ALMAECET-DIÉTA / ESZTER-VIRÁG

4/05/2014Krisztina rám gyakorolt jó hatásának hála már nem vagyok a koplalásos, vagy egyéb drasztikus módszerekkel történő fogyókúrázás híve - elég csúnyán bele lehet ilyenekbe szaladni, és még nehezebb belőlük kijönni. Jó ideje inkább arra figyelek, hogy ne egyek nehéz, cukros ételeket, illetve naponta inkább többször fogyasszak apróbb adagokat, mint ritkábban nagyobbakat. Több zöldséget és gyümölcsöt eszem, sokat mozgok, emellett pedig nagyon sok folyadékot iszom.
Igen, ezt is megértük, hogy a nachos-faló ischler-fanatikus Eszter-Virág egészséges életmódot él :)
Mindenféleképpen szerettem volna valami tisztítókúrát is tartani, így alaposabban utána nézve a dolgoknak találtam rá az almaecet-diétára. Nekem alapvetően elég gyors az anyagcserém, így általában büntetlenül nassolhatok, és a nadrág-teszten is mindig átmegyek (korábbi problémáimból kifolyólag nincs mérlegem, így egy nyolcadikos koromban hordott nadrággal szoktam lemérni, híztam-e. Ha a nadrág feljön, semmi probléma, ha viszont nem, hát ideje elgondolkodni), de tudom, hogy a természet és a testem nem lesz velem mindig ilyen kegyes, így rettegve várom a napot, amikor visszavágnak a sokezer elfogyasztott tábla milka csokiért, a rengeteg sültkrumpliért és egyebekért - így gondoltam, belevágok valamilyen tisztítókúrába.


Olyan módszert kerestem, amivel nem kell koplalnom, és hatásos is - elvégre ez mindenki álma -, és ami a legfontosabb, hogy tisztít, és nem csak pár napig tart a hatása.
Fontos, hogy ne úgy vágjunk bele ilyesmibe, hogy mellette mindent összeeszünk - én minden nap tornázom mellette, és odafigyelek arra, mit eszem és mikor, hiszen ha ezek közül a tényezők közül csak az egyiket tartjuk, felesleges csinálni az egészet.
AZ ALMAECET-DIÉTA

Az egyik legrégebbi módszerként emlegetik. A diéta lényege, hogy az almaecet fogyasztása segíti az anyagcserét, jó hatással van az emésztésre, vízhajtó és méregtelenítő hatású, étvágycsökkentő, ráadásul jó hatással van a koleszterin- és a vércukorszintedre, ráadásul a zsírok lerakódását is akadályozza.
A módszer összesen annyi, hogy étkezés előtt 10-15 perccel étkezés előtt kb 3 dl vízbe keverj egy evőkanál almaecetet és fogyaszd el.
Persze az íze nem a legkellemesebb, de egyszerűen le kell húzni, mint jó születésnapokon a rossz felest - ráadásul mivel igen hatásos, ennyit igazán megér.


Egyébként az almaecet nagyjából 300 forint, és minden kisebb-nagyobb boltban megtalálható. Ezen kívül még használhatod szépségápolásra is - ha a hajadat átöblíted vele, ragyogóan fényes és puha lesz.

Én egy hétig alkalmaztam ezt, és nekem bevált - ajánlom minden Masnilánynak, és ne feledkezzetek meg mellette az egészséges táplálkozásról, gyakori mozgásról sem!

Eszter-Virág

ASK.FM
INSTAGRAM

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe