LIFE COACHING #3 - TALÁLD MEG A SAJÁT STÍLUSOD // ESZTER-VIRÁG

7/05/2014


Akárhogyan is nézzük, az öltözködésünkkel kifejezzük magunkat. Jelezzük vele aktuális hangulatunkat, kedvenc színvilágunkat, és azt is, hogy kinek gondoljuk magunkat.
A külső, a megjelenés - sajnos vagy nem sajnos - egyre inkább meghatározó tényező. Bár valóban nem szép a külső alapján ítélni, azért bátran bevallhatjuk, hogy mindenkinek számít legalább egy iciripicirit az, hogy ki mit visel, és hogy ki mit sugall a viseletével. A ruha, az összeállítás, amit viselünk - segít minket, vagy éppen hátráltat egy állásinterjún, egy első randevún, vagy más egyéb fontos eseményen is.
Én személy szerint azt gondolom, jó, hogyha minket - a mi személyiségünket, ízlésünket tükrözi viseletünk. Szeretem kifejezni magam az öltözködésemmel, jellemzőek rám az olyan holmik, amik letisztultak, és inkább a kiegészítőkre helyezem a hangsúlyt. Van pár ruhadarabom, amiről nem lehet eldönteni, hogy nagyon csúnya, vagy nagyon szép-e, pont ezért tetszenek nekem.


Szerintem fontos, hogy mindenki megtalálja a saját stílusát, amivel képviselni és kifejezni egyaránt tudja magát. Nincs rosszabb annál, amikor valaki láthatóan feszeng a ruháiban, nem tudja azokat viselni - ezzel negatív jeleket sugároz a környezetének, hiszen szívesebben vagyunk valakivel, akinek határozott, önbizalommal teli a fellépése, akiről lerí, hogy jól érzi magát, mint egy bizonytalanabbnak tűnő személlyel.
Mostani LIFE COACHING-bejegyzésemben (az előzőeket itt és itt találjátok) az egyéni stílussal és az általunk viselt outfitek üzenetével foglalkozunk.
DÖNTSD EL, KI SZERETNÉL LENNI
Amikor még a Masni kisebb blog volt, Oravecz Nórival elmentünk egy eseményre. Valaki kérdezte, hogy mivel foglalkozom, honnan jövök, mire én azt feleltem, hogy egy kisebb blognak vagyok a szerkesztője - és mint kiderült, hallottak már a Masniról, ami engem meglepett - azért egy ekkora városban, ekkora országban nem gondolja az ember, hogy akár olvasókkal is összefuthat.
Nóri később adott nekem egy jó tanácsot, amit azóta én is hangoztatok másoknak - mindig figyelj oda, hova pozicionálod magad a többiek szemében, mert oda fognak ők is helyezni téged.
Ha azt mondod, hogy senki vagy, vagy nem értél el semmit sem, vagy egy minimálisan is érezhető ez rajtad, akkor mások is ugyanezt fogják gondolni. Ha nem szereted magad, a környezeted is észre fogja ezt venni.
Ha nem vagy elég magabiztos, a környezeted meg fogja jegyezni.
Épp ezért fontos az is, hogy tudd, mit szeretnél másoknak közvetíteni a megjelenéseddel, mi az, amit szeretnél, hogy gondoljanak rólad.TÁRSÍTS SZÍNEKET ALKALMAKHOZ
Bár megtanultuk általános iskola első osztályában, hogy a fekete-fehér az ünnepi kombináció, ma már mindenkinek ez jut eszébe, így nagyon kell vigyázni vele. Állásinterjúra inkább a fehér és a kék árnyalatait, vagy a fehér és a barna kombinációt ajánlom - ezek nem olyan "iskolás" outfitek, viszont mindkét szín bizalomgerjesztő, és komolyságot sugall.
A fehéret ajánlom minden alkalomra - nem csupán mert szezonja van, hanem mert a világos tónusokra mindenhol felfigyelnek.A BASIC ÉS AZ EGYÉNI
Szerintem a tökéletes ruhatár basic, könnyen kombinálható ruhákból és feltűnő kiegészítőkből áll. Én szeretem az érdekes anyagú ruhákat, a csipkét, a steppelt anyagokat, de vigyázok arra, hogyha egy textúra domborúbb, "extrább", az ne legyen mintás, mert nekem az már túl sok lenne.
Szeretem a feltűnő napszemüvegeket, táskákat, ékszereket, ráadásul mindenem illik mindenhez.
A ruháim nagyrésze webshopoktól van, vagy pedig second hand - a nagyobb üzletláncokban már csak basic, egyszerű holmikat veszek, ugyanis ha valamilyen szép, egyénibb holmi megjelenik a H&M-ben, mindenki lecsap rá, és folyamatosan szembejön az utcán, ezt pedig nem igazán szeretem.
A KEVESEBB NÉHA TÖBB
Voltak korszakaim, mint mindenkinek - például az elmúlt másfél-két évben gyakorlatilag csak feketét hordtam, arany ékszerekkel, aztán most meg csak fehéret hordok, arany ékszerekkel, fő a változatosság. Korábban imádtam a mintákat, most már viszont úgy érzem, elvonják a figyelmet rólam, magáról a személyiségemről. Az egyszínű holmik kiemelik az arcomat, és én ezt szeretem magamon hangsúlyozni.
Smink tekintetében is csak a számat festem, vagy pedig csak a szemem, szeretem a klasszikus megoldásokat ezen a téren is.
A színek terén maximum hármat viselek egyszerre, és abból kettő legyen hasonló tónusú - nem szép, hogyha valaki szivárványnak öltözik.KEVERD A STÍLUSJEGYEKET
Szerencsére ma már nincsenek annyira kötött divatszabályok, így bátran felvehetsz egy ruhát akár sneakersszel is, senki sem fog balhézni miatta. Imádom keverni a stílusjegyeket, szeretek kísérletezni - egyedül arra kell figyelni, hogy az árnyalatok passzoljanak egymáshoz.TUDD, MIT SZERETNÉL
Pénztárcakímélő megoldás, ha nem úgy vásárolsz, hogy megveszel mindent, ami tetszik - ennek ugyanis az a vége, hogy teli vagy ruhákkal, amiket soha nem fogsz hordani, és megint elköltöttél egy kisebb vagyont. Ha tetszik valami, érdemesebb átgondolni, van-e hasonló darabunk, és mennyire hordjuk azt - a mérlegelés után pedig már el is dől a kérdés.
Fontos, hogy minden holmid olyan legyen, amiben jól érzed magad, amit szeretsz viselni, illetve ezek könnyen kombinálhatóak legyenek egymással. Bár szeretnénk minden alkalommal új és új outfitet viselni, ez nem lehetséges, így inkább a kiegészítők váltogatását javasolom, ezzel elérhetjük, hogy a szettünk mindig más stílusú legyen, mégis egységességet sugározzon.ÉS AMI MÉG FONTOS
Hagyjuk a "motivációs darabokat" - tudjátok, mikor valami kicsi ránk, de megvesszük, hogy majd belefogyunk. Ez hülyeség, a darab évekig a szekrényben fog állni, amíg tovább nem passzoljuk valakinek - és még a címke is rajta lesz akkor.
Ha tetszik valami, ami távol áll a stílusunktól, vegyük meg - és kombináljuk olyan darabokkal, amik minket jellemeznek. Nagyon könnyű egy-egy darabit a magunkévá tenni és a saját képünkre alakítani, csak egy dolog kell hozzá, amiről sosem szabad megfeledkeznünk - kiegészítők, kiegészítők, kiegészítők!


Eszter-Virág

ASK.FMYou Might Also Like

1 Comments

  1. Nagyon tetszett, amit írtál. Én 20 évesen még nem teljesen találtam meg a saját stílusomat, és igazán nem is tudom, hogy kezdjem el ezt kialakítani. Eddig csak a kényelemre és praktikusságra törekedtem, de ezentúl igyekszem a személyiségemet tükröző darabokat vásárolni.

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe