LIFE COACHING #5 - BE THE CHANGE! // ESZTER-VIRÁG

11/02/2014Az elmúlt pár hét során gyökeres változások mentek végbe az életemben. Új munkahelyem lett, volt, aki eltűnt az életemből, más megjelent, a külsőm sem ugyanaz, a ruhatáram is lecseréltem, és úgy összefoglalva - a közérzetem, a hangulatom is sokkal jobb ezeknek köszönhetően. Hiszek abban, hogy az embernek szüksége van a megújulásra - ez a megújulás most magától történt meg. Ennek ellenére néha tudatosan kell megteremtenünk magunkban és magunk körül az újat.


BE THE CHANGE -

- varrattam az alkaromra másfél évvel ezelőtt, és jó érzés, hogy ez a mai napig ösztönöz.
   Nem szabad félnünk a változásoktól, ezek formálnak minket, ezeknek köszönhetően fejlődik a személyiségünk, válik jobbá az életünk és gyűjtünk élettapasztalatokat.
Nekem hatalmas változás volt, hogy főszerkesztői állást kaptam - hiszen ezzel egyik pillanatról a másikra felelősebb pozícióba kerültem, mint korábban voltam. És nem csupán a papírforma szerint - egy ötvenkét oldalas magazint nehéz összerakni, kézben tartani, ellenőrizni a folyamatot, amíg elkészült.
   A munkám nem ér véget délután öt órakor - hazaviszem a betördelt, kinyomtatott oldalakat, hogy átnézzem őket, és másnap már zaklatom a grafikusunkat.
Mindezek mellett rendszeresen érzem, hogy van még mit tanulnom, fejlődnöm, volt már, hogy hibáztam, és örülök, hogy így történt, mert ezekből lehet a legjobban tanulni.
Az első fontos lépés a félelem levetkőzése.


AZ A BIZONYOS HAJVÁGÁS

   Ahogyan megváltozott körülöttem minden, úgy éreztem, a külsőmnek is alkalmazkodnia kell ehhez. Egy random döntés folytán vágattam le a hajamat, és változtattam színt radikálisan - azóta pedig sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Ugyanilyen könnyedén cseréltem le a jellegzetes vörös rúzsom egy meggybordóra és egy cukorkarózsaszínre - szükségem volt arra, hogy az eddig megszokott dolgaimat lecseréljem.
   Most érzem igazán, mennyire fontos minden egyes kis mozzanat, ami a külsőnket kíséri. Mióta más a hajam, sokkal szebbnek érzem magam, jobban tetszem magamnak, és ez a kisugárzásomon is látszik.
Szükségem volt erre - valahogy minden jött egymásból.
VAN, AKI ELMEGY, VAN, AKI VISSZATÉR

   Sajnos nem mindenki kezeli jól a körülöttünk lévő változást. Nem mindenki fogadja el, ha valami történik, és van, hogy pont azokban csalódunk a legnagyobbat ilyenkor, akikre a leginkább számítottunk. Vannak olyanok, akik mások sikereiben a saját sikertelenségüket látják - ők azok, akik nem fognak a kezedet szorongatva szurkolni veled a célvonal előtt. Ők azok, akik nem támogatnak, és akik a legtöbb fájdalmat okozzák ilyenkor. Nem tudnak örülni az örömödnek, nem tudnak elismerni, sem támogatni.
   Sajnos én is ebbe a helyzetbe kerültem. Hirtelen annyi minden történt körülöttem, hogy levegőt sem kaptam. Olyan magazinok és platformok kerestek meg, és olyan lehetőségeket kaptam, amikről álmodni sem tudtam. Sírtam az örömtől és a meghatottságtól, és attól, hogy mennyire szerencsés voltam - ennek pedig nem örült mindenki. 
   A változás sajnos nem mindig csak pluszt hoz az életünkbe - kapunk mínuszokat is, és ezt el kell fogadnunk. Ilyenkor látszik, kinek van helye mellettünk, és ki az, akire a bajban sem számíthatunk majd.MINDIG TOVÁBB LÉPNI

   Azzal, hogy változást viszel - akár tudatosan, akár nem - az életedbe, óhatatlanul megváltozik az emberek veled szemben való hozzáállása is, főleg ha picit nyilvánosabban éled az életed. Mindenki elmondja neked - persze kérdés nélkül -, hogy ő erről mit gondol, hogy ez őt hogyan érinti, ami egyáltalán nem gond, hiszen a visszajelzésekből táplálkozunk. Az én esetemben voltak egyaránt pozitív és negatív visszajelzések is - volt, aki szerint szörnyen nézek ki és gusztustalan módon nyomom magam előre hiszen ez olybá jellemző rám), más pedig örült nekem.
   Én pedig? Én pedig leginkább nagy levegőket vettem, és próbáltam nem túl nagy nyomás alá helyezni magam, és nem azt érezni, hogy most akkor folyamatosan produkálnom kell, és próbáltam nem halálra görcsölni magam.
   Ami igazán fontos, hogy te hogyan kezeled a változásokat. Volt már, hogy a rossz irányba fordultam - én is láttam, hogy ez nem a jó irány, és segítettek, hogy összekapjam magam. Most viszont ez a változás újabbakat rejt magában, nem szabad megállni azokon a pontokon, ahol éppen minden sikerült.


ÉS AMI MÉG FONTOS

  Korábban már írtam Nektek, hogy sosem kell megelégednünk azzal, amink van. Ez persze nem azt jelenti, hogy semmit sem kell megbecsülnünk, pont ellenkezőleg - viszont amellett, hogy örülünk annak, amink van, fontos, hogy mindig észrevegyük mindenben a következő lépcsőfokra való feljutás lehetőségét.
  Én nagyon örülök mindennek, ami megtörtént velem, mert ezek a dolgok azt bizonyítják, hogy tényleg merhetünk nagyot álmodni. Tényleg el lehet dönteni, mi lesz később és tényleg nincs olyan, hogy lehetetlen.
Nem csupán akarni kell a dolgokat, hanem tenni értük, a hirtelen adódó lehetőségekért pedig hálásak lehetünk. Az élet mindig megajándékoz minket olyan fordulatokkal, amiket ki kell használnunk - nem szabad csukott szemmel járkálnunk.
  Nincs olyan, hogy nagyot álmodni. Nincs olyan, hogy nincs lehetőség. Nincs olyan, hogy egy ponton azt mondjuk, nincs tovább.
Minden egyes kudarc lecke. Minden egyes siker bizonyíték és motiváció. És ha leginkább kihozod magadból a maximumot minden helyzetben, akkor tiszta a lelkiismereted, akármi történjék is.
Mindig van hova fejlődni és mindig lesz olyan léc, amit nem tudunk elsőre megugrani. És nem baj, hogyha ezt tudjuk, és az sem baj, ha picit félünk vagy bizonytalanok vagyunk.
   A félelem motivál, viszont nem szabad hagyni, hogy túlféljük a dolgokat, A túlzott félelem megbéníthat, és megállíthat minket. Mindig csak annyira kell kételkednünk magunkban, amennyi félelmet még fel tudunk használni egy-egy változáshoz - hiszen általában akkor változtatunk, ha attól félünk, valami nem jó.Bár ez a mostani LIFE COACHING-bejegyzés kicsit túl lelkizősre sikerült, remélem, azért sikerült néhányotoknak segítenem.. Én folytatom tovább azt, ami elkezdődött az életemben - a következő lépés az eddig elhanyagolt Varga-Meyer Rezidencia rám eső lakrésze lesz, aminek felújításáról majd bejegyzést is olvashattok majd.


Mindenkinek további kellemes hétvégét :)

Eszter-VirágYou Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe