MUST HAVES FOR US

4/30/2015


 Az elmúlt huszonkét évem során rengeteg stílusváltáson, hajszínen, korszakon estem át. Voltam "alter", majd pin up-lány, átéreztem a grunge-ot, ahogyan az oldschool hip hopot is, hordtam talpig feketét, imádtam a vintage eleganciát és szerettem a pasztellt is. Tizenhat évesen szőkéről vörösre váltottam, aztán fehérre. Voltam fiúsan pixie, viseltem hosszú, hullámos póthajat, és persze bevállatam az ombrét is.
Most pedig - mindezek után, és gyanítom, hogy még sok más hasonló "megújulás" előtt - úgy gondolom, hogy bár folyamatosan változunk, ahogyan a körülöttünk lévő világ is, mindig volt pár dolog, amihez rögeszmésen ragaszkodtam. Nem is tudom megfogalmazni, hogy azért-e, mert egy ötéves kislány és egy nyolcvanhét éves díva lelke (és ízlése) él bennem, vagy mert úgy érzem, bárhova is vet az élet, ezek mindig biztosak, egy fontos - ezek nélkül nem érezném magam nőnek.

EGY KLASSZIKUS VÖRÖS RÚZS

A vörös rúzs nem csupán az elegancia, a nőiesség megtestesítője, de mindenkinek jól áll valamelyik árnyalata - a sötét tónusokkal rendelkezőknek a bordót ajánlom, a hozzám hasonló Hófehérke szőkéknek pedig a cseresznyepirosat vagy a korallt. Ha nem is használjuk napi rendszerességgel, mindannyiunknak szüksége van egyre, hogy előidézze a bennünk élő dívát.

EGY BEVÁLT ARCKRÉM

Hétköznap nem szeretem túlzottan sminkelni, mert ha ki vagyok festve, nagyon idegennek és furcsának találom a saját arcom - ez elég ironikus, hiszen korábban dolgoztam sminkmodellként is. Szeretek kísérletezni, főleg mostanában, ennek ellenére a természetesség híve vagyok.
Pont emiatt tartom fontosnak a helyes, gyakori bőrápolást a megfelelő minőségű termékekkel. Nem elég sok folyadékot fogyasztani, és minden nap lemosni a sminkünket lefekvés előtt - fontos, hogy legyen egy szuper arckrémünk, akár éjszakai, akár nappali, ami hidratálja és feltölti bőrünket.
Én speciel jelenleg egy Adrienne Feller-terméket használok - később lesz róla külön bejegyzés is, nagyon szeretem. Próbáltam már a Himalaya Herbal és a Karin Herzog termékeit is, de a Garnier éjszakai krémeivel is elégedett vagyok.

EGY KÖNTÖS, AMIBEN KIRÁLYNŐNEK ÉREZHETED MAGAD

Mindig is közel állt a szívemhez Blair Waldorf és az ő köntöstára, így én is beszereztem magamnak egy pár szaténcsodát. Elég változatos helyeken botlottam bele ilyesmikbe - van secondhandből, Inditex-üzletből és a mamám szekrényéből is. Lényeg a lényeg, hogy imádok benne leftetni otthon - akármilyen rég is mostam hajat, és akármennyire is nyomorult a reggel, legalább az outfitemet szeretem, így mindig feldobja a napom.
Aki igényli, kombinálhatja hozzá illő fehérneművel, hálóinggel, papuccsal, az otthoni hálóviseletek és kiegészítőik tárháza igazából kimeríthetetlen.

EGY ELEGÁNS TÖLTŐTOLL

Tizenkét éves koromban kaptam életem első töltőtollát, egy Jordi Labanda márkájút. Szegeden nagyon menő volt egyébként, mindannyian azt használtuk, de csak nekem volt töltőtollam - az anyukám azt mondta, ha író akarok lenni, szükségem van egy komoly tollra, én pedig úgy gondoltam, ha anya azt mondja, akkor biztosan, így kaptam egy gyöngyház rózsaszín töltőtollat, az oldalán egy vörös hajú, trapéznadrágos lánnyal (így utólag visszagondolva kifejezetten ízléstelenül voltak stylingolva a termékeken szereplő figurák).
Mindenkinek szüksége van egy elegáns tollra, mellyel aláírhat.


EGY PÁR TÖKÉLETES PUMPS

Nehéz ideális magassarkút találni, az biztos - viszont szerintem igenis megéri a tökéletes pár cipő keresésébe energiát fektetni. Sosem attól kényelmetlen egy cipő, hogy magas a sarka - általában a dőlésszög az, ami ezt meghatározza. Egy pár tökéletes magassarkú pedig ruhatárunk jolly jokere lehet, és ha még kényelmes is, akkor már igazán nem is álmodhatunk többről.
Én személy szerint imádom a pumpsokat, nadrággal, ruhával, szoknyával viselni egyaránt, és az biztos, hogy szenvedélyem irántuk sosem fog csillapodni.
Ha van egy tökéletes magas sarkú lábbelid, mely komfortos, és amiben nem feszengsz, már nagyobb magabiztossággal vághatsz neki mindennek - arról nem is beszélve, hogy gyönyörű, hosszú lábakat varázsol.

EGY NAPSZEMÜVEG - NEM CSAK DERŰS IDŐKRE

Anna Wintour pontosan tudja, mekkora jelentőséggel bír egy jól megválasztott napszemüveg - nem csak eleganciát kölcsönöz megjelenésünknek és öltöztet, de ápol és eltakar.
Ahogyan Eszter barátnőm is mondta nekem egyszer: "sunnies are the new make up", azaz "a napszemüveg az új smink".
Ne feledkezzünk meg persze arról sem, hogy nem csupán stílusos kiegészítő, de a szemünket is óvja a káros napsugaraktól, így nyárra mindenképpen szerezzünk be legalább egy ütős darabot.
Vagy harminchetet, ahogyan én tettem - ajánlom mindenkinek a vintage bolhapiacokat, a nagymamák szekrényeit és a kínai üzleteket, fillérekért lehet csodálatos darabokhoz jutni (persze meg kell hagyni, hogy ezek nagy része nem UV-szűrős).

EGY FARMER A HÉTKÖZNAPOKRA

Bár sokáig bojkottáltam őket, ma már ruhatáram alapdarabjainak minősülnek a farmereim. Megtanultam őket elegánsan viselni, szerencsére ma már nem néznek ki egy munkahelyről sem, ha egy klasszikus, skinny darabot fehér inggel és magassarkúval párosítasz - ráadásul ha van esti programod, ez általában arra is kényelmes és megfelelő outfit.
Nemhiába eltörölhetetlen és egyedülálló a farmer, egy szezonból sem hiányozhat. Viselhetjük őket bármikor és bármivel, kényelmesek és könnyen kombinálhatók - kell ennél több?

'SISTER FROM ANOTHER MISTER' - EGY IGAZ BARÁT

Az életünk mindig tele lesz félidegenekkel, haverokkal, jó ismerősökkel, és álbarátokkal - viszont fontos, hogy azt a pár embert, aki évek óta kitart mellettünk, becsüljük meg. Én sajnos naiv vagyok, és sokszor segítettem olyanoknak, akiknek nem kellett volna, szeretek hinni az emberekben és szeretek bízni másokban. Remélem, hogy mindezek ellenére ez a képességem sosem fog elveszni.
A legjobb barátnőm 14 éves korom óta kísér engem. Nagyon viccesen nézünk ki együtt - neki derékig érő sötétvörös raszta haja van, tarisznyát hord, és egy igazi hippi hatalmas szívvel, optimizmussal és hihetetlen lelkierővel.
Végignézte minden ámokfutásom, ő a legnagyobb kritikusom, és az elsők között van, akit felhívok, ha történik valami. Meg minden nap. :-)
 Nyolc év telt el azóta, más városba mentünk egyetemre, megismerkedtünk másokkal is, ő lediplomázott bölcsészkaron, én blogger lettem - viszont abban a pillanatban, amikor az ágyán ülünk megint, mint nyolc évvel ezelőtt a szentesi kollégiumban, érzem, hogy megint otthon vagyok. Minden változott, és mi a legtöbbet - mégis a kettőnk közt lévő csend pont olyan, mint régen volt.

EGY VAGY TÖBB PÉLDA, AMI MOTIVÁL

Van ez a mondás, ami egyre inkább terjed az Interneten - 'Work until your idols become your rivals', azaz 'Küzdj, amíg a példaképeid a riválisaiddá nem lesznek'.
Egyet is értek vele, meg nem is - én személy szerint, ha példaképként tekintek valakire, sosem fogom magam ugyanannyira jónak tartani, mint ő, ennek ellenére elismerem a motivációt.
Fontos, hogy mindig legyen legalább egy cél - függetlenül attól, hogy ez hosszabb vagy kisebb távú -, ami miatt érdemes reggel felkelnünk, ami hajt minket előre, és ami átsegít minket a nehezebb napokon. Nekünk, nőknek pedig ez még fontosabb.

Mindenkinek más és más dolgok kellenek ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében - ezek, amik az én komfortérzetem mindig biztosítják. Apróságok, mint egy töltőtoll, vagy egy vörös rúzs, és elengedhetetlenek, mint némi határozottság, egy magassarkú és egy igaz barát - és szükségem van rájuk.


Nektek milyen must have-jeitek vannak?


Eszter-Virág

_______________________________________________

You Might Also Like

1 Comments

 1. Sziasztok csajok!

  Nagyon tetszett a bejegyzés! Az én must have-jeim a következők: fekete szemhéjtus, szempillaspirál, és mindenképp valamilyen kiegészítő. Szerintem rengeteget tud dobni az összképen egy csinos karkötő vagy egy feltűnő füldísz. Akkor is, ha épp nincs kedvem annyira kifesteni magam.

  Puszi,
  Anna
  funkyheartblog.blogspot.com

  VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe