BEAUTY REPORTS #5 - NYÁRI KIEGÉSZÍTŐNK, A PEDIKŰR

5/11/2015Nagyjából tizenhárom éves lehettem, amikor elkezdtem körmöt lakkozni - kézen, lábon egyaránt. Már akkor kialakult bennem a klasszikus, vörös körömlakk iránti vonzalmam, mely most, kilenc évvel később is ugyanolyan intenzív, így a körmeim a ferrari- és a coca cola-piros árnyalati közt változnak.
Amikor pedig nagyon, de nagyon vad vagyok, akkor cukorkarózsaszínűek.
Amit viszont mindig is utáltam, az maga a körömlakkozás szertartása volt - míg Bikira Roni barátnőm szerint ez a világ legellazítóbb programja, én el sem tudok képzelni ennél stresszesebbet. Nem tudok nyugton ülni, nincs türelmem kivárni, hogy megszáradjon, és úgy egyébként is, mindig akkor kell pisilnem, ha éppen gombos sliccű nadrág van rajtam, és frissen lakkozott a körmöm - vagy pedig rendszeresen viszontlátom a zoknim textúráját a lábujjkörmeimen.
Emiatt tértem át nagyon hamar a gél lakkra. Erről már írtam Nektek korábban is, ahogyan azt is említettem, hogy körmeim (és a körülöttük lévő bőr) épségéről és szépségéről Budapest legjobb szépségszalonja, a Heaven in Style csapata gondoskodik - ugyanis szörnyű nő vagyok, nem csupán zsebkendőm nem szokott lenni, de még a körmeimet is folyton betöröm, vagy piszkálom a körülöttük lévő bőrt, így velem egy manikűrösnek sincs könnyű dolga.
Csak wifivel, jó társasággal és kávéval vagy pezsgővel lehet lekötni - szerencsére a lányok mindegyikkel szolgálhatnak, Noémivel és Rékával ilyenkor vitatjuk meg az Élet nagy dolgait.
A kezem mellett viszont a lábamra is fokozottan figyelek, aminek több oka is van. Egyrészt gyakran hordok magassarkút, és a smirgliszerű bőrkeményedéseknél - illetve a hangjánál, ahogyan a selyem ágyneműn húzod végig - szerintem kevés kiábrándítóbb dolog létezik, emellett pedig a kedvenc tetoválásom, Marie is a lábfejemen található, így egyértelmű, hogy "lábból" mindig tökéletesnek kell lennem. Akinek esetleg nincs tetoválása, vagy selyem ágyneműje, ugyanúgy javasolom tavasszal egy alaposabb pedikűr igénybe vételét, főleg, ha olyan béna, összenyomott lábujjai vannak, mint nekem.
Alapvető problémám egyébként, hogy ha egy minimálisan jobban a kelleténél vágom vissza a körmeim, azonnal begyulladnak, így mindig gyógypedikűrt választok a Heaven in Style-ban.
Először nagy kedvencemmel, a levendulás fürdővel kezdünk, addig persze kapok egy hatalmas lattét és a hozzá való gyömbéres sütit, majd egy pihentető lábmasszázs közben megbeszéljük, milyen színt is szeretnék. Bár nálam a piros a nyerő, Heni szerint a nude remek választás azoknak, akik kevésbé ragaszkodnak begyöpösödött módon kilenc éve egy színhez szeretik a feltűnő, élénk árnyalatokat, vagy gyakran változtatják a manikűrjük színét - a nude ugyanis mindenhez illik, elegáns és nőies.
Persze a körmök állapotán kívül a sarkam és a talpam párnácskái is korrigálásra kerülnek, hiszen a magassarkúk által okozott kárt muszáj eltüntetni. Általában a gyógypedikűr után két-három hétig is olyan a talpam, mint a baba popsija - bár otthon is figyelek arra, hogy rendszeresen habkövezzem, mégiscsak más, ha profi készíti, így legalább évente kétszer mindannyiunknak érdemes ellátogatnia pedikűröshöz.


Most pedig nyakunkon a nyár, egyre melegebb van és nem csak Budapest utcáin - így a legforróbb évszakra való felkészülés részeként nyugodtan beiktathatjuk a szolárium, az edzés és a frizuraváltás mellé a pedikűrt, akkor is, ha úgy érezzük, nincs rá szükségünk, hiszen ahogyan a hajunkat is érdemes tavasszal és ősszel visszavágatni, ugyanígy a lábainknak is kötelességünk meghálálni jól végzett munkájukat!


Ask.fm oldalunkon pedig érdeklődtetek már a Heaven in Style pontos címéről
- íme a szalon elérhetőségei:Némi pedikűr-inspiráció képekben:Képek forrása: a személyes Instagramom & Pinterest

Eszter-Virág

______________________________________
You Might Also Like

1 Comments

  1. A körömlakkozás iránt ugyanígy érzek, mint te, se kedvem se türelmem állandóan azt várni, hogy megszáradjon, természetesen általában én is jól belenyúlok, meg hasonlók. Többek között ezért gél lakkozom én is általában, bár én magamnak csinálom. Így nem törik le állandóan, ha pedig nude színűre csinálom nagyszerűen tudok rá körömlakkozni, azt még kibírom, mert 1 réteg kell csak és gyorsabban is szárad, tartósabb is :)

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe