BEAUTY REPORTS # 7 - LÁVAKÖVES MASSZÁZS, A PIHENÉS ZÁLOGA

5/22/2015


Múlt héten részt vehettem életem első lávaköves masszázsán - ugyanis volt lehetőségem kipróbálni a kezelést második lakhelyemen, a Heaven in Style-ban Anna által. Próbálom szavakkal leírni az élményt, de nagyon nehéz lesz, életemben nem voltam még ennyire kipihent és ellazult, mint utána. Azt hiszem, rá fogok szokni arra, hogy legalább havonta egyszer szerét vehessem egy ilyen alkalomnak - ugyanezt ajánlom mindenkinek, mert igenis mindannyian megérdemeljük a kényeztetést, a "magunkra"-időt.


AMIT A LÁVAKÖVES MASSZÁZSRÓL TUDNI ÉRDEMES

A lávaköves masszázs nem egy egyszerű masszázs, hiszen itt az érintést a lávakövek váltják fel.
A közel 4 000 éves múltra visszatekintő technika lényege, hogy a masszírozandó testrészeket különböző aromaterápiás- és illóolajakból álló keverékkel hidratálják.
Ezután az 50-60 fokos vízben felmelegített köveket a főbb energiavonalak- és pontok mentén helyezik el.

A lávaköves masszázs jó hatással van a nyirok- és vérkeringésre - ugyanis serkenti azt -, ellazítja az izmokat, csökkenti az izomfájdalmakat, erősíti a kötőszövetet, jó hatással van az anyagcserére és a vese működésére, emellett pedig felgyorsítja a méregtelenítő folyamatokat is.

Annával együtt választottuk ki az aromaterápiás- és az illóolajakat (az eukaliptusz mellett tettem le a voksot), majd elmondta, mi fog történni pontosan. Kicsit feszengtem, ugyanis nem igazán tudok sokáig egy helyben maradni, a "lazítás" kifejezést pedig hírből sem ismerem, így nagyon furcsa volt az elején, hogy itt most nekem voltaképpen pihennem kell, nem nyomkodhatom a telefont, nem rohangálhatok, csak feküdnöm kell.

A közel egyórás masszázs alatt nem csupán az eddig a stressztől merev izmaimat masszírozta ki Anna, hanem részletesen kifaggatott az életvitelemről, hogy ennek megfelelő kezelésben részesíthessen. Megbeszéltük, hogy mit tudok tenni a hátfájásom ellen, hogy mivel tudok én is segíteni a testemnek, és hogy mennyire ártalmas a stressz - bár utóbbit eddig is tudtam, de sajnos ez a hátránya, ha folyamatosan pörög az ember, nem? :-)


SZEMÉLYES TAPASZTALATAIM

Abszolút elégedett vagyok Anna munkájával, az egyetlen problémám az volt, hogy nem tudok minden nap menni hozzá. :-) Nem sokkal utánam egyik olvasónk, Georgina is kipróbálta a lávaköves masszázst - szintén a Heaven in Style-ban -, és szerinte is csodás élmény volt, szóval mind a ketten ajánljuk mindenkinek! És ne feledjétek - ugyanitt ugyanígy elérhető többet között a fiatalító masszázs, az anti-age masszázs is, sőt, így nyár előtt a cellulit-kezelésre is ellátogathat az, aki szeretne!
Ti jártatok már masszázson? Milyen volt?


Eszter-Virág

____________________________________________________

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe