LIFE COACHING #16 // AZ ŐSZI DEPRESSZIÓ ELŐTT

8/13/2015


  Mostanában nagyon sok stressz ért, és azt is éreztem magamon, hogy kezd erőt venni rajtam az őszi depresszió. Alapjáraton hajlamos vagyok erre, viszont mióta tavaly télen elég erősen részem volt benne, tudatosan figyelem magam, és igyekszem kiegyensúlyozott maradni.
Most éppen életem egyik nagy beteljesedése előtt állok. Megjátszottam a dupla vagy semmit, és nem maradt más, csak az idegtépő várakozás - ami gondolkodásra sarkall, ha pedig túl sokat gondolkodom, akkor az egész átcsap önmarcangolásba majd befordulásba.
Elkezdtem hát keresni új utakat, módszereket a stressz levezetésére. 


  Az egyik ilyen a jóga - Marietta barátnőm húga, Angi oktat, és nagyon élvezem. Sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, érzem magamon a nyugalmat, és erre régóta nem volt példa. Nem aggódom, nem kapkodom. Türelemre tanít, elmélyedésre, önismeretre - na és persze az alaknak is jót tesz. Kicsit bánom is, hogy eddig nem foglalkoztam ezzel - huszonkét éves vagyok, és életemben először jutottam oda, hogy nem idegeskedem, nem vagyok nyűgös, nem rágódom dolgokon. Tényleg ajánlom mindenkinek, mert csodálatos. Egyedül egy jógamatrac kell hozzá - én az enyémet az egyik ezzel foglalkozó oldalról vettem, nagyon jó minőségű és ehhez képest megfelelő árú is, így nagyon jó vételnek tartom. Most már egyedül is szoktam foglalkozni vele, de persze minden alkalmat igyekszem kihasználni, hogy oktatóval meditálhassak - azért ők mégiscsak jobban tudják! :-)


  A másik új stresszoldóm a masszázs. Évek óta hátproblémákkal küzdök - nyilván ezen nem segít a notóriusan bal oldalamon hordott táska sem -, mert bármi történik, az idegeskedésnek a derekam és a gerincem látja kárát. Általában minden feszültségem oda megy, így rendszeresen fáj. Gondolom, ezzel nem vagyok egyedül - lassan népbetegséggé válik a hátfájás, szerintem mi, magyarok vagyunk az egyik legstresszesebb nép. 
Rengeteg ismerősöm jár masszíroztatni, én viszont nemigen szeretem, ha hozzám érnek, így csak nemrég próbáltam ki először a lávaköves- és a cellulit masszázst is - most viszont szükségem volt egy hátkezelésre is, így kerültem megint a Heaven in Style szupertürelmes masszőrének, Annának a keze alá.
Bár kissé fájt a művelet - régóta begyűlt stresszt hordozok magammal -, mikor kiléptem a szalonból, könnyebbnek éreztem magam, és azt kell mondjam, évek óta nem volt részem ilyesmiben! Biztos vagyok benne, hogy vissza fogok még járni, hihetetlenül ellazított és meditálni, elmélyedni is volt időm közben.  Új célokat is tűztem ki magamnak, például belefogtam a lakásátalakításba is - erről pont tegnap írtam Nektek -, szükségem volt arra, hogy a környezetem is változzon ahhoz, hogy bennem is változhassanak a dolgok. Az új dolgok megteremtése kikapcsol, eltereli a figyelmem, leköt, ráadásul motivál is - fontosnak érzem magam, és ez az egyik alapja a kiegyensúlyozottságomnak is. Fontos számomra, hogy minél több feladatom legyen, és minél több szervezést igényeljen az életem, ez tart mozgásban, ez tart a felszínen.


  Emellett elkezdtem leírni a számomra fontos, pozitív élményeimet is - a papírokat egy üvegben gyűjtöm. Muszáj kizárnom a negatívumokat az életemből - épp elég van bennem is. Ha bármikor úgy érzem, picit leeresztettem, vagy túl sok bennem a feszültség, arra gondolok, amikor életem legelső hullócsillagát láttam, vagy a tegnap esti Perseida-nézésre, vagy a babarózsára, amit egy holland fiútól kaptam nemrég - bármire, aminek örültem a közelmúltban.


  Igyekszem minél többet utazni. A legtöbb repülőgép társaságnál elég olcsó hónapokkal előre jegyet venni - én pontosan ezt teszem. Muszáj látnom a világot, nagyon mehetnékem van!
Nemsokára pedig szeptember, nálam ez mindig valami újnak a kezdetét jelenti - ha minden jól megy, akkor pedig tényleg elkezdődik valami régi-új számomra is, így szorítsatok, kérlek! :-)You Might Also Like

6 Comments

 1. Ez egy csodás bejegyzés, teljes mértékben egyet értek! Az embernek szüksége van egy kis felfrissülésre, nem hagyhatjuk, hogy tönkretegyen minket a mindennapos stressz, az aggódás. A jóga és az utazás pedig a lehető legjobb terápia, főleg kombinálva (a masszázst nem bírnám ki, iszonyat csikis vagyok).
  Imádom a blogod, hűséges olvasód vagyok ♥
  xx, Flóra
  http://lapapillonnoire.blogspot.com

  VálaszTörlés
 2. Nagyon tetszett ez a motiváló bejegyzés, különösen azért, mert ismerem a helyzetet. Megkérdezhetem, hogy hova jársz jógára? Van weboldala vagy ilyesmi, ahol meg lehet nézni?

  VálaszTörlés
 3. A jóga engem is érdekelne:) Sajnos egyébként én is rettentően be tudok fordulni ősszel, én azt találtam ki, hogy szeptembertől olasz nyelvtanfolyamra járok, meg elkezdek önkénteskedni, hogy ne legyen annyi időm gondolkodni.:))

  VálaszTörlés
 4. A barátnőm húgához járok, az otthonukba. Igazából ez nem hagyományos foglalkozás, hanem meditáció és jóga együtt - nagyon kikapcsol. Örülök, hogy tetszett a bejegyzés! :-)

  VálaszTörlés
 5. Az agykontrollt nagyon ajánlom nem csak neked, hanem mindenkinek! Az élet minden területén lehet alkalmazni. Tanulásnál, gyógyulásnál/gyógyításnál, a sikerek és célok elérése érdekében vagy akár az elveszett tárgyak megtalálásánál. Nagyon ajánlom, nekem rengeteget segít rövid és hosszútávon is. Ha nem ismered vagy csak szkeptikus vagy (ami nagyon helyes) olvass bele a "hétköznapi csodák" könyvbe. Interneten megtalálható pdf-ben c:

  VálaszTörlés
 6. Az agykontrollt nagyon ajánlom nem csak neked, hanem mindenkinek! Az élet minden területén lehet alkalmazni. Tanulásnál, gyógyulásnál/gyógyításnál, a sikerek és célok elérése érdekében vagy akár az elveszett tárgyak megtalálásánál. Nagyon ajánlom, nekem rengeteget segít rövid és hosszútávon is. Ha nem ismered vagy csak szkeptikus vagy (ami nagyon helyes) olvass bele a "hétköznapi csodák" könyvbe. Interneten megtalálható pdf-ben c:

  VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe