BEAUTY REPORTS - A HAJ VÉDELMÉBEN // ESZTER-VIRÁG

11/22/2014
Kiskorom óta dús, de vékony szálú, finom textúrájú babahajam van, ami azon kívül, hogy nagyon selymes és puha tapintású, másra nem igazán jó, így minden nap megküzdök vele. 
Alapjáraton a hajam sötétszőke, viszont másfél hónappal ezelőtt leblansoltattam, és tervezem még világosabbá tenni. Nyilván ezek az eljárások nem igazán javítanak az állapotán, így nagyon igyekszem ápolni - ráadásul itt a tél is, így fokozottan ügyelek a hajam védelmére.Az évek során rengeteg terméket próbáltam ki - márkától, árkategóriától függetlenül, és míg korábban inkább az anyagiakra fordítottam figyelmet, most már úgy gondolom, ha az egészségünkről és a szépségünkről van szó, érdemesebb mélyebben a pénztárcánkba nyúlni, hiszen a külsőnkbe mindig hosszú távon fektetünk be. Emiatt tettem le például az otthoni hajfestésről is - inkább elmegyek fodrászhoz, és másra költök kevesebbet, de szakemberre bízom a hajam. Pontosan emiatt gondolom azt is, hogy érdemes olyan kozmetikumokba és hajápolási termékekbe befektetni, amit például szakemberek is használnak, viszont lakossági szinten is elérhetőek - annak ellenére, hogy ezek drágábbak, nekem személy szerint sokkal jobban beváltak.

A FÜRDŐKÁDAM SZÉLÉN

Alapvetően nem használok sok terméket, mert a túlságosan sok ápolótól, balzsamtól, waxtól, habtól, és társaitól elnehezül a hajam. Emellett arra is mindig figyelek, hogy egy termékcsaládból válasszak, így a hatóanyagok sem lépnek káros mellékhatásba egymással - éppen ezért érdemes minden vásárlás előtt áttanulmányozni az apróbetűs részeket a flakonok hátulján.Ami a sampont és a hajbalzsamot illeti, a TONI&GUY Hair Meet Wardrobe AW14-es limitált szériájú kollekciójának termékeit használom, melyek design-ját a Marchesa tervezői álmodták meg. Nyilván elsősorban nem a csomagolás számít, hanem a minőség, én pedig mindkettővel elégedett vagyok.
A kifejezetten károsodott hajszerkezetet újjáépítő sampont és balzsamot nem csupán azért imádom, mert mióta ezt használom, nem vékonyodik a hajam, hanem mert az illata mindig a szalonokat juttatja eszembe :) Külön plusz pont, hogy az állaga is nagyon kellemes, és nem kell hússzor kiöblíteni a hajból, mint sok más terméket.Szeretem, ha fixálva van a hajam, és azt is, ha szépen fénylik, így hajfényt is használok rá. Évekig utáltam az ilyen termékeket, mert elnehezítették és zsírosították a hajam, viszont a TONI&GUY terméke ennél trükkösebb, mert törölközőszáraz hajra kell felvinni, majd hideg levegővel beszárítani a hajat. 
A technikám egyébként nagyon vicces - ha már elég száraz a hajam, fújok párat a levegőbe, majd a permet alatt futkosom egy picit fel-le, és így egyenletesen eloszlik (parfümözni is így szoktam magam egyébként). Utána pedig következhet a beszárítás, közepes méretű körkefével.Ha van olyan, hogy valaki hajpúder-függő, akkor az biztosan én vagyok. Reggelente csak szórok egy picit a hajtöveimre, bedörzsölöm a port az ujjaimmal, és az eljárásnak köszönhetően akkora volumene lesz a hajamnak, mintha Pom-Pom ülne a fejemen :) Nem csupán akkor szokott jól jönni, amikor nem volt időm hajat mosni, hanem hajmosás után is használom néha, ha nem tudom, vagy nincs kedvem beszárítani a hajam. Sajnos a készletem fogyóban van, így minden nap egyre inkább kétségbe esem :)AMI MÉG FONTOS
  • hajmosás után ne dörzsöljük a hajat törölközővel - először csak tekerjük azt köré, és óvatosan nyomkodjuk ki a nedvességet
  • mindig érdemes hajvégápolót használni, akár száraz hajra is
  • sose szárítsuk a teljesen nedves hajat, mert azzal másodpercek alatt tesszük tönkre
  • rengeteg olyan alapanyag található minden átlagos háztartásban, melyekből csodás hajpakolásokat készíthetünk - méz, ricinus- és olívaolaj, tojás, élesztő... 
  • hiába növeszted a hajad, havonta egyszer akkor is érdemes visszavágatni, hogy legyen ideje regenerálódni

_______________________________________________________________________________

Korábbi, hajápolással kapcsolatos bejegyzések itt


Eszter-Virág


You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe