SZEPTEMBERI START - KEZDŐKNEK ÉS ÚJRAKEZDŐKNEK

8/25/2013


AZ A BIZONYOS ÚJ-ILLAT
Én tulajdonképpen mindig csak azért vártam a tanévkezdést, mert anyukám előtte szépen kézen fogott, és elvitt a papír-írószerbe. Imádom a papírboltokat, ha van művészellátó-részleg, akkor nekem végképp végem.Úgyhogy azt hiszem, én képviselem pontosan azt a fogyasztót, aki tényleg mindent meg akar venni és hazavinni, kezdve az akvarellceruzától a matekfüzeten át a színes tintapatronokig.


Talán a szeptember az egyik legizgalmasabb hónap - az átbulizott/dolgozott nyár után kicsit mindenki meg akarja mutatni a többieknek, hogy milyen új cuccokat szerzett be, mennyire barnult le, attól függetlenül, hogy esetleg új helyen kezdi-e a tanévet, vagy pedig régi arcokkal találkozik újra.


Újrakezdeni, illetve elkezdeni valamit mindig egyaránt nehéz, legyen szó iskoláról, munkahelyről, párkapcsolatról. Eleinte nem találjuk a helyünket, nem tudjuk, mennyire indulhatunk tiszta lappal, a környezet mennyire befogadó. Még ijesztőbb, hogyha nem ismerünk senkit - én egy szál bőrönddel költöztem fel Budapestre, és egy kezemen meg tudtam számolni, hány pestit ismerek.
Az is fontos, hogy életed milyen szakaszában kezded újra, és hogy az előző környezeteddel milyen viszonyt ápoltál. Érdemes végiggondolni, hogy a konfliktusaid min alapultak, mi az, amit jól csináltál, és hogyan szeretnéd a későbbiekben folytatni.A TISZTA LAP ESETE...
Ha most kezded a gimnáziumot vagy a főiskolát/egyetemet, talán már gólyatáborban is voltál. Talán már tudod, hogy kik a legnépszerűbb fiúk/lányok, talán már meg is ismerkedtél pár szaktárssal- és osztálytárssal, talán végigbuliztad az egészet, és jól érezted magad, de az is lehet, hogy csak azt vártad, véget érjen az a bizonyos pár nap.
Hogyha kihagytad, az sem gond - kimaradni valamiből általában rossz érzés, főleg, hogyha a többieknek rögtön lesznek közös sztorijaik, inside joke-jaik, és fogalmad sincs, hogy miről van szó, mikor ezeket idézgetik fel melletted.
Ez viszont semmit nem jelent, ugyanúgy van esélyed neked is beilleszkedni. Menj el a közös programokra - már a részvétel is fontos, nem kötelező, hogy egész este te produkáld magad.
Ha pedig nem tudsz valamit, nem vagy tisztában valamivel, nyugodtan kérd a többiek segítségét.... ÉS A NEM TISZTA LAPÉ...
Ha már egy megszokott, jól ismert környezetbe térsz vissza, akkor az egyik szempontból nagy előnyöd van - hogy nem kell végig szenvedned a beilleszkedés procedúráját, hiszen már mindenki ismer, kialakult baráti társaságod van, és a szeptember kezdetével minden visszatér a megszokott kerékvágásba.
Másrészt viszont - már kialakult rólad egy vélemény, aminek nem biztos, hogy annyira örülsz, vagy amin változtatnál - hiszen új évek, új remények.
Változtatni mindig nagyon nehéz. Mint a legtöbb dolog, ez is fejben dől el. gondold el, hogy ki vagy, és ki szeretnél lenni. Keress jeleket, és ami a legfontosabb - ne megváltozni akarj, ne arra vágy, hogy valamilyen teljesen ellentétes személyiségű ember legyél.
Keresd meg az alapokat magadban. Keresd meg a jót, keresd meg a rosszat. És szelektálj.SZEPTEMBERI KÍVÁNSÁGLISTA
Nekem van egy listám. Miután az elmúlt elég hosszú időszakot végigcsapongtam, azt hiszem, most kezdődött el valami igazán. Úgy gondoltam, hogyha megírom a listát, akkor könnyebb lesz. Talán gyermeteg dolog ez a házi kis pszicho-do-it-yourself technika, de szerintem hasznos.
Szedd össze a célokat, amiket el akarsz érni. Írd fel őket fontossági sorrendben, és mindig csak egyre koncentrálj. Az az első. Arra kell figyelned. Az a fontos.


Persze ez nem egyik napról a másikra megy. Este nem veheted le a ruháiddal együtt a személyiséged, a hibáid, a gondolataid, és nem is kell. A változást úgy kell felfogni, és úgy kell csinálni, hogy ne egy másik személy legyél - a te életedbe te kellesz.
És végül egy kissé közhelyes, de örök érvényű igazság:


És pár kedvenc:


Eszter-Virág

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe