A NŐI TÁSKA TITKOS UNIVERZUMÁBAN

12/18/2016  Tudjátok, vannak ezek a filmek, amikor a főhősnő (nem, nem rád gondoltam, Carrie Bradshaw) a romantikus zene alatt készülődik a Nagy Randevúra, a lovagja már várja az ajtó előtt egy rózsával - vagy ha szerencsés a hölgy, romiban egy robogón az ablak alatt -, és a hősnő felkapja falatnyi kis retiküljét, leviharzik a lépcsőn, és indulnak vacsorázni.

  Vannak ilyen mindenféle snittek is, hogy a lány kisurran a mosdóba sminket igazítani, felhívja a barátnőit egy gyors elemzésre, púderezi a nóziját, estébé, és még csak a kilencedik perc telt el, de már elővett a 4x4 cm-es táskájából egy púderkompaktot, rúzsot, mobilt, hajkefét, dezodort, beletett egy kulcsot, szalvétát, beszélő aranyhörcsögöt, rétoromán vallási tárgyat, ilyesmiket - és akkor mi, női nézők, már tudjuk, hogy bár minden női táskának megvan a saját univerzumhalmaza, ez azért mégiscsak ordas hazugság.

  Hiszen oda befér még legalább öt nagyenciklopédia, és egy cserepes fikusz. Alaphangon.
  Az én barátom újságíró. Elég sok mindent látott már, meg hát ugye velem jár szegény, úgyhogy azt hiszem, elég edzett, mégis tisztes távolságból szemléli a táskám - ez azóta van, mióta megkérdezte, miket tudok bepréselni csodás, szeretett Veszprémigabi retikülömbe, és úgy négy-öt percen keresztül soroltam A Túlélés Eszköztárának hozzávalóit.

De mégis mik azok?
A NŐI TÚLÉLÉS FONTOS HOZZÁVALÓI (legalábbis az enyémek)

- Púderkompakt. Én a tükrös típust kultiválom, amiben sunyiban megtudom nézni, kiinteget-e valami az orromból egy kiadós nózifújás után, az igazán profik pedig olyat választanak, amiben nem csupán mattító púder van, de highlighter és bronzosító is.

- Dezodor. Szerintem a jól bevált deo pont olyan, mint a jó kozmetikus és a fodrász - hűségesen ragaszkodunk hozzájuk. Én sok feketét hordok, ezért a Rexona mindenálló, fekete és fehér ruhákra egyaránt fújkálható, dörzsölhető, mindenezhető verzióját szeretem, megspórolja nekem azokat a perceket, amiket a fentmaradt dezodorfoltok lekapirgálásával töltöttem korábban.

- Rúzs. Mondjuk ebből nyolc darabot kapásból, de azt persze véletlenül sem, amiben elindultam... Tegye fel a kezét, akivel szintén megesett!

- Papírok, öngyújtó, bérlet, kulcs, pénztárca stb - szerintem ezek az elsők, amiket megragadunk, ha átköltözünk egyik táskából a másikba. Elméletileg ezek A Tényleg Fontos Dolgok. De mondom, csak elméletileg.

- Határidőnapló. Tipikus Bak vagyok, mindenem a listaírás meg a jegyzetelés, meg a jegyzetek kalligrafikus kiegészítése, apró rajzokkal, kiscsikókkal, babacicákkal, virágokkal, mindennel, szóval na, ez is marha fontos.

- Mindenféle használt zsepi, blokkok, papírok, amik kábé nyolcadikos korod óta ott vannak, és ott is lesznek még halálod után jó kilenc-tíz évig.

- Telefontöltő és fülhallgató - az egyik a külvilággal való kapcsolattartásért, a másik annak kizárásáért.

- Hajkefe, hajlakk - persze, amikor nálad vannak, olyan a hajad, mint brazil modellnek a tengerparti szélben... ha pedig nincsenek, és szükséged lenne rájuk, a lakásból kilépve azonnal úgy nézel ki, mint az országúton elgázolt mosómedve.

- Háromféle napszemüveg - arra az esetre, ha útközben meggondolnám magam. Igen, ilyenkor télen, amikor fél négykor sötétedik, én meg háromkor indulok el leghamarabb,ez valóban nagyon praktikus.

Személy szerint én ezzel a kezdőknek való, xs-es csomaggal flangálok, de ez csak azóta van, mióta letettem a túlméretezett táskákat, és Gabi elkészítette nekem a szerelemdarabom.
 
És persze, tudom, táskáink összetétele egyénenként változik, egy viszont biztos - ha mégiscsak bekövetkezne az az annyiszor megjósolt (zombi)apokalipszis, mi, hölgyek, bizonyára azonnal tudnánk rögtönözni a túlélésért - csupán retikülünk tartalmának segítségével.


A tiétekben mi lapul?You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe