SOROZATAJÁNLÓ #1

3/25/2014


  Sokszor kérdezitek Ask.fm-en, hogy mik a kedvenc sorozataink, mit nézünk gyakran, mit ajánlunk Nektek.
Pont ezért határoztam el, hogy bemutatom Nektek pár kedvencem, ami talán kicsit segít a döntésben, hogy mit kezdjetek el nézni következő alkalommal.
Nagyon szeretem a sitcomokat, így a Modern Family is az egyik kedvencem.


Adott három család - egy meleg pár, akik éppen most fogadtak örökbe egy vietnami kislányt, egy három gyerekes család és egy korosabb úr, aki fiatal, kolumbiai feleséget és a házassággal egy mostohafiút szerez magának. Alapvetően már érdekesnek tartom ezt a három felállást, hiszen egyik sem mindennapi - az úgynevezett "melegkérdés" így, a 2000-es években is sok helyen és közegben elég kényes téma, ahogyan a nagycsaládosok is egyre ritkább jelenségnek számítanak, azt pedig, ha egy pár tagjai közt legalább 20 év korkülönbség van, senki sem állja meg szó nélkül.
   Persze a szálak összefutnak - az idős férfi valójában a családapa, akinek lánya a három lurkó - ebből kettő már tinédzser - anyja, a fia pedig a meleg pár egyik tagja.
Azért szeretem a Modern Familyt, mert vicces, és bár minden epizód végén levonják a tanulságot, sosem lesz nyálas a sorozat. Minden karakter jól kitalált és szerethető, a szituációk pedig erősen emlékeztetnek egy-egy hétköznapi élethelyzetre, aminek mi is részesei lehettünk már.
   Ezen kívül a sorozat rengeteg kérdést vet fel - mit tegyen a klasszikus apapélda, aki az előző generáció gyermeke, ha kiderül, hogy a fia meleg? Hogyan fogadja ezt el? Hogyan kezelje annak partnerét és családját? Hogyan kezelje a közte és a felesége közt lévő kulturális és generációs különbséget?
Hogyan neveljük tinédzser lányunkat? Mi lesz belőle később? Mit tegyünk, ha a másik gyerekünk az iskola lúzere, a harmadik pedig a saját elvarázsolt kis világában él?
Hogyan fogadjunk örökbe gyereket? Meleg párként hogyan neveljük, hogy a lehető legjobbat kapja, hiszen eleve egy teljesen más, extrém környezetből indul?Mindenkinek ajánlom, íme pár kép ízelítőnek:

Ti ismeritek a sorozatot, Masnilányok? Szeretitek?

Eszter-Virág


You Might Also Like

2 Comments

  1. Az egyik kedvencem! Szerintem nagyon vicces! :)

    www.niksbox.com

    VálaszTörlés
  2. Nekem örökké hatalmas kedvenc lesz. Már többször végigpörgettem a részeket annyira jó! :) A végére mindig meg lehet hatódni. :)

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe