KIK A MAGYAR TERVEZŐK? II. RÉSZ - LAPETRA

7/07/2013Nemrég posztoltam az első cikket a KIK A MAGYAR TERVEZŐK? sorozatunkból, mely célja, hogy a nagyérdemű kissé megismerje a tehetséges, de még nem annyira befutott, kreatív magyar tervezőket. A cikksorozat első része Rácz Kittit, a csodálatos Heartmade brand megálmodóját mutatta be.A mai posztban Scmaler Petrával foglalkozunk majd - ő a Lapetra brand tervezője, aki volt olyan kedves, hogy megajándékozott minket egy-egy Lapetra ajándékkal - Kriszti egy csodálatos nyakláncot kapott, én pedig egy karkötőt, melyet Petra pontosan úgy készített el, ahogyan én szerettem volna - külön pont jár neki azért, hogy türelmesen várta, amíg összehozom fejben az álomkarkötőmet : )


" SCMALER PETRA VAGYOK, ÉS A LAPETRA A SZERELMEM " -
AVAGY SZENVEDÉLLYEL ALKOTNIPetra szereti az érdekes anyagokat. A művei ötvözik a finom eleganciát és a hippi stílust, pont emiatt szerettem bele a holmijaiba. Szeretem a Lapetra színvilágát is - a mentazöldtől kezdve a fekete-fehéren és a púderrózsaszínen át megtaláljuk a vidám, gyümölcsös nyári színeket is, gyakorlatilag mindent, az aranyig - mindezek ellenére pedig az összes ékszer magán hordozza az igazi "Lapetra-stílust". Azt hiszem, ez egy tervező igazi célja, hiszen fontos, hogy első pillantásra felismerjük a holmik hovatartozását.

INTERJÚ A TERVEZŐVEL

"Mindig szerettem az általam elképzelt szépséget viszont látni" - interjú Schmaler Petrával alkotásról, stílusról, tervezésről, a Lapetra indulásáról, és a jövőbeli tervekről.Mikor kezdtél el a kreatív vonallal foglalkozni?


2007-ben talán a szerencsének köszönhetően, mikor még hobbi szinten készítettem ékszereket látta meg a munkám egy hölgy akinek akkoriban számomra tökéletes kis műhelye volt Mödlingben. Munkát ajánlott a tanulásra és a különböző ékszerkészítések elsajátítására. Közben egy másik márkanév alatt dolgoztam és
2012 nyarán született meg a Lapetra.


Megelőzte valami az ékszertervezést, vagy most csak úgy belevágtál?

Stylistként tanultam, mindig szerettem az általam elképzelt szépséget viszont látni.


Örökölhetted valakitől a családban a kreatív vonalat?

Nagyapám festőművész volt és bohém életet élt a maga elzárkozott világában.


Mi inspirál?

Az emberek és az általuk kapott hangulatok , érzések kapnak teret a "gyöngyözőmben".


Mit gondolsz a magyar divatszakmáról?

Szerencsére mára már több hazai tervező is bebizonyitotta,hogy sok munkával, kitartással igen is lehet eredményeket elérni. Egy Nanushka interjúban olvastam : "Ha megtehető, olyan szakmát válassz, amit szeretsz!"
Csak úgy lehet szép dolgokat alkotni, ha azt szívvel tesszük és ez szerintem az élet minden pontjára igaz.


Mit szeretnél még csinálni, hová halad a brand?

Szeretnék egy mindenki számára elérhető és látogatható műhelyt létrehozni.


Mi magadtól a kedvenc munkád?

Kedvencem most egy selyemzsinórós lánc, de ez szinte hetente változik.


Mit szeretsz legjobban a munkafolyamatban?
Minden ékszert szeretettel készítek az ötlet megszületésétől a kész darab bemutatásáig. Már az alapanyagbeszerzésnél kezdődik, imádok az új színekkel és anyagokkal hazatérni. Gyakran konkrét színekkel dolgozom, főként a megrendeléseknél, ilyenkor elhozzák a ruhát és együtt kiválasztjuk, megbeszéljük az elképzelést. Szeretem a ruha anyagát az ékszerbe csempészni és így lesz tökéletes az összhang.


Mik a terveid a jövőre nézve?

Én azt szeretném, hogy az ékszereimet minél többen megismerjék és megszeressék, ezáltal boldog perceket okozva viselőjüknek.
LAPETRA AJÁNDÉKAI SZÁMUNKRA

Kriszti fehér nyaklánca szegecsekkel...

Én pedig kaptam egy karkötőt, egyéni rendelésre : )


PETRA SZÍVE CSÜCSKEI
Persze arról is kérdeztem Petrát, mely darabok a kedvencei. Nézzétek, masnilányok, itt vannak a Lapetra tervezőjének szíve csücskei - a darabok, melyekre a legbüszkébb : )

Aki szereti az elegáns, szépen kivitelezett darabokat, az biztosan talál majd elsőre beleszeretős ékszereket a Lapetra felhozatalában. Ráadásul nem csupán az ékszerek kivitelezése igényes - a gyönyörű, türkizköves-arany karkötőm egy selyemzsákban érkezett, melyet kibontva tényleg úgy éreztem magam, mint a gyerekek karácsonykor. Igenis fontos a csomagolás is, így adtam magamban egy hatalmas piros pontot Schmaler Petrának : )
Én személy szerint csak sok sikert kívánok neki - az nem lehet, hogy egy ilyent tehetséges tervezőt ne vegyenek észre! :)


Eszter-Virág

You Might Also Like

1 Comments

  1. Díjjal leptünk meg téged (Édesített élet)
    http://edesitettelet.blogspot.hu/2013/07/az-elso-dijunk.html

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe