FOTÓS, BARÁT, KRITIKUS // NAPJAIM ARATÓ VIVIENNEL

11/23/2015

  Jó kollégát találni nehéz. Olyat, aki munka közben a csapattársad, aki motivál téged, biztat, elismer, támogat - de emellett legfőbb kritikusod. És jó barátot találni még nehezebb.
Én szerencsés vagyok - nem egészen egy évvel ezelőtt megismerhettem azt, aki minden felsorolt szempontot megtestesít. Mert segít, ha elveszítem magam, néha kiborít, mert kritizál, máskor angyali türelemmel viseli a hisztériámat - mégis, biztos vagyok benne, hogy sikereim egyik titka az ő jelenléte az életemben. Arató Vivien fotósról, barátról, kritikusról írok most.


" Arató Vivien vagyok, egy kisvárosban születtem, ott is töltöttem eddigi életemet, de nagy elhatározásra szántam el magam, így felköltöztem Budapestre, minden ismerősöm ellenzésével szembeszállva " 


- fogadott egy e-mail kora tavasszal a postafiókomban. Így kezdte nekem címzett levelét Arató Vivien. Akkor még nem láttam a képeit, nem dolgoztam vele, és fogalmam sem volt, hogy később ő lesz az egyik állandó fix személy, munka- és cinkostárs életemben.
Akkor még a fene se gondolta volna, hogy hónapokkal később ez a nettó százötven centis kislány fog nekem egy többkilós objektív mögül dirigálni - én pedig szó nélkül meghajolva neki, teljesítem minden követelését. Mert ha munkáról van szó, Arató Vivien nem kér. Ő követel." A legtöbb kisvárosban azt tanítják, hogy keressünk rendes állást, ahol napi 8 órában dolgozhatunk egy feltételezett biztonság és állandóság érzet mellett, ahelyett, hogy megismerjük igazán önmagunkat és a saját álmainkat kövessük. Ezzel a nulla ambícióval és lelkesedéssel megáldott elgondolással képtelen voltam azonosulni, ezért döntöttem a költözés mellett. "


  Így hát ez a hatalmas krafttal megáldott kislány összepakolt, és egyik napról a másikra felköltözött Gyuláról a nagy Budapestre, mert ő úgy gondolta, követi az álmait, és aki követi az álmait, az bizony így tesz. Évekkel ezelőtt én is pontosan ugyanígy gondolkodtam - engem is ugyanez a lendület hajtott Szegedről egészen Óbuda paneldzsungelébe, a főiskolára, és egyik elhatározásból a másikba. 
A mai napig nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet volt-e, hogy hideg fejjel átgondolva, vajon találnék-e benne logikát, de azt hiszem, nem is ez a lényeg.


  Arató Vivien azóta a DRK hivatalos fotósa. Képeit Budapest-szerte láthatjátok - ahogyan rendszeresen feltűnnek a közösségi oldalakon, fotómegosztó site-okon, és plakátokon is. 
Azt hiszem, ha szenvedélyből követendő példát kellene találnom, Vivient választanám. És nem azért, mert tutira nem normális az, aki árkon-bokron-kutyaszaron felkúszik, hogy legyen egy képe. 
Vagy mert képes a köztudottan nehéz természetű blogger barátnéjét (ó, dehogy rólam van szó!) ellentmondást nem tűrő hangon átlökdösni a fél városon egy jó fotóért, és az sem zavarja, hogy a modell (még mindig nem én, ááá) hisztérikus hangon vinnyog, mert nem lát a szemébe tűző naptól. Vagy pofákat vág. Vagy csúnya megjegyzéseket tesz.


  Mondhatnám, Arató Vivien, hogy jó fotós vagy, de tudod, hogy ezt rendszeresen elmondom neked. Ahogyan azt is, milyen hihetetlenül tehetségesnek tartalak. Hogy mennyire értékelem az alázatod, azt, ahogyan kitartasz, és mennyire együtt érzek veled, amikor picit alábbhagy a lendületed.
Mondhatnám, hogy jó barát vagy, de tudod.


Ezért inkább azt szeretném neked mondani, hogy köszönöm az ezer arcom, amit tőled kaptam - és leginkább köszönöm, hogy mind az ezer arcon magamat, Meyer Eszter-Virágot látom viszont.
Nem azt a Meyer Eszter-Virágot, akit látni szeretnék, hanem azt, amelyik én vagyok - a hisztis, követelőző, pikírt, néha láncdohányos, egy Ana Ljubinkovic shown viselkedni nem tudó, elragadtatottságában visongó Meyer Eszter-Virágot.


  És látod? Emiatt vagy jó abban, amit csinálsz.


Puszillak:

Eszterke


_______________________________________
You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe