itt tudjátok feltenni :)


Eszter-Virág

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe