WEDDING OUTFIT INSPIRATION // ESZTER-VIRÁG

8/12/2014


   Esküvők. Mindannyian tudjuk - nagyjából hároméves korunk óta -, hogy nekünk milyen lesz. Én világéletemben a Bazilikában szerettem volna férjhez menni egy Vera Wang-ben, és mindig tudtam, hogy a még meg sem lévő mopszom, Pierre hozza majd a gyűrűket, kis frakkban, a tanúm Andrej lesz, valószínűleg szörnyű menyasszony leszek, és levadászok mindenkit, aki nincs megfelelően öltözve, a szertartáson zokogni fogok a meghatottságtól, és utána a gödöllői kastélyban lesz a mulatság.

Azt viszont mindig nehéz kitalálni, mit vegyünk fel, hogyha meghívottként veszünk részt egy szertartáson.
Rengeteg olyan kérdés érkezik hozzánk, hogy mit is viselhetnétek egy esküvőn, illetve lagzin, mi illik, és mi nem, miben lehetnétek megfelelően elegánsak de még véletlenül sem túlöltözöttek.
Nem árt tudni, hogy mint minden hivatalos eseménynek, ennek is megvan a maga dress code-ja, és bár ma már nem olyan kötöttek egy esküvő szabályai, van mit fejben tartani, így összegyűjtöttem Nektek, mire érdemes figyelni.


BE CLASSY, BE ELEGANT
Én alapvetően az elegáns, nőies megjelenés híve vagyok (persze nekem is vannak Converse-ben slattyogós napjaim, hiszen néha én is szabadságra küldöm a magassarkút), és annál nem utálok semmit sem jobban, mikor valaki közönséges. Szerintem egyáltalán nem szép a nagyon kipakolt dekoltázs - akkor már inkább a fedetlen hát, ami egyszerre különleges, extrém, mégis, mivel csupán egy hátról van szó, egyáltalán nem ízléstelen. 
Ha esküvőre megyünk, azt is figyelembe kell vennünk, hogy a más eseményre talán alkalmas ruhadarabok - mint például egy leopárdmintás maxiruha - talán nem ide illőek.
Jobb, hogyha életkorunknak és alkatunknak megfelelő öltözéket választunk, és próbálunk egy olyan ruhakölteményt találni, ami egyszerre divatos, viszont nem túl kirívó.
In My Dreams - Gingham Floral Dress

WHAT TO WEAR - A SZÍNEK

Néhány szín viselése a szokásokból adódóan egyáltalán nem ajánlott - ilyen például a fekete, a fehér, és a piros. A fekete egész egyszerűen babonához köthető, nem jelent jót a házasságra nézve, hiszen a mi kultúrkörünkben a gyász, a veszteség viselete, a fehér a menyasszony színe, és csúnya dolog valakitől elvenni a saját ünnepét élete nagy napján, a piros pedig az esetleges menyecskeruha színe lehet, így az ezért esik ki.


A fehér alapon mintás ruha még belefér, de ezen a kategórián belül is vannak Tedd és Ne Tedd darabok egyaránt. Például nem ajánlott mondjuk egy hosszú fehér maxiruha apróbb mintával, de egy fehér alapon hatalmas virágokkal dekorált klasszikus empire szabású szoknyás ruha már belefér.
Ha mindenképpen ragaszkodunk a fehérhez, érdemesebb törtfehér, vagy krémszín alapon mintás ruhát választani, hozzá illő kiegészítőkkel.
Garden Party Dress


HOW TO WEAR - A FAZON

A legfontosabb alapszabály az esküvői öltözettel kapcsolatban, hogy semmi esetre se öltözzük túl a menyasszonyt és a vőlegényt, elvégre ez az ő nagy napjuk.
Így a kirívó színeket sem érdemes erőltetni, mert bármennyire is jól néznek ki azok egy tengerparti esküvőn, ahol más az etikett, egy tihanyi lagzin talán furcsán mutatnak.
Ugyanígy, ha a templomi szertartásra is hivatalosan vagyunk, nem csak a lagzira, az erősen dekoltált ruhák viselete sem illendő. Ha mindenképpen ragaszkodunk ahhoz, hogy kitegyük, amink van - elvégre, valljuk be őszintén, ha szinglik vagyunk és esküvőre hivatalosak, azonnal eszünkbe jut a jegyespár többi, szintén szingli barátja -, érdemes magunkkal vinni egy blézert vagy egy stólát, amivel takarhatjuk magunkat a szertartás alatt.

Nadrágkosztümöt nyugodtan viselhetsz, ha azt szeretnél, csupán arra kell figyelned, hogy milyen színű, illetve előnyös-e a szabása. Én személy szerint rózsaszínt vennék fel egy esküvőre, szerencsére a púdernek és a pasztellszíneknek nagy szezonja van idén, ráadásul gyakorlatilag mindenkinek jól állnak, a dress code-ba is beleférnek, úgyhogy mindenképpen jó választás.

Mielőtt elrohannál új ruhát, cipőt, táskát venni, mérlegelj - ha csak a szertartásra vagy hivatalos, felesleges új outfitbe befektetned. Ha a lakodalomra is meghívtak, akkor sem biztos, hogy venned kell valami újat. Érdemes figyelembe venni a helyszínt is, egy sátras lakodalomra teljesen más outfit javasolt, mint egy Spoon-beli fogadáson.

Amit mindenképpen érdemes kerülnünk - a nagyon felsliccelt ruhák, a csillogó-villogó darabok viselete talán már túlzás, hiszen ez elterelné a menyasszonyról a figyelmet. Akármennyire fáj is viszont, a diszkrét megjelenés kötelező mindenkinek, így összegyűjtöttem Nektek pár klasszikus outfitet, amivel nem lőhettek mellé. És ha a csokrot is elkapjátok - hát, akkor jövőre ez a bejegyzés talán a barátnőiteknek is segít majd :)Elegant with Dorothy PerkinsEz a fazon - mivel fent passzos, a szoknya fazonja pedig klasszikus A-vonalú - a teltebb lányoknak is jól áll. Ha mellben erősebb vagy, akkor válassz olyan felsőt, amely nem záródik nagyon magasan.Classy At A Beach Wedding


Az igazi homokóra alkatú hölgyeknek kifejezetten ajánlott. Amennyiben például ceruzaszoknyát viselünk, fontos, hogy csak magassarkúval tegyük azt, különben összenyom sajnos. A hozzám hasonló deréktalan lányoknak is nagy segítség lehet egy ilyen ruha, főleg övvel.Wedding GuestEz az outfit igazolja a fent leírtakat - hogyha tudod, hogy a pár, a társaság kevésbé konzervatívak, és az esküvő sem lesz annyira hagyományos, a rikító színek ellenére nyugodtan viselheted, mert azokat ellensúlyozza az elegáns, letisztult szabás.Elegant


És a pasztellterror folytatódik - ha van egy basic darabod, csak kiegészítők kérdése, hogy pár perc alatt tökéletes esküvői outfitet kreálj belőle.


És utoljára, bónusznak, egy kis wedding inspiration, hogy érezzétek, miért imádom annyira az esküvőket:


ESZTER-VIRÁG

ASK.FM
INSTAGRAM
PERSONAL BLOG

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe