FOR THOSE WHO DO - A LENOVO DIVATTERVEZŐI PÁLYÁZATOT HIRDET

5/06/2014Összefogni jó dolog. A saját tehetségeinket elismerni és segíteni még jobb - pont emiatt írtam tavaly is Nektek a feltörekvő fiatal tervezőkről. Fontos, hogy összefogjuk a tehetséges, eltökélt fiatalokat, és ott támogassuk őket, ahol tudjuk, hiszen ebben a kis országban mindenki számít.
Nehéz ismertté válni, nehéz betörni a szakmába, bent maradni pedig még nehezebb - így szükséges kihasználni minden olyan platformot, mely közelebb vihet minket céljaink beteljesítéséhez.
Nehéz bloggernek lenni, nehéz divattervezőnek lenni, nehéz írónak lenni, nehéz zenésznek lenni - úgy egyáltalán, művésznek lenni nehéz.
Épp ezért örültem nagyon, amikor a mai sajtóreggelin - a csodás helyszínért köszönet kedvenc showroomomnak, a fiatal tehetségek és tervezők támogatójának, a One Fashionnek - alkalmunk volt többet megtudni a Lenovo Divattervezői Pályázatáról.
A Lenovo jelszava a For Those Who Do - a tehetséggondozó program keretében meghirdetett Divattervezői Pályázatra olyan jelentkezők nevezését várja, akik még nem ismertek a nagyközönség előtt, viszont elszántan igyekeznek ezen változtatni :) A Lenovo és a technológia által inspirált kapszulakollekciók bemutatójára Magyarország egyik legnagyobb divateseményén kerül sor.

A tervezők három teljes szettből álló, a Lenovo és a technológia inspirálta mini kollekcióval – ruhával és/vagy kiegészítővel -  nevezhetnek egyénileg vagy csoportban. A pályázatra készített ruhákat 2014. június 30-ig a One Fashion Showroomjába kell eljuttatni személyesen vagy elküldeni bemutatkozó levéllel. Cím: 1092, Budapest, Ráday utca 9, valamint regiszrálni a lenovo@lewispr.com e-mail címen.

A beérkezett pályázatokat neves szakmai zsűri bírálja el, Liptai Lívia, az Elle főszerkesztője, Szegedi Kata, divattervező, Gönczy Andrea, stylist és az Elle divatszerkesztője, Décsi Juli, a One Fashion társalapító tagja és Lukács Anita, a Lenovo ügyvezetője bírálja el és választja ki a legjobbnak ítélt 10 kollekciót, amelyek felkerülnek a Lenovo Magyarország hivatalos Facebook oldalára.

A második fordulóba jutott tíz pályázat közül a legjobb négyet a szakmai zsűri választja ki, az ötödik pályázó pedig közönségszavazás által kerül a nyertes tervezők közé. Végül a legjobb öt pályázó szettjei ősszel kerülnek bemutatásra Magyarország egyik legnagyobb divat eseményének keretén belül.


A TOP5 tervező nyereménye:
• A nyertesek bemutathatják saját kollekciójukat az októberi ELLE magazinban, valamint bemutatkozási lehetőséget kapnak az októberben megrendezésre kerülő Marie Claire Fashion Days-en.
• Továbbá a nyertes tervezőknek fél éven át ingyenes kiállítási lehetőséget biztosít a showroomjában és webshopján a One Fashion.
A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkát a Lenovo techológiai eszközzel támogatja.

Fontos dátumok a pályázók számára:
Június 30.:
12:00 Pályázat leadási határidő
Július 10.:
12:00 Zsűri kiválasztja a legjobb 10 pályázót
Július 15.:
 Pályázatok befotózása az ELLE szerkesztőségben
Július 22.:
12:00 Lenovo Magyarország Facebook oldalán elindul a közönségszavazás
Augusztus 5.:
12:00 Lezárul a közönségszavazás a Lenovo Magyarország Facebook oldalán, ahonnan legnépszerűbb 1 pályázó mutathatja be a kollekcióját
EREDMÉNYHIRDETÉS: Zsűri kihirdeti a továbbjutott 10 pályázó közül a 4 legjobbat.
Október:
ELLE  magazinban a TOP5 pályázó bemutatása
Marie Claire Fashion Days-en bemutatásra kerül a Lenovo Divattervező Pályázat TOP5 nyertes tervezője

PÁLYÁZAT LEADÁSA ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ JÚNIUS 30-IG:
lenovo@lewispr.hu email címen

PÁLYÁZATOK FORMÁTUMA:
Kapszula kollekció lookbookja pdf formátumban, névvel, elérhetőséggel és rövid bemutatkozólevéllel

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:
30 év alatti, olyan pályakezdő divattervezők jelentkezését várjuk, akik még nem mutatták be kollekciójukat Magyarországon és külföldön 500 fő feletti rendezvényen.És íme pár fotó a sajtóreggeliről, ahova egyik barátnémmel, a Brush bloggerével, Biankával látogattam el :)Lenovo Divattervezői Pályázat - a zsűri beszélget


Kávé, kávé kávé - ölemben pedig a LoveBug Vintage-től kapott csodálatos táska, a mai napig imádom!... aztán kijövünk az utcára, ahol épp nincs senki sem, és már megint nem tudunk viselkedni.Outfit of The Day

Bőrkabát: Secondhand, pár éves
Kalap: nagymama szekrénye
Pulóver: Zara, 3 000 Ft
Bőrnadrág: Party22, 1 990 Ft
Strappy Shoes: Humanic, 9 990 Ft
Táska: LoveBUg Vintage, ajándék
Nyaklánc: Stradivarius, 1 990 Ft
Napszemüveg: e-bay
Gyűrűk, karkötők: e-bay
Ritkán adódik ilyen lehetőség, Masnilányok, úgyhogy ha Ti is tervezők vagytok, vagy ismertek kreatív, fiatal alkotókat, akkor ne habozzatok jelentkezni a pályázatra :) Én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok a kollekciókra, nagyon várom őket!


Eszter-Virág

xoxo

ASK.FM


You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe