MAGAMRA-NAP

5/02/2014Mint tudjátok, eddig két munkahelyen dolgoztam - volt egy nappali és egy éjszakai munkám is, így általában heti egy-másfél szabadnapom akadt pihenésre - most viszont a helyzet megváltozott, és hosszú idő óta először volt lehetőségem egy Magamra-napot tartani.
Hogy mi az a Magamra-nap? Egy teljes huszonnégy óra, amit minden lelkiismeret-furdalás és stressz nélkül csak Rólad szól. Amikor nem kell azon aggódnod, hogy mosodába kell menni és takarítani kell és egyébként is azt sem tudod, hol áll a fejed - egyszerűen csak lazítasz és olyan dolgokat csinálsz, amiket szeretsz.
AZ ÉN MAGAMRA-NAPOM ELENGEDHETETLEN KELLÉKEI

Reggel tizenegykor keltem, és szépen komótosan - Lana del Reyt hallgatva - ledöcögtem a boltba, ahol a lassan már egy hónapja tartó egészséges életmódom kellékeit szereztem be.
Őszintén szólva sosem hittem, hogy eljön az a nap, amikor úgy megyek el a csipszosztály mellett, hogy nem veszek semmit sem, sőt, a zokogás sem készül kitörni belőlem a "nem szabad!" miatt - de egy ideje már ellen állok a Sötét Oldalnak, úgyhogy nagyon büszke vagyok magamra.

Egyébként sem vagyok a főzés híve, így gyakran rendelek inkább ételt, minthogy főzzek - a mai napon pedig végképp nem terveztem a konyhában szórakozni, így jó háziasszony módjára rendeltem ebédet (nem tudom, Ti mennyire vagytok ebben jártasak, én a Foodpanda-ról szoktam beszerezni a napi betevőt, mivel nagy a választékuk, sosem késnek a kiszállítási idővel, ráadásul az oldalon vannak olyan éttermek is, ahonnan lehet rendelni például teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket is, ami most számomra pláne fontos), aztán amíg meg nem érkezett a tésztám, addig elfoglaltam magam egy barackos arcpakolással és a Nancy ül a fűben c. sorozattal.Mivel nagyon odafigyelek mostanában arra, hogy rendesen mozogjak - itt az ideje leadni a télitestet, meg a rajtam maradt 2-3 kilót -, az ejtőzés után erre is sor került. Leszögezném, hogy sosem voltam egy sportos alkat, így olyan gyakorlatokat kerestem, amiket kivételesen még kedvem is van elvégezni. Milo Adri barátném útmutatása nyomán találtam rá a kedvenc videóimra, amiket most meg is mutatok Nektek:

Ezt fenékre szoktam végezni, rövid és igen hatékony, ha az elsőt túléled, a többit is túl fogod, hidd el nekem.
Súlyzó megléte nem feltétlenül szükséges, én 2, homokkal töltött Nestlé ásványvizes üveget használok helyettük (a másfél literes kiszerelésből, természetesen).
Mivel huszonegy éve súlyos vádlitlanságban szenvedek, így ezt a gyakorlatot is rendszeresen végzem, meg is látszik lassan. Egyrészt nagyon egyszerű, másrészt pedig szeretem, hogy nem a klasszikus értelemben vett edzés, hanem táncos elemek vannak benne, így nem unatkozom közben :)
A videó célja a teljes alakformálás, de elsősorban a has izmaira hat ki. Ebből egyébként szoktam végezni egy másik gyakorlatsort is, azért szeretem őket, mert utálok fekve tornázni.
Végül pedig el szoktam végezni a Victoria's Secret angyalait állítólag formában tartó rövid edzést is, lezárásként (biztos, ami tuti).
Miután kellően kimozogtam magam, nagy büszkén nekiálltam szétválogatni a ruháimat a következő Blogger Shopping Dayre (május 17., Arena Plaza, gyertek, mindketten ott leszünk!), remélhetőleg el fogom bírni őket, mert gyalázatosan sok van. 

Ezután pedig bevackoltam magam egy palack ásványvízzel az ágyba, ahol természetesen elértek az Ask.fm csatornánkon keresztül :) Emellett pedig folytattam a kis irományomat, és hallgattam, ahogyan a májusi eső kopog az ablakon (az egyik legszebb hang a világon).
Szerintem mindenkinek jár heti egy szabadnap, amikor csak lazíthat, nem kell sehova sem rohannia, és amikor testileg-lelkileg feltöltődhet. 


ÖTLETEK A MAGAMRA-NAPOKHOZ

Kifejezetten ajánlom
 • az állatkertet (ilyenkor már vannak babakecskék is az állatsimogatókban, halál aranyosak!)
 • kiülni a Városligetbe vagy a Margit-szigetre egy jó könyvvel / sétálni egyet a kutyussal
 • arc- és hajpakolásban egy kád vízbe beülni este és lazítani
 • elmenni kozmetikushoz, körmöshöz, magunkra egy kis időt fordítani
 • kültéri kiállítások meglátogatását, ilyenkor már akad egy pár
 • beülni délután a kedvenc kávézótokba a barátnőiddel Ti szoktatok Magamra-napot tartani, Masnilányok?

Eszter-VirágYou Might Also Like

4 Comments

 1. Nagyon tetszett ez a bejegyzés. Szerintem az ilyen napok nagyon nagy energiabombák. Én ma végre vettem virágokat és beültettem a balkon ládákat. Annyira jó kikapcsolódás volt :)

  VálaszTörlés
 2. Megeszlek te homokkal töltött babakecske! :) Miss ya! ❤

  VálaszTörlés
 3. Kipróbáltam a videókat, szépen sorban, a végére közel egy órás kis torna kerekedett belőle és jelentem hatásos! :) izomlázam van...

  VálaszTörlés
 4. Örülök, hogy tetszett, Lányok :))

  Eszter-Virág

  VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe