BEAUTY REPORTS // PRAKTIKÁIM AZ EGÉSZSÉGES ARCBŐRÉRT I.

12/10/2015  Az anyukám kiskoromban televízióban dolgozott műsorvezetőként - a mai napig emlékszem arra a jellegzetes púderillatra, ami körbelengte, ha hazajött felvétel után (meg nonstop beszéltem a képernyőhöz, ha ő volt rajta, de megbolondulásom története egy másik bejegyzésben lesz majd olvasható).
Arra is emlékszem, hogy a mi fürdőszobánk nem sminktermékekkel, hanem arctonikokkal, hidratálókrémekkel, testápolókkal volt tele, és anyukám a szabadnapjain egyáltalán nem viselt make upot, és néha érdekes színű arcmaszkokban mászkált.
A fürdőszobaszekrényünk aljába ömlesztve állt mindenféle érdekes kence, és általában nem tudtam ellenállni nekik (anya, ha ezt olvasod, be kell valljak valamit: a barackillatú hidratálókrémed és a lehúzható maszkod nem költözés közben tűnt el... de biztos vagyok benne, hogy a te mindent látó Szauron-anyaérzéked ezzel már évek óta tisztában van). Akkor még nem értettem, hogy aki minden nap használhatná ezeket a csodaszép szemhéjfestékeket, rúzsokat, miért nem teszi - most már viszont abszolút helyeslem anya módszerét, és én is élek vele.
Sosem fekszem le sminkben, és igyekszem minél kevesebbet és minél jobb minőségűt használni belőle - persze, sok időbe telik kikísérletezni, mi válik be és mi nem.
Hetente egyszer használok arcradírt, van külön éjszakai és külön nappali arckrémem is, és megmagyarázhatatlanul vonzódom az arcmaszkokhoz. Biztos családi vonás. :-)
Nagyjából tizenhét éves korom után még a stresszalapú pattanásnyomkodásról is leszoktam - általában most is sikerül ellenállnom az efféle bűnös élvezeteknek (tegye fel a kezét, aki nem az arcát babrálja, ha ideges! Na ugye!).


  Nem félek a ráncoktól, sem az öregedéstől. Szerintem nincs szebb, mint egy nő, akinek a bőre magán viseli az összes örömöt, amit átélt, szeretem, ha valaki sugárzóan öregszik, és ötvenévesen is ragyogó. Én is erre törekszem, és próbálok minél több időt fordítani a rá, mert hiszem, hogy később meghálálja majd a törődést.
Figyelemmel kísérem, mi történik a beauty-világban, így igyekszem mindent tesztelni, mindennek utánajárni, ami beválhat.


  Mint arcápolás-fetisiszta, egyből lecsaptam a lehetőségre, hogy elvégezzenek rajtam egy hydrobalance arckezelést a Heaven in Style-ban - gondoltam, a téli kiszáradást megpróbálom megelőzni valahogyan, és felkészítem az arcbőröm a mínuszokra.
A másfél órás kezelés a következőkből állt:


  1. Tisztítás
  2. Peeling
  3. Mitesszerek kezelése
  4. Ultrahangos arckezelés
  5. Arcmasszázs
  6. Hidratáló arcpakolás
  7. Befejezőkrém felvitele, illetve pakolásként való alkalmazása

  Őszintén szólva a gőzölés, az arctisztítás és a peeling pont arra volt elég, hogy kellemesen ellazuljak, majd amikor a mitesszereimre került a sor, hirtelen úgy éreztem magam, mint egy lobogó szemöldökű, pattanásos WOW meme, akinek az arcán hegyvonulatokként sorakoznak a ragyák és minden más - a fene se gondolná, hogy ennyi minden felett átsiklunk a tükörben...
Az ultrahangos arckezelés és az arcmasszázs viszont bőven kárpótolt az élményért, és legalább tudtam, hogy tényleg egy jó darabig nem kell majd komolyabban foglalkoznom ezzel, így a pici fájdalomért abszolút kárpótolt a csodaszép, egyenletes bőröm.
Se alapozó, se korrektor - csak egy kis nappali arckrém, bronzosító,
és persze csodás egyéniségem ragyogása. :-)  A hidratáló arcpakolás volt egyébként a kedvencem - a száraz, érzékeny bőrűek táborát gazdagítom, így folyamatosan feszül a bőröm, nagyon nehéz nekem megfelelő arckrémet találni, ráadásul három hónap után a legtöbb elkezdi nagyon zsírosítani a T-vonalam, így csak kúraszerűen használhatok hidratálókat. Most is éppen arckrémkeresésben vagyok, így örültem, hogy végül a Babor Vita Balance termékét használtuk - egyszer már próbáltam, és nagyon bevált, így nem tartom kizártnak, hogy később beinvesztáljak egybe.


  A kezelésről egyébként videó is készült, érdemes megtekinteni, és nem csupán a nyitókép miatt, ahol elég érdekes arckifejezésem van - bizony, ilyen egy igazi, mindent megmozgató arcmasszázs közben nagyon nehéz dekoratív arckifejezést vágni, még a rutinos szelfizőknek is.


  
@esztervirag által közzétett videó,
Puszik:

Eszter-Virág 

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe