HOGYAN?-KALAUZ - EZT VEDD FEL, HA KÖRTE ALKATOD VAN

4/21/2013


Mindig lehet jól kinézni, csak meg kell találni az alkatunkhoz legmegfelelőbb ruhákat.
A mostani posztban a körte alkatú lányoknak fogok ebben segíteni - később természetesen sorra kerülnek majd a többiek is. :)


MILYEN IS A KÖRTE ALKAT?
A körte alkat jellemzői a vállnál is szélesebb csípő, a keskeny derék, a kis mell és a kerek fenék. 
A nők nagy része körte alkatú, és általában popsiban-combban erősebb. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen
ez a legnőiesebb alkat.


EZT HORDD FELÜLRE
A körte alkatú hölgyeknek leginkább arra kell figyelniük, hogy "arányosabbá" tegyék megjelenésüket, tehát cél a mell növelése optikailag, és a popsi-comb terület kisebbé tétele.
A részletgazdag, fodros, vízszintesen csíkos, netán csipkés anyagok a legjobb barátai a körtéknek - az izgalmas szabású, aszimmetrikus fölsők szintén.
HA SZOKNYA VAGY RUHA, AKKOR EMPIRE
Neked találták ki az empire-szabású, más néven A vonalú ruhácskákat és szoknyákat. 
Ez a szabás segít "elrejteni" a csípőd. Ha olyan ruhát választasz, melynek vállpántjai távol vannak egymástól, akkor optikailag szélesebbnek tűnik majd a vállad.
Bár a magas derekú holmik optikailag szélesítik a csípőt, a szabást mégis ezzel a nőies alkattal a legideálisabb viselni.HA HŰVÖS VAN...
... akkor olyan kabátot érdemes választanod, mely A-vonalú, és lehetőleg deréktájon meg lehet kötni. Én személy szerint a combközépig érő, vagy annál hosszabb darabokat ajánlom, mert ezek a legelőnyösebbek. A széles gallér optikailag nagyítja a mellet, ahogyan a világos, csillogó gombok is. Minél több a dísz a kabát mellrészén, annál jobb a körte alkatú lányoknak.
Bőrkabátból vagy farmerkabátból egyaránt viselhetsz rövid fazonút.

HA NADRÁG, AKKOR SKINNY
A körte alkatúaknak ajánlom a skinny szabású, illetve egyenes- és csőfazonú nadrágokat. Ezek szépen keskenyítik a lábakat, ráadásul sok olyan lány van, akinek széles a csípője, de a lábai vékonyak. A skinnyk kiemelik a feneket, hangsúlyozzák a vádlit, segítenek "arányosabbá" varázsolni a lábakat.
A körte alkatú hölgyeknek és lányoknak nem ajánlott a mintás, vagy a világos árnyalatú nadrág, de a bőrnadrág is csak nagyon ritka esetben, mivel a fényes anyag optikailag teltebbé tesz.

HA CIPELLŐ, AKKOR MAGASSARKÚ
A stílustanácsadók a magassarkú cipellőket javasolják a körte alkatú hölgyeknek, mert az optikailag nyújtja a lábat. Aki nincs kibékülve a magassarkúkkal, az választhatja az ugyanúgy hatásos, ám sokkal kényelmesebb platform és magas talpú cipőket.

AMIT KERÜLJ
Amire fontos figyelned vásárláskor - azon kívül, hogy milyen típusú és fazonú holmit vegyél -, hogy mi ne kerüljön a kosárba. Ezek azok az előnytelen holmik, amelyeket semmiképpen sem szabad viselnie a körte alkatúaknak. Kerüld:

  • A csípőig érő fölsőket, mert nagyítják a feneket.
  • Az alul húzott, egyébként bő nadrágokat, mert vastagítják a combot.
  • A hagymaszoknyákat, mert a ráncokkal nagyítják a csípőt.
  • A túl tapadós ruhákat és szoknyákat, mert kiemelik azt, melyet el szeretnél rejteni.
  • A csípőig érő blézereket, mert szélesítenek.


A következő cikkben az alacsony lányoknak adok majd öltözködési tippeket. Bármi kérdés, óhaj-sóhaj van, itt tudtok kérdezni : ) Kellemes hétvégét, Masnilányok!


Eszter-VirágYou Might Also Like

1 Comments

  1. Szió, jól jött nekem ez a blog, én is körte vagyok :) Kár, hogy a képeken nem körte alakú lányok vannak, jobban el tudnánk képzelni "magunkon" a nekünk való ruhákat, de sajnos őket nem fotózzák :( Egyet értek a cikkel, sok dolgot tapasztaltam én is, és néha meglepő, hogy jól is tud állni valami :)

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe