KABÁTOK HOSSZÚ TÁVRA - IDŐTÁLLÓ TRENDEK, IDŐTÁLLÓ FILMEKBŐL


Ha visszatekintek az elmúlt pár évre, kapásból fel tudok sorolni jópár szezonális divatőrületet - és persze nekem mindegyik akkor “szupertrendi” darabból volt a szekrényemben, nyilván egy kisebb vagyonért. Később jöttem rá arra, hogy érdemesebb lenne előre gondolkodnom, és olyan holmikba invesztálnom, melyek valóban hosszú távra szólnak. Így jutottam el oda, hogy ötleteket merítettem stílusikonok, példaképek ruhatárából - és ebből nem maradhatnak ki  kedvenc filmeim szereplői sem.
A divat valóban változik - de mik az örökéletű stílust képviselő darabok, melyek többéves befektetésnek minősülnek? Íme három időtálló trend, három időtálló kultuszfilmből merítve.A BALLONKABÁT - BREAKFAST AT TIFFANY’S

A ballon nem hiába örökösen visszatérő darab, hiszen valóban maga az anyagba foglalt elegancia. Ahogyan például Audrey Hepburn (és George Peppard) viselte a Breakfast at Tiffany’s című klasszikusban, követendő példa minden hölgy számára.
Nem csupán a konzervatívabb nőies elemekkel - mint a szoknya és a magassarkú - viselhető, remekül bepasszintható egy chelsea boots (azaz lapostalpú bokacsizma) és egy farmer mellé is, szerencsére így sem veszít kifinomultságából.

GREASE - BŐRDZSEKI

Imádtuk a Grease-t, főleg a “vad” Sandyt a leggingsben és a motoros bőrkabátban. Hát lehet valami ennél menőbb? Persze, hogy minden lány rá akart hasonlítani ‘78 után.
A bőrkabát egyébként az egyik létező legpraktikusabb viselet, hűvösebb nyári estéken egy könnyű ruhácskával, cipellővel ugyanúgy kombinálhatjuk, mint késő ősszel egy vastag pulóverrel, bélelt csizmával vagy bakancssal, és egy hatalmas sállal - de elegánsra is vehetjük a figurát egy fehér blúzzal vagy inggel.


grease.jpg
SZEX ÉS NEW YORK - BUNDA


Bár nem kultfilm, szerintem tízből nyolc nő fel tudná idézni a jelenetet, amikor a mozifilm első részében Carrie egy flitteres sapkában és egy bundában keresztülrohan New Yorkon, hogy odaérjen az egyedül szilveszterező Mirandához.
Azért ne feledkezzünk meg a sorozat hat évadán felvonultatott többi mesés outfitről és kabátról sem - azt hiszem, a sorozat stylistja, Patricia Field rengeteg ötletet és inspirációt mutatott meg nekünk arra, hogyan öltöztessünk négy eltérő alkatú és karakterű hölgyet.c.jpg

És hogy hol szerezhetjük be ezeket a kincseket? Választhatjuk a high fashion luxus divatházait, a pénztárcabarátabb fast fashion üzleteket, de szétnézhetünk a nagymama szekrényében, esetleg a most olyan népszerű lakásvásárokon is - a lényeg, hogy ezek a darabok valóban örökre szólnak, pont, ahogyan a filmek, melyekben feltűntek.1 megjegyzés:

  1. Szuper lett ez a poszt. :)
    Én még a szövetkabátot beletenném a felsorolásba, amiből például a Devil wears Prada-ban volt néhány igen szemrevaló darab. :)

    VálaszTörlés