WINTER EDITION ESZTER MÓDRA

12/05/2013Nálam szerintem senki sem utálja jobban a telet. Nem szeretem a hideget, azt sem, hogy a legtöbb télikabát úgynevezett kompromisszumkabát - ergo vagy nagyon szép, de alig melegít, vagy meleg, de kimondhatatlanul ronda. Nem szeretem az unalmas csizmákat sem, kesztyűben dohányozni lehetetlen, a beöltözés miatt mindenki öt kilóval többnek tűnik, és az általam annyira preferált magasított derekú shortok viselése sem jöhet szóba. Szóval nem igazán kedvelem sem a téli hónapokat, sem a téli időjárást, viszont ennek ellenére, mint minden szezonban, most is megvannak a kedvenceim, amikbe első látásra szerettem bele.


Nem mondom, hogy minden meg is lesz azonnal a whislistről, de ha rajtam múlik, természetesen előbb vagy utóbb minden egyes szerelmemet be fogom szerezni... akkor is, ha mire meglesz az utolsó darab, már kitavaszodik.

Ismerjük az aranyhoz való beteges vonzódásom - bár lassan ezzel is divatjamúlt leszek, mivel az ezüst az új arany -, így gondolom, meg sem kell magyaráznom, miért szerettem bele ebbe a gyönyörű Martens bakancsba. Hasonló darabot egyébként az Astoria környékén lévő Martens-boltban láttam, az árára nem emlékszem, a bolt pontos helyére sem, gondolom, a honlapon minden fent van, ahogyan azt is, hogy egy vagyon lesz megrendelni. De teljesen megéri majd, mert gyönyörű. Igazi MUST HAVE-darab egy olyan blingbling-mániákusnak, mint én.

Gondolom, azt mondanom sem kell, hogy az oversized már megint aranykorát éli. Rögeszmésen keresek szürke oversized kabátot - az Inditex üzletektől át a felsőbb kategóriás shopokig és a secondhand üzletekig mindent átnéztem már, de nem adom fel. Egyrészt maga a stílus is tetszik, másrészt pedig a szürke az új fekete - egyre több grafitszínű holmim van, egyszerűen nem tudok betelni vele, lassan már a feketét is felváltja nálam, ami, mint tudjuk, nagy szó. Sajnos az oversized típus is a kompromisszumkabát-kategóriába tartozik, de legalább ha aláöltözöl, nem nézel ki úgy, mint egy hegyi troll - egy szűkebb kabát esetében ez a hatás sajnos nem mindig kerülhető el.

Ez a gyönyörű Marc Jacobs-karkötő már akkor megtetszett, mikor megkaptuk a kollekciót, és pár nap múlva az enyém is lesz. Nagyon tetszik, mert egy diszkrét darab, van benne arany, és különleges, ráadásul most egyre népszerűbbek a friendship- és charm jellegű karkötők, azaz a barátságkarkötőkre hajazó kis mütyürkék. Már a Kenzo egyik korábbi kollekciójában kiszúrtam magamnak a szem motívumot, ami azóta tetszik, így számomra ez a karkötő telitalálat. Az ára egyébként 11. 900 ft - a budapesti Heaven Store-ban megtaláljátok a fekete párját is (:Menjetek el az Ikeába, és vegyetek fehér karácsonyi égősort. Pár méter 1 200 forint, ha jól emlékszem, és nem csak nyáron szépek a fények, hanem télen is. Emellett zarándokoljatok el a Lánchídig, mert kivilágítva az egyik legszebb dolog a világon, és utazzatok a 2-es villamos Nosztalgiajáratával, amit fényfüzérek borítanak. A téli Budapest rosszabb, mint a nyári, de a fények miatt így is az egyik legszebb a világon. Imádom a Körút feldíszített fáit, egy elvitelre kért forrócsokival a kézben nagyon jókat lehet ott sétálni, csak öltözzetek melegen.

Ezt a formára kifejezetten Marc Jacobs-kopi táskát a H&M-ben néztem ki (letöltöttem az appot a telefonomra, így a legjobb nyálat csorgatni), a honlapon itt találjátok. Külön tetszik a durva pitonbőrminta az elején, szerintem nagyon feldobja. Az már más kérdés, hogy azt a tetemes túlélőkészletet ismerve, amit én cipelek magammal, hamar tönkre fogom tenni. Remélem, lesz még belőle, mikor megyek táskát nézni, egyszerre elegáns és loose-darab, minden stílushoz passzol.
Bármennyire prosztó, én már csináltattam magamnak ilyet, és szívből ajánlom mindenkinek, aki az érzést rendszeresen magáénak érzi. Legyünk prosztók együtt. Nekem tetszik, skinnyvel vagy jeggingsszel, bakanccsal és beanie-vel - vagy A-vonalú műbőr szoknyával - viseljétek.
A szimpla fekete beanie-k és szöveges verzióik régóta köztudatban vannak, én az előbbivel már korábban, utóbbival viszont csak mostanában kezdtem megbarátkozni. Szerintem viccesek, bár a best of verziót pár napja láttam egy srácon a deákon - az ő sapkájára az volt írva, hogy "SAD" és egy szomorú smiley. Ejnye. :(
Remélem, ősszel mindenki beszerzett már egy szőrmemellényt, mert tavasszal bőrkabáttal kombinálva még mindig hordható lesz, ezen kívül még egy szezont becsülök neki. Az irha, akármennyire is gyönyörű, sajnos már egy időre kifutotta magát, de akinek van bármilyen irhája, ne csüggedjen, mert nemsokára megint divatba jön (: Tehát a szőrme és a bőr kombinációval nem nyúlhatunk mellé.A tél folyamán ezeket tervezem beszerezni, egy részük már meg is van, illetve ész nélkül halmozom az oversized pulóvereket is, hiszen ha jeggingssel és csizmával viseled őket, izgalmas kiegészítőkkel körítve, biztosan nyert ügyed lesz, ráadásul egyszerre kényelmes és meleg viselet is. (:

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe