NYÁRI SZERELEM - AZ APEROL SPRITZ

5/12/2015  Mint minden évben, most nyáron is elkezdődik a lágy, enyhe, frissítők szezonja - így természetes, hogy én is váltok az eddig bevált Aperol Spritzre.
Kedvenc frissítőm neve egyébként ne tévesszen meg senkit sem - az Aperol alapú, habzóborral és szódával készült frissítő hamisítatlan olasz ital. Az élénksárga aperitif nem csupán egy hosszú, nyári nap végén tökéletes, hanem randevúra is kitűnő választás, hiszen könnyű, gyümölcsös ízvilágával és enyhén keserű utóízével a legtöbb vacsora után kitűnő desszert.
Sosem voltam bulizgatós típus, számomra sokkal többet ér egy jó hangulatban eltöltött kellemes este a barátaimmal - csak leülünk egy kellemes teraszon, megvitatjuk, kivel mi történt, hétről-hétre megtárgyaljuk az élet nagy dolgait, és általában ilyenkor kerül elő az Aperol Spritz is - szeretem az ital eleganciáját, úgy érzem, illik hozzám (persze a hatással és az ízzel is elégedett vagyok).

Pár héttel ezelőtt a Koktélboltban volt szerencsém részt venni egy családias, remek hangulatú, vidám estén, mely során Lois Contro, az Aperol nagykövete személyesen avatott be minket az aperitivo koktélok készítésének rejtelmeibe. A nagyérdemű sem úszta meg - nekünk személyesen kellett elkészíteni saját Aperol Spritz-koktéljainkat, ráadásul Lois, és az este gasztro-felelőse, Wossala Rozina még az időt is mérte. Megsúgom, a klasszikus Aperol Spritz receptje a következő - a matematika szerelmesei imádni fogják:


  • 3 rész Prosecco (olasz habzóbor)
  • 2 rész Aperol
  • 1 rész szóda
  • jég ízlés szerint
  • narancsszeletek ízlés szerint

A szórakoztató bemutató mellett iszonyatosan finom olasz falatokkal vendégeltek meg minket - nemhiába a gyengém az itáliai kultúra, abszolúte le lehet venni a lábamról bármivel, ami emlékeztet egy picit is kedvenc országomra. És igen, a Napsütötte Toszkána az egyik kedvenc filmem. :-)
A következő képekből az első különösen nagy kedvencem - egy valódi úrinő forszírozza így az ételeket, nem?

A Koktélboltból egyenesen a Kolorba indultunk tovább - az Aperol Spritz Press Event közönségét pedig a Budapest Tuk Tuk járművei fuvarozták. Én speciel most ültem először tuktukon, nagyon szórakoztató volt, ráadásul a srácok is nagyon kedvesek voltak. 
A Kolorban pedig folytattunk az Aperolozást, és vacsoráztunk is - összetolt, hosszú asztaloknál, mint egy igazi, nagy olasz család. 

Nagyon jól éreztem magam, de ez általában így van az Aperol Spritz eseményein - nem csupán a kedvenc frissítőm, és a kedvenc országom kultúrájával tölthetek egy estét, de mindig új, izgalmas emberekkel ismerkedhetek meg, egy jó hangulatú, finom vacsora keretében. Kell ennél több?


Eszter-Virág

__________________________________


You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe