LIFE COACHING - FONTOS DOLGOK A BOLDOGSÁGHOZ // ESZTER-VIRÁG

6/23/2014  Mikor esténként buszozom haza - a százötössel általában - és a Lánchídon gördülünk át, rendszeresen nézem az utastársaim arcát a fel-fel villanó fényekben. Mindenki fáradt, és komoran bámulnak maguk elé. Mert hosszú napjuk volt, mert korán keltek, mert ha végre hazaérnek, főzni kell, lefektetni a gyereket, vagy dolgozni még egy kicsit, hiszen néha hazavisszük a munkát, vagy csak lezuhannak a tévé elé, és megpróbálnak egy picit relaxálni a holnapi korán kelés előtt.
Nem gondolunk bele, hogy egyáltalán az, hogy fáradtan hazamehetünk, hogy van egy életünk, aminek van egy rendszere, hogy van kihez hazamennünk, vagy egyáltalán van hova - ezek nem természetes dolgok. Ezek nem csak úgy járnak az élethez, hanem nagyon is szerencsések vagyunk, hogy ilyesmink lehet.NÉHA ELFELEJTJÜK, HOL TARTUNK
és hogy mekkora utat is tettünk meg tulajdonképpen. Nem gondolunk bele egy rossz nap végén, hogy de hát máskor is volt már rossz napunk és utána is ment az élet tovább. Mindig csak az aktuális rosszon bosszankodunk, abba pedig nem gondolunk bele, hogy más, nagyobb tragédiákat is túléltünk már, és mindegyik hozzá segített minket ahhoz, hogy a következőt keményebben viseljük el.
Igen, az élet ilyen. Történnek szar dolgok, veszítünk el embereket, barátokat, elhagy a szerelmünk, elveszítjük az állásunkat, nincs pénzünk - mindez megeshet velünk. Nem kerülhetjük el, de megtanulhatjuk kezelni. Megtanulhatunk mosolyogni a bajban, és annak örülni, ami legalább megmaradt, mindezek ellenére.

BECSÜLD MEG, AMID VAN
mert nem tudhatod, meddig lesz a tiéd. Én minden nap hálát adok azért, mert ilyen barátaim vannak, amilyenek, még akkor is, ha néha nagy makákók tudnak lenni. Ők bizonyítottak, őszinték, és nem hagynak sosem elkallódni. Örülök annak, hogy annak ellenére, hogy hányan bántanak, és hány embernek nem tetszik az, amit csinálok, hány embernek nem tetszik a személyiségem, hányan tesznek rám megjegyzést névtelenül közösségi fórumokon, ott az a jelentősebb százalék, akik azt mondják, hogy figyelj, szard le, csak csináld. Ismeretlenül állnak ki mellettem, ismeretlenül szánnak arra időt, hogy segítsenek nekem.
Büszke vagyok rájuk. És magamra is, mert akárhányszor akartam abbahagyni, nem tettem. Nem futottam el, nem léptem ki az egészből, hanem arra gondoltam, hát ha jobban tudjátok, csináljátok utánam!, és folytattam. Lehet, hogy nem a legtökéletesebben, de folytattam. 
És azért tudtam ezt megtenni, mert ez a rengeteg jó, ami körbevesz engem, ez nem adatik meg mindenkinek, nem adatik meg csak úgy. Hihetetlenül szerencsés vagyok.

AZT TEDD, AMIT SZERETSZ
bármekkora sablon is. A dolog igen egyszerű - ha olyat csinálsz, amiben nem leled örömöd, akkor nem leszel boldog. És ki akar úgy lehúzni egy életed, hogy minden napján csak úgy végigvonszolja magát?
Én azt tettem, amit szerettem volna. Azt csinálom, a mai napig. És imádom. És tudom, hogy később még jobb lesz, mert megdolgoztam azért, hogy jobb legyen. 
Teli van lehetőséggel az életünk, csak nem vesszük észre őket. Pedig bele kell kapaszkodnunk mindenbe, ami fontos, amit szeretünk, mert minden napunk csak egyszer történik meg.
Az élet egy hosszú-hosszú folyamat, ahol néha várnunk kell egy picit, máskor hirtelen minden az ölünkbe hullik, megint máskor minden eltűnik, ez szívás, de azt hiszem, ez így működik.
És ha nem azt csinálod, amit szeretsz, akkor mire koncentrálsz, ha minden összedől körülötted? Senki sem fog arra várni, hogy összekapd magad. De ha azzal foglalkozol, amit szeretsz, akkor meggyógyítod magad, minden nap.

NE HASONLÍTSD AZ ÉLETED MÁSÉHOZ
mert boldogtalan leszel. Manapság az emberek azzal vannak leginkább elfoglalva, hogy azt nézzék, kinek mije van, és nekik az miért nincs meg. Már nem menő elismerni a másikat a sikerei miatt. Már nem menő gratulálni valakinek, már nem menő bátorítani valakit, már nem menő tisztelni valakit azért, amit elért. Menő leszólni valakit, csak azért, mert tett valamit, amit mi nem mertünk. Menő irigynek lenni, és azon keseregni, nekünk miért nem jött össze.
Tényleg ezt kellene csinálnunk? Azalatt az idő alatt, amíg másokban keressük a hibát, amíg másoktól irigyeljük azt, amije van, felépíthetjük magunknak azt, amit mi szeretnénk.
És nem keseredünk meg. Nem leszünk rosszindulatúak, nem leszünk szomorú, szürke lelkű emberek. Én nem szeretnék az lenni. 


NEVESS NAGYOKAT
mert nevetni jó. Boldognak lenni jó. Addig nevetni, ameddig az oldalad nem fájdul meg, amíg csak artikulátlanul tudsz hörögni, ameddig folyik a könny a szemedből, a legeslegjobb dolog a világon. Megjegyezni a vidám dolgokat, elmenteni az önfeledt emlékeket, és néha újra végigpörgetni magadban őket az egyik legfontosabb dolog a világon. Tudnunk kell emlékezni, és nem csak a rosszat, hanem a jót is megjegyezni, azokat a dolgokat, amik mindig felvidítanak, azokat a dalokat, amiktől jó kedvünk lesz, azokat a pillanatokat, amikor megszakadtunk a nevetéstől.
A vidámság, a nevetés, a jókedv alapvető részei a boldogságnak - és mindenen tudnunk kell nevetni, leginkább saját magunkon!


Képek forrása: WeHeartIt
Képek: The Perks of Being a Wallflower / New Girl


Eszter-Virág

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe