HAIR POWER // ESZTER-VIRÁG

8/21/2014


Sokszor kérdeztek tőlünk a ricinus olaj, illetve más hajápoló szerek használatáról - most pedig, ősszel ugyanolyan fontos a haj védelme és ápolása, mint nyáron, hiszen fel kell készítenünk hajkoronánkat a hideg télre. Az egészséges haj - legyen hosszú, dús, vagy vékonyszálú és rövid - az egyik legszebb ékszere egy nőnek, ápolására viszont időt és gondot kell fordítanunk.

NÖVESZTENI ÉS VÁGNI
Nagyon sok olyan példával találkoztam már, hogy valaki nem vágatta le a haját, mert növesztette. Sajnos ez egy paradox helyzet, mivel minél több ideig kerülöd a fodrászt, annál töredezettebb lesz a hajad, tehát annál lassabban nő majd (kivéve ha az emberiség 0,1 %-ába tartozol, mint az egyik barátnőm, aki két évig nem volt fodrásznál, és olyan szép a haja, hogy álmában levágnám és ellopnám).
Ha nem vágatod  vissza rendszeresen, maximum kéthavonta a hajad, akkor nem lesz egészséges, és nőni sem fog rendesen, hiszen a hajnak is szüksége van frissítésre.


SEMMI SZILIKON
Bár a szilikont tartalmazó termékek az első pár alkalommal csodát tesznek a hajjal, hosszú távon sajnos károsak, hiszen ha rendszeresen használod őket, ráépülnek a haj szerkezetére, és akadályozzák a hidratáló anyagok felszívódását, illetve ha hajformázó eszközt használsz, rövid időn belül sprőddé, szárazzá és töredezetté teszik a hajat.
Én személy szerint inkább a természetes anyagok használatát javasolnám mindenkinek, illetve az egészséges táplálkozást, és rengeteg folyadék bevitelét - hiszen a hajat először belülről kell ápolni.DIY HAJPAKOLÁSOK


A RICINUS OLAJ
Rendszeresen szóba kerül a ricinus olaj, ha a hajápolásról beszélgetünk, és nem is véletlenül. A gyógyszertárakban kapható pár száz forintos csoda az egyik legjobb hajápoló- és növesztő készítmény, mely szempillára és szemöldökre egyaránt tökéletes.
Használatakor arra kell figyelni egyedül, hogy bár a hajat növeszti, dúsítja és lezárja a kutikulákat (a haj lemezkéit), előfordulhat, hogy hajhullást eredményez, mivel a benne található összetevők kilökhetik a gyengébb szálakat.


A RICINUSOS HAJPAKOLÁS
 •  két tojás sárgája
 •  ricinusolaj
 • - az olajat érdemes megmelegíteni egy picit felvitel előtt - 
  elég néhány másodpercre betenni a mikróba, de tovább ne, 
  mert könnyen megégethetjük magunkat vele.
 • a hajra felvitt pakolást folpackkal tekerjük körbe
 • ezután pedig helyezzünk fejünkre egy törölközőt, mert a melegben jobban hat a ricinus
 • a hajpakolást minimum 4 óra hosszáig fent kell hagyni.MÁSIK CSODA - A PANTHENOL
A Panthenol szintén gyógyszertárakban kapható készítmény - aki hozzám hasonlóan rendszeresen leég a napon, bizonyára ismeri. Az égett bőr gyógyítására kifejlesztett hab állagú spray a sérült hajra nagyon praktikus, nagyjából ezer forint körül jár az ára.


A PANTHENOLOS HAJPAKOLÁS
 • hajmosás előtt nedves hajra vigyük fel a Panthenolt
 • masszírozzuk alaposan a fejbőrbe és a hajvégekbe
 • 15 perc után öblítsük le,
 • majd a szokásos módszer szerint mossuk meg hajunkat és ápoljuk.


ÉS AMI MÉG FONTOS

A KIEGÉSZÍTŐK MINŐSÉGE
Nem ajánlott például műanyag hajkefét használni, hiszen az tönkreteszi a hajat. Érdemes inkább beruházni egy lószőr- vagy bármilyen hasonló hajkefére, akkor is, ha drágább - hosszú távon jobban megéri a hajunk egészségének és nekünk is.
Ugyanígy nem ajánlom a fémbigyós hajgumik viselését, mert kiszaggatják a hajat, sem pedig magát a túl szoros hajgumit, mert az rendszeres használatkor megtöri a hajszálakat.


A HŐVÉDELEM
Ha rendszeresen vasalod, göndöríted a hajad, érdemes hővédő krémet, sprayt használnod rá, különben nagyon igénybe vett és száraz lesz, illetve töredezhet, elvékonyodhat. Hővédő termékekből ezer- és ezerféle van a piacon, a pár száz forintos árkategóriától a csillagos égig.


AMI MÉG BEVÁLHAT
Ugyanígy jót tesz a hajnak a kókuszolaj, a sörélesztő, az olívaolaj, a tojás - az Interneten ezer és ezer DIY hajpakolás recept kering erről (illetve arc- és testápolásra is sok tippet találhattok), és mi is mutattunk már Nektek rengeteget. Mindegyiket érdemes kipróbálni, de persze csak a józan ész keretein belül - ne kenjünk bármit a fejünkre.


És íme még pár DIY-tipp:

Eszter-Virág


You Might Also Like

2 Comments

 1. A Panthenolt használom én is, és szerintem 15 perc nem sokat használ. Egy órával kezdtem, de amikor egész éjszakára fent hagytam, akkor látványosabb volt a hatása. Ha tovább hagyod fent (egy éjszaka, vagy egész nap), akkor sem lesz baja a hajnak, illetve nekem a sok használattól ráadásul nagyon puhává varázsolta a hajam a növekedés serkentése mellett :)

  VálaszTörlés
 2. Nekem a fodrászom a 15 percet javasolta, így én inkább a szakember tanácsát fogadnám meg, lehet, hogy ez is hajtípusfüggő, nem tudom. Mindenesetre jó tudni, hogy lehet ezzel kísérletezni probléma nélkül :)

  Eszter

  VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe