LIFE COACHING #4 - NEW LIFE NEW YOU // ESZTER-VIRÁG

8/17/2014  Nagyon szeretem az őszt, nem csupán azért, mert ez az egyik legszebb évszak, és sokkal kreatívabban lehet öltözködni, hanem mert ilyenkor mindig érzem a levegőben valami új, izgalmas dolognak a kezdetét.
Valószínűleg ez azért van, mert akaratlanul is összekötöm mindig a korábbi évekből megszokott új tanévvel is, amikor mindig tiszta lappal indulhat az ember.

Ősszel valahogyan sokkal könnyebb átgondolni a következő lépéseket, eltervezni a teendőket és életem alakulását befolyásolni. Mindig vannak új terveim, sosem tudok egy helyben maradni, egyszerűen az a típus vagyok, aki nagy lángon ég, folyamatosan tervez és megy és tesz - az ősz pedig a lehető legalkalmasabb erre.
Aktuális LIFE COACHING bejegyzésemben (az előzőeket itt találjátok meg) a célokról, az új kezdetekről, és az álmaink megvalósításáról lesz szó.

TISZTA LAP, ÚJ KEZDET
Legyen szó új tanévről, vagy munkahelyváltásról, valljuk be, mindig mi szeretnénk a legnépszerűbbek lenni, az IT-girlök, vagy legalábbis reménykedünk abban, hogy a beilleszkedés zökkenőmentesen fog zajlani.
Senkinek sem szeretnék két lábbal ugrálni a szép reményein, de el kell áruljak valamit - nem, nem lesz az. Nehéz lesz, mert mindig nehéz egy összeforrt közösségbe csatlakozni, egy olyanba pedig, ahol mindenki új, szintén nem könnyű, hiszen mindenki azonnal bizonyítani akar, azonnal eldől, kik a fő hangadók, mások háttérbe szorulnak, sajnos ezek a dolgok már így működnek.
Ne te legyél a leghangosabb - akkor mások nem fogják hallani a saját gondolataikat sem tőled. Viszont mindig állj ki az ötleteidért, azért, amit gondolsz, ez az egyetlen dolog, ami előre vihet minden helyzetben - és sosem tudhatod, mi sülhet ki egy váratlan helyzetből, akkor meg minek előre rosszat feltételezni?

NEM BAJ, HA NEM KÖNNYŰ
Valószínűleg azért, mert idősebb testvér vagyok és mert minden egyes sikeremért nagyon megdolgoztam az utóbbi években, én az a típus vagyok, aki képtelen elfogadni a kudarcot. Én abban hiszek, hogyha valamit szeretnék, annak igenis össze kell jönnie. Nincs más választásom, nincs B-tervem. És ha nem sikerül? Akkor leülök, fogok egy tollat és egy papírt, és megnézem, mit ronthattam el. Felhívom Andrejt és írunk egy pro-kontra listát, és kitaláljuk hogyan tovább. Nyitunk egy új ablakot a bezárt ajtó helyett.

Ha az első bukkanó után visszakozol, miért futottál egyáltalán neki? Miért kezdtél bele? Miért pazaroltál a saját idődből? És - ha már itt tartunk, feltehetnénk a következő kérdést is - miért nem akarsz valami mást, amit tényleg szeretnél?
Nem mindig lesz könnyű, ha minden az ölünkbe hullana, nem tanulnánk meg, milyen elveszíteni valamit, ahogyan azt sem, milyen megszerezni, küzdeni, kilincselni érte, milyen valamit hihetetlenül akarni. Minden egyes dolog, ami nem sikerül, motiváció kell legyen a következő lépéseinkre.

A CÉLOK
Ahhoz, hogy elindulj, elsőnek nem ártana tudni, mit is szeretnél pontosan elérni. Utána, ha ez meg van - és remélhetőleg meg van -, át kell gondolni, hogyan is jussunk el a történet végére. 
Milyen lépések szükségesek? Mennyi időt adunk magunknak erre? Mennyire reális a cél és az időtartam?
Fontos, hogy tudjunk határidőkhöz kötni dolgokat, ez sokkal ösztönzőbb számunkra, mint csak csinálni, hogy egyszer majd úgyis összejön, mert ha így állunk hozzá, akkor sosem jutunk a végére, és évekkel később is ott fogunk majd tartani, ahonnan indultunk - egy listával állunk majd a kezünkben.


NEM INDULUNK EL EGYEDÜL
Fontos, hogy mások is támogassanak minket. Néha ugyanezek az emberek akadályoznak meg minket a hülyeségek elkövetésében is, és ez pont így van jól. Azt is érdemes észben tartanunk, hogy merjünk segítséget kérni, sose legyünk túl büszkék, mert néha kell, hogy másokra támaszkodjunk picit - és ez nem azt jelenti, hogy gyengék vagyunk, ez azt jelenti, hogy vagyunk olyan erősek, hogy néha bevalljuk magunknak, na most elfogyott az üzemanyag. Ilyen is kell néha az embernek, és az is nagyon jól esik, amikor érezzük mások jelenlétét az életünkben, és tudjuk, hogy jó kezekben vagyunk.BUT BABY YOU'LL NEED SOMETHING
Minden kezdet könnyebb valami újjal. Amikor lesz egy új célom, sajnos egyből megyek, és veszek hozzá valamit, egy cipőt, egy új (sokadik) vörös rúzst, bármit, amit hozzá köthetek, és amire ha ránézek, azt mondhatom, hogy na, ez megvan azóta, és most egy kicsit közelebb vagyok. Akármilyen fura szokás, nálam eddig mindig bevált, szeretek tárgyakat kötni eseményekhez. Már csak azt kell kitalálnom, hogy a Gombold Újrán tartott kerekasztal-beszélgetésen mit viseljek majd :)ESZTER-VIRÁG
You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe