LIFE COACHING #2 - TALÁLD MEG A SAJÁT UTAD! // ESZTER-VIRÁG

6/26/2014


  A nevem Meyer Eszter-Virág, és ez itt a Jackass - mondanám néha, ahogyan körbenézek az életemben, ennek ellenére viszont imádom, úgy, ahogyan van. Persze lehetnék mondjuk még milliomos hozzá, hogy tényleg minden klappoljon, de így sem lehet egy szavam sem. Van pasim, kecóm jó helyen, jófej barátaim, akik elviselnek és megértik a problémámat, ha nem tudok választani két pár majdnem egyforma cipő közül, és púderrózsaszín az ágyneműm.
   Amikor a saját életemre gondolok egészen egyszerűen hálás vagyok. Hálás vagyok a munkámért, pedig volt, hogy télen a -15 fokban álltam hat-hét órát a hidegben, volt, hogy elfárasztottak a vendégek, mindezek ellenére imádom, imádom a főnökömet, mert rengeteget köszönhetek neki. Örülök, hogy annak ellenére, hogyan indultam el ezen az úton, és mennyire nem volt az meg nekem, ami másoknak, mégis megoldottam valahogyan eddig.
   Sosem gondolunk bele, hogy mások mennyire megdolgoznak azért, amijük van. Pedig nagyon nehéz tud lenni néha, és sosem szabad elfelejtenünk elég szorgalmasnak, kitartónak és keménynek lenni.
És egy valami nagyon fontos összetevő még - az elhivatottság.
Kettes számú LIFE COACHING-bejegyzésünkben ezzel foglalkozunk majd - az elsőt itt olvashatod.


VEDD SZÁMBA, MI ÉRDEKEL
Ahhoz, hogy sikeres legyél, és a neked való úton el tudj indulni, fontos, hogy olyan dolgokat csinálj, amiket szeretsz, amik érdekelnek téged. Senki sem akar olyan munkahelyen dolgozni, ami hidegen hagyja, senki sem akar olyat tanulni, amire magasról tesz. Gimnáziumban és az egyetemen persze mindig lesz egy-két tantárgy és kurzus, amik nem kötnek le minket teljesen, ezek sajnos velejárói a tanulásnak, de később már ezekkel sem kell foglalkoznunk.
Írj egy listát arról, hogy mit szeretsz csinálni, és mi az, amivel szívesen foglalkozol - és ez alapján határozd meg, merre szeretnél tovább menni.TUDD, HOGY MIBEN VAGY JÓ
Fontos, hogy ismerd az előnyeid és a hátrányaid. Én tudom magamról, hogy talpraesett vagyok, jó a humorom, jó vagyok nyelvekből, és minden helyzetben feltalálom magam. És azt is tudom magamról, hogy hajlamos vagyok túlfontoskodni a dolgokat, mindent az utolsó pillanatra halasztani, néha igazságtalan vagyok, és nem mindig döntök higgadtan.
Az, hogy tisztában vagy erősségeiddel, egyáltalán nem számít egoizmusnak. Ezek visznek előre, ezekre támaszkodhatsz, ezek azok, amikkel ellavírozhatsz a későbbi útvesztőkben.
Ha tudod, miben vagy jó, könnyebben kerülsz ki a csávából és ha tudod, miben vagy rossz, könnyebben kerülöd el a hibalehetőségeket.LEGYÉL HATÁROZOTT ÉS KITARTÓ
Tizenhárom évesen kezdtem el blogolni. Ötévesen tanultam meg írni, és már akkor tudtam, mit akarok csinálni. Ezzel foglalkozni. Történeteket és verseket és novellákat és regényeket írni, beszélni, mesélni, mondani, kifejezni mindent, amit gondolok, amit érzek, ami történik velem, mert ha nem ezt teszem, az életem megreked bennem, nem tud rajtam áthaladni és akkor nincs miért lennem.
Két és fél éve van a Masni. Azóta is ezt csinálom, érdekel a divat, szeretek új emberekkel megismerkedni, eseményekre menni, új arcokkal találkozni, és továbbra is írni.
Ezért kaptam hideget-meleget. Ez egyrészt a személyiségem miatt van, másrészt pedig hatalmas löketet ad nekem. Mindenemért megdolgoztam, és mindenemet egyedül hoztam össze.
Az élet az ilyen, azt hiszem. Kitartónak kell lenni, és tántoríthatatlannak.
Nem szabad hagyni, hogy mások elvegyék tőlünk a céljaink beteljesítésének örömét. Nem szabad hagyni, hogy mások véleménye eltérítsen minket, még ha fáj is, amit mondanak - mert a saját életünknek rólunk kell szólnia.INSPIRÁLÓDJ, KERESS PÉLDAKÉPET
Példaképre szükségünk van. Jó látni, hogy egyszer valaki végighaladt ezen a hasonló úton és megcsinálta, sikerült neki, és sokra vitte. Kellenek példaképek, kell, hogy inspirálódjunk valakikből. Kellenek kapaszkodók az út során, hogyha nehézségekbe ütközünk, akkor emlékezzünk, hogy valaki, akit ismerünk, sokra vitte ilyen helyzetből, járt már hasonlóan, és túlélte, és ott tart, ahol.
Példakép bárki lehet. Teli vagyunk hősökkel, legyenek hétköznapiak vagy híresek, legyenek celebek, rég eltávozott filmsztárok, zenészek, vagy költők - ami fontos, hogy mindig van kiből és miből meríteni, mindig találnunk kell valamit, ami inspirál és ösztönöz minket.
képek forrása: WeHeartIt, Pinterest
filmek: Devil Wears Prada, Sec and the CityEszter-Virág
You Might Also Like

1 Comments

  1. Köszönöm ezt a bejegyzést :D nekem nagyon sokat segített és elgondolkoztatott :) kísérteties ,hogy pont a héten nézegettem egyetemeket ahová mehetnék majd 2 év múlva , és erre pont most jött ez a motiváló bejegyzés :D

    http://misssziszi.blogspot.hu/

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe