LIFE COACHING #6 - AZ ÖRÖK ÉRVÉNYŰ IGAZSÁGOK // ESZTER-VIRÁG

11/26/2014Különbözőek vagyunk - nem csupán megjelenésünk, magasságunk, stílusunk, gondolkodásmódunk, de a szokásaink is különböznek. Mindezek ellenére mégis vannak dolgok, melyek egy az egyben jellemzőek a legtöbb nőre - és amiket nem csupán mi követünk el, hanem ugyanúgy megesnek a szomszédunkkal, a barátnőnkkel, a főnökünkkel és másokkal is. Talán ettől vagyunk igazi nők, talán nem - mégis van pár dolog, mely rendíthetetlenül összeköt minket, mely, ha szóba kerül, mindannyian tudjuk, miről van szó.


1. A SZEMPILLA-REJTÉLY

Biztos vagyok benne, hogy genetikailag van belénk kódolva a szempillafestés közbeni szájtátási-reflex - én legalábbis senkit sem láttam még csukott szájjal sminkelni. Szerintem egyébként ezt azért tesszük, mert úgy érezzük, ilyenkor jobban megfeszül az arcunk és könnyebben odaférünk a pilláinkhoz, és kevesebb bőrfelületet kenünk össze - ennek ellenére akkor is vicces látvány.

2. VONZÓDÁS A KIS, KÖVÉR, SZŐRÖS DOLGOK IRÁNT

... és nem, nem valami fura, perverz játékra gondolok, hanem a babacicákra, babakutyákra, babakecskékre, babamopszokra. Valljuk be, ha egy pasi imádnivaló kölyökkutyust sétáltat, sokkal vonzóbbnak tűnik. Ugyanígy kezdünk el fura hangokat kiadni, ha meglátunk bármilyen aranyos állatkát. Hiába, imádjuk őket. Sajnos ilyenkor általában infantilis hangokat kiadva szorítjuk magunkhoz a szerencsétlent (mi ezt "ölelgetésnek", vagy "szeretgetésnek" hívjuk), egészen addig, amíg az bele nem törődik a sorsába - már csak pár óra, és megszabadulhat tőlünk. Utána pedig kis pofáján mosollyal fog belepisilni a cipőnkbe. Vagy a táskánkba.


3. AZ ÁLOMESKÜVŐ

Még én is - aki sosem volt túlzottan házasságpárti - megterveztem a saját esküvőmet. A Bazilikában tervezek férjhez menni egy sweetheart-szabású Vera Wang ruhában, és utána a gödöllői kastélyban szeretném megtartani a lagzim nagy fehér bazsarózsákkal, és tündérfényekkel. Biztosan szörnyű menyasszony leszek, el fog rajtam uralkodni a megalomániám, láncban fogok dohányozni és mindenkit terrorizálok majd, néha pedig szentimentálisan sírva fakadok. Mindannyian álmodoztunk már arról, milyen lesz az esküvőnk, és valljuk be, biztosabbak vagyunk minden egyes kis részletében, mint abban, kihez is megyünk majd hozzá.


4. AZ EGYETLEN ÉS AZ IGAZI

Ugyanígy hiszünk a Nagy Ő-ben is. Akiből csak egy lesz, de életre szóló. Akit először meglátunk majd, és tudni fogjuk, hogy igen, ő az, Ő az, mert valami megmozdul mélyen a gyomrunkban - biztosan a rohadt pillangók azok -, és csak nézünk, és levegőt is alig kapunk majd. Aki talán rengetegszer fog fájni nekünk, de valamiért mindig visszatérünk majd hozzá, mert mellénk rendeltetett. Nekünk szánták. És ebben rendíthetetlenül hiszünk.


5. A BÁNATZABÁLÁS

Ugyanígy, ha történik valami - vagy havonta egyszer egy bizonyos, kritikus időszakunkat megelőző pár napban -, egyből fittyet hányunk a diétára, az egészséges életmódra, és a boltban a lehető legkalóriadúsabb, leghizlalóbb, legtartósítószeresebb kaják polca felé vesszük az irányt. Persze a zsákmányt a barátnőnkkel fogyasztjuk el, mert ha ketten zabálunk, nyilván sokkal jobb a tudat, hogy egy afrikai család háromheti élelemkészletét tömjük magunkba épp, miközben éppen futhatnánk is. Aztán amikor a kilengésünk tudatosul bennünk, legalább a lelkiismeret-furdalás terhe is könnyebb - hiszen együtt tettétek, és az más. Úgy nem számít.


6. A LEGJOBB BARÁTNŐ

A legjobb barátnőd nem csupán egy barát. A legjobb barátnőd a testvéred, a kritikusod, a haverod, mindened egyben. Összenézel vele, ha az exed szembe jön az új barátnőjével, megmondja, ha nagy a feneked egy ruhában, számára természetes, hogy együtt jártok pisilni, kijavítja az elmaszatolódott szemfestéked, és bárkivel képes szembe szállni a te igazadért. A legjobb barátnő jelenléte életünkben egy olyan pont, amit a férfiak sosem fognak megérteni.


Emellett pedig ott van még rengeteg dolog - a szép dolgok imádata, a cipő- és táskahalmozás, az álmodozás könyvbéli karakterekről, és a vállalhatatlan, nyálas számok szövegeinek teljes fokú ismerete - Ti melyik pontban ismertek magatokra, Masnilányok? :)
_____________________________________________________________________________

Eszter-VirágYou Might Also Like

1 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe