LIFE COACHING #8 - HOT BODY IN 5 STEPS // ESZTER-VIRÁG

1/08/2015


Habár nem hiszek az újévi fogadalmakban, úgy gondolom, hogy az év eleje mindenkit motivál egy picit abban, hogy új dolgokba vágjon bele. Annak ellenére, hogy még csak január van, észre sem fogjuk venni, és máris nyakunkon lesz a bikiniszezon - a mostani bejegyzés remélhetőleg ad egy kis lökést azoknak, akik szeretnének mozogni, csak még nem sikerült rávenni magukat. Szóval fenekeket fel a kanapéról, kezdődjön a mozgás!

1. ÁTGONDOLT TERV

Írd le, mik a céljaid - mit szeretnél elérni, mennyit szeretnél formálni magadon, és mennyi idő alatt. Ehhez a legcélszerűbb egy táblázat készítése. Azt is tartsd szem előtt, hogy ehhez idő kell. A célkitűzés során érdemes figyelembe venned az alábbiakat:


- mennyit sportoltál ezelőtt
- mennyi a teherbírásod
- mennyi időd van egy héten edzeni, és mennyit vagy hajlandó - ha tudod magadról, hogy lustább típus vagy, felesleges azonnal bevállalnod a heti 4x3 órát, Te is tudod, hogy nem fogod tudni tartani
- milyen étrendet tudnál tartani
- hány hét alatt szeretnéd beteljesíteni a célokat.


Fontos, hogy tudd - semmi sem látszik meg azonnal. Mindenhez idő kell, idő, amíg kiürülnek a méreganyagok a szervezetedből, idő, amíg az izmaid feleszmélnek.
Az egyik kedvencem ez a motivációs kép, ami elég jól lefesti ezt az időszakot:

 2. A MOTIVÁCIÓ

Ha nem vagy motivált, felesleges elkezdeni. És mi lehet a motiváció? Például az egészségesebb életmód, a szebb vonalak, a jó kondíció, az, hogy ma már a skinny fat testalkat kiment a divatból. Motiváljon az is, hogy míg tél van, van időd edzeni is - sokkal jobb most elkezdeni, mint áprilisban kapkodva Google-zni rá az S.O.S. workout-tippekre. És motiválhat az is, hogy végre nem folyik szét a combod, ha leülsz shortban a buszon. Nem kell aggódnod, ha görnyedten ülsz crop topban. Vagy ha strandolni mész.

3. AZ ÉTREND

Nagyon fontos az is, hogyan étkezel. Nem hiszek abban, hogy "az egészséges étrend drága" - szerintem ez hülyeség. Azt sem tartom jó kifogásnak, hogy "nem tudok egészségesen enni, mert kötött a munkaidőm / iskolás vagyok" - velem számtalanszor előfordult, hogy csomagoltam ételt magamnak, remek találmány a Tupperware.


Amiről mondj le:
- péksütemények. Nem, a tészta sem játszik. A palacsinta sem. És ne próbálj egyezkedni, a muffin is tilos!
- cukor - nem csak a reggeli kávénkba teszünk belőle, rengeteg étel tartalmaz hozzáadott cukrot, így mindig érdemes ellenőrizni az összetételt a csomagolás hátulján. Persze a legjobb az lenne, ha otthon főznénk, így anyagilag kevésbé megterhelő a dolog, ráadásul tudjuk, mi kerül az ételbe.
- fast food


Természetesen nem egyik napról a másikra kell elkezdeni, például ha a fehér kenyeret először csak teljes kiőrlésűre, vagy rozskenyérre cseréled, tökéletes első lépésnek.


Amit érdemes fogyasztani, és amire fontos ügyelned:
- fontos a napi ötszöri étkezés:
1. reggeli
2. tízórai
3. ebéd
4. uzsonna
5. vacsora
- fogyassz minél több zöldséget
- gyümölcsöt
- fehérjét
- igyál minél több folyadékot - 20 kg-onként 1 liter az ajánlott adag
- ha nassolnál - egyél gyümölcsöt natúr joghurtba keverve, remek édességpótló!4. 10 & 30 DAY CHALLENGE

Tavaly nyáron jöttek divatba a 10 & 30 day challenge, azaz a 10 - és 30 napos kihívás-tippek. Ezek a táblázatok arra hivatottak, hogy egy egyszerű edzéstervvel segítsenek azoknak, akik most kezdik a mozgást. Itt vannak az én személyes kedvenceim, volt, melyet használtam már, és mindenkinek ajánlom :)
képek forrása: WeHeartIt


5. EDZŐS ZENÉK

Sokszor kértek tőlünk olyan zenéket, amikre edzeni lehet. A trap az egyik kedvenc műfajom, így edzeni is erre szoktam:És egy kis lightosabb hip-hop verzió:
Remélem, tudtalak Titeket egy picit motiválni - ki mikor kezdi? :)

Eszter-Virág

______________________________________________

ASK

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe