KEDVENC FILMEK TÉLI ESTÉKRE // ESZTER-VIRÁG

1/29/2015


Sokszor kérdezitek meg, milyen filmeket szeretünk, kértek tőlünk ajánlót. Én az a típusú ember vagyok, aki szemrebbenés nélkül nézi végig a Pengét, sír a Titanicon, ezredjére is megnézi a Zombieland-et, és órákig nem tud megszólalni a Holt költők társasága után - szóval elég vegyes az ízlésem ezen a téren. A most következő pár film pont az a tipikus "esős estére sok junk food mellé"-alkotás, amit Nektek is nagyon szívesen ajánlok - remélem, tetszeni fognak! Igyekeztem kevésbé ismert műveket összeválogatni, de persze akadnak olyanok is, melyek együtt nőttek fel velünk, olyan régiek. Jó szórakozást!


THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER

Aki régóta olvas engem, az tudja, nagy kedvencem ez a film. A történet Charlie-ról szól, a kilencedikes gimnazistáról, aki egyetlen barátja öngyilkossága után egyedül marad, és egy fiktív személynek - " Kedves Barátom! " - ír minden nap. Egy véletlen fordulatnak köszönhetően viszont pár végzős a szárnyai alá veszi - a filmben szó esik barátságról, felnövésről, elfogadásról, a fejlődésről, a vágyakról, a célokról, és a hozzájuk vezető rögös útról is. Ajánlom mindenkinek!TÍZ DOLOG, AMIT UTÁLOK BENNED

A kilencvenes évek gyermekei biztosan ismerik ezt a klasszikus romkomot, benne a szívdöglesztő, éppenhogy csak ivarérett Heath Ledgerrel, aki az iskola rosszfiújaként fogadásból randira hívja az iskola szociopatáját (akivel valamiért nagyon könnyen tudok azonosulni : D ) - hogy a haverja a csaj húgával randizhasson. A sztori gagyi, viszont Heath és Julia Stiles nagyszerű páros, a film pedig bármikor megnézhető. #beloved.THE BREAKFAST CLUB

Mindenki tart valahova, csak senki sem tudja, merre. Mindenki szeretne valaki lenni, hogy szabaduljon magától. A látszat pedig rengetegszer csal - erre tanít minket a The Breakfast Club című szintén klasszikus, mely öt átlagos amerikai tinédzser pár óráját mutatja be. Sosem találkoznának - hiszen az iskola stréberével miért állna szóba a legnépszerűbb lány, vagy a legjobb sportoló? Most viszont kénytelen észrevenni egymást, hiszen büntetésből elzáráson vannak. Azért szeretem ezt a filmet, mert annak ellenére, hogy gyakorlatilag egyidős velem, még mindig van mondanivalója, és elgondolkodtat újra és újra. Sosem tudom úgy megnézni, hogy ne vennék benne észre valami újat. ACÉLMAGNÓLIÁK

Anyukám nagy kedvence ez a film, és az ő ízlésére mindig bátran hagyatkozhatok, hiszen Cseh Tamást is neki köszönhetően szerettem meg, miatta vettem meg az első pöttyös könyvem, és és a kedvenc regényeim is Ő mutatta nekem.
Hat nagyon különböző nő barátságát mutatja be a film - hetente gyűlnek össze a hölgyek egy fodrászszalonban, hogy megbeszéljék az élet ügyes-bajos dolgait. Annak ellenére, hogy társadalmi és vagyonbeli különbségek egyaránt vannak köztük, az összetartás szoros - erre később szükség lesz.
Azoknak ajánlom, akik értékelik az erős öniróniát és a fanyar humort.NOÉ BÁRKÁJA

Talán értékéhez képest az egyik legkevésbé elismert magyar film, Sándor Pál rendezésében. Noé bárkája tulajdonképpen egy lepusztult, hatodik kerületi körfolyosós épület - tizenhárom lakás, egy udvar, egy ház, egy közösség, és megannyi különböző ember. A mentőorvos, a rapper, a leendő filmsztár lányok - mind egy rakáson, egymás mellett élik mindennapjaikat. Az ő szomszédjuk a nyugdíjas moziigazgató nagypapa, aki egy nap úgy dönt, jelentkezik egy televíziós versenybe - és az egész ház életét felbolydítja ezzel.
Az egyik legjobb film, amit valaha láttam.

Eszter-Virág

_______________________________________________
You Might Also Like

2 Comments

 1. Mindegyik filmet nagyon szeretem. :) A Breakfast Club a mai napig az egyik kedvencem.
  Mostanában a Grand Budapest Hotel és az Éjszakai Féreg voltak a kedvenceim, mindegyiket nagyon tudom ajánlani. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a tippeket, megnézem majd őket! A Grand Budapest Hotelt nagyon ajánlották már, az Éjszakai Féregről nem hallottam, de utána nézek majd! :-)

   Eszter-Virág

   Törlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe