APEROL SPRITZ - AZ OLASZ FRÖCCS // ESZTER-VIRÁG

8/15/2014Bár éjszaka dolgozom, hétvégén, a hét eleje és a nappalok mégis az enyémek. Ilyenkor beülök valahova a barátaimmal, csak beszélgetünk, megtárgyaljuk, kivel mi történt a héten, ki mit tervez, álmokat szövünk arról, mi lesz velünk öt év múlva, újra meg újra megváltjuk a világot. Imádom az ilyen találkozókat, szeretem magam mellett tudni azokat, akik fontosak nekem, és szeretek később visszaemlékezni ezekre a beszélgetésekre.


Nyáron jobban szeretem a kiülős, teraszos helyeket. Ezért is örültem, mikor meghívást kaptunk az Erzsébet téri Aperol Gardenbe - imádtam a hely jellegzetes, narancssárga lampionjait, a kényelmes székeket, úgy éreztem magam, mintha nem egy fárasztó hét után kortyolgatnám az Aperolomat, hanem valahol nyaralnék, és már nem számított semmi, ami miatt reggel még feszült voltam.

Ami az Aperol Spritz nevezetű italt illeti - tudjátok pontosan, mi ez? Az Aperol egy jellegzetes olasz aperitif, kissé kesernyés, gyümölcsös ízvilággal, az Aperol Spritz pedig az Aperol szódával és habzóborral enyhített, fröccsszerű változata, ami nekünk jéggel és naranccsal szolgáltak fel. Az elmúlt héten az Aperol Garden pop-up terasz vendégszeretetét élvezve bőven volt időnk megismerni ez a frissítő gyümölcsös finomságot.


3-2-1: kész az Aperol Spritz
- jég
- 3 rész Prosecco (olasz habzóbor)
- 2 rész Aperol
- 1 rész szóda
- egy szelet narancs

Legjobban fehérboros pohárban mutat.


Mindenkinek ajánlom a barátságos hangulatú Aperol Gardent és az Aperolt, illetve az Aperol Spritz-et is - egy hosszú, fárasztó nap után, vagy esetleg egy átmulatott éjszaka előtti bemelegítésként egyaránt. Nekem mindenesetre - habár magát a narancsot nem is szeretem igazán - az egyik nagy kedvencem lett, és remélem, akad ennek valamilyen téli verziója is, hogy a kinti hóesést nézve felidézhessem ezt a 2014-es nyarat.

Eszter-Virág

ASKYou Might Also Like

1 Comments

  1. Én inkább Campari párti vagyok. :) De ha nincs, jó az Aperol is. :D Megkérdezhetem milyen rúzst viselsz? :)

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe