ÚJ SZERELMEM, A GRUNGE

10/29/2013   Mint minden stílusirányzat, a grunge is feltűnt már egyszer a divat színterén, mégpedig a '90-es években, amikor elmaradhatatlan kísérője volt az ugyanezzel a névvel ellátott zenei irányzatot képviselő együtteseknek, mint például a Nirvanának.
A grunge lényege a vadság, a szakadtság, és a különböző stílusjegyek keverése - ugyanúgy megfér benne egymás mellett az "iskolás" skótkockás minta és a fekete térdzokni, mint a szegecses bőrkabát és a szakadt farmer. Ma már nem oszlanak szigorúan meghatározott kasztokra a különböző stílusok - és követőik -, így ha például nem hallgatsz grunge zenét, nyugodtan hordhatsz grunge holmikat - szerintem az öltözködés téged fejez ki, és ha magadénak érzed, akkor viseld.


Én a saját stílusomat nem igazán tudom behatárolni - vannak szaggatott, szegecses holmijaim, ahogyan elegánsabb darabokkal is rendelkezem, viszont a grunge-ot is magaménak érzem.


A GRUNGE ALAPDARABJAI

Elsősorban egy fekete bakancsra lesz szükséged, ami mindennel kombinálható, egyszerű basic darab, és ősszel kifejezetten praktikus.A farmerdzseki, parka, oversized kardigán és pulcsi a grunge összetéveszthetetlen, jellegzetes darabjai. A stílusirányzat lényege elsősorban a kényelem.
A beanie, azaz a fekete basic szabású sapka már csak a hab a tortán. A grunge eredetileg nagyon kevés ékszert tűr meg, de én például kifejezetten szeretem a karkötőket, szegecses holmikat, így nyugodtan hordom őket - nektek is ezt ajánlom. Kifejezetten kedvelem a virágkoszorús hajbavalók és a grunge keverését is, szerintem ezek igazán megengedhetőek.


LET'S GRUNGE!

AHOL TALÁLSZ GRUNGE-HOLMIKAT
Budapesten ajánlom a LoveBug üzletét, ahol Kertész Violetta a legnagyobb szakértelemmel és szeretettel menti össze az eredeti vintage kincseket.

Az Inditexes üzletek közül ajánlom a Bershkát is, azért ott is lehet találni kincseket.

Továbbra is érdemes benézni a H & M üzletekbe, Party22 üzleteibe (Budapest, Jászai Mari tér és Harminckettesek tere), illetve az I love Bizsuba (Budapest, Wesselényi utca, Blaha Lujza tér közt, illetve a Mester utcánál).


You Might Also Like

1 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe