#7TH DAY OF SELF LOVE

11/02/2017  Az elmúlt napok során csak tegnap nem futottam - keménynek tartom magam, de amikor Velencéről hazafelé tartva visszafújt a hegyen a szél, már voltak olyan sejtéseim, hogy itt nem lesz futkározás.
Így végül várom a ma estét, hogy megint mehessek.

  Viszont van pár dolog, ami kifejezetten zavar.
Az egyik a futóknak épített gumiszőnyegen andalgó szerelmespárok. 
Értem én, hogy Buda szép, de a pálya egy nagyon aranyos, ápolt kis terecskét övez, ahol vannak padok is, ott bizonyára romantikusabban lehet sóhajtozós eszmecseréket folytatni, meg pettingpárbeszédeket, és sokkal komfortosabb ám ott ücsörögni, mint a magassarkúdat lépésenként kirángatni a gumiszőnyegből, hidd el nekem.
Arról nem is beszélve, hogy a kábé hetven centi széles úton nehéz úgy kerülgetni másokat, hogy le kell lépni az úttestre, ahonnan bár egyirányúan, de a hátunk mögül érkeznek az autók - hiába gyér a forgalom, az ördög nem alszik.
  Úgyhogy akinek van tippje, hogy ez miért lehet, ossza meg velem. Tényleg rugalmatlan, öregedő felnőtt lettem, azt hiszem, mert én nem tudtam rájönni.

  Az elmúlt egy hetem egyébként hihetetlenül jó volt.
Annyi szeretetet és támogatást kaptam, hogy majdnem minden nap bőgtem, és elképesztően jó érzés, hogy ennyien megosztották velem a történetüket, és hogy írtatok nekem. 
Igyekszem mindegyikre válaszolni, csak ez a hét úgy elhúzott mellettem, mint a déli gyors.

  Most pedig nézzük a heti összefoglalót - egy részét a kérdéseitek alapján írtam meg.
7 DAYS OF SELFLOVE


1. ÉTKEZÉS

  Alapvetően célom az egészséges étkezés, viszont az előző jópár év tapasztalatai után tisztában vagyok azzal, hogy a drasztikus étrendváltoztatás senkinek sem jó.
Így a lisztet és a cukrot engedtem el - és saját meglepetésemre annyira jól bírtam, hogy néhány pohár bortól becsípve sem álltam neki süteményt falni a többiekkel Velencén (helyette rámentem a magas cukortartalmú szőlőre, nadena).
Kerülöm a fehér kenyeret, a cukros italokat, és igyekszem 3 liter vizet inni naponta, tehát 20 kilogrammonként egy litert. A DM-ben vettem szálas zöldteát, így naponta egy litert elfogyasztok abból is, ezzel pedig ki tudom váltani a víz egyharmadát.
Sok salátát eszem, imádom variálni, és sosem vagyok éhes, ez mondjuk engem is meglep, de örülök neki. Ha pedig olyan ételt fogyasztok, amihez nagyon elkerülhetetlenül kellene kenyér, kiváltom rozsos abonettel.2. ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK

  Amikor elkezdtem mozogni, kaptam egy hatalmas dobozt a Peak Girltől, amiben számomra felbecsülhetetlen kincsek lapultak. Szóval igen, nekem ők segítenek abban, hogy a mozgás és a testem formálása ne csak egy rövidtávú cél legyen számomra, hanem tényleg egészségesen alakuljak, és ne csak addig legyek motivált, amíg lemegy öt kiló. Így értelme nincs a dolognak szerintem.

  Amit Krisztián, a Peak mesterem tanácsolt nekem - ha hosszú lustulás után kezdünk el mozogni, érdemes elkezdeni vitamint szedni. Persze én azt hittem, hogy ezt lazán kimaxolhatom a szokásos C-vitaminnal, amit meggyőződéssel szedek az arcomra, de persze ez is a szokásos kezdő futókat érintő naiv gondolataim egyike volt.
Emiatt kezdtem el szedni az általa javasolt Peak Girls Vitamins A-Z multivitaminját, amiből minden étkezés után 2 darabot áhítatosan és szertartásosan fogyasztok.

  Emellett elkezdtem szedni a Peak Girl Pyruvat zsírégetőt is
A Pyruvat nem csupán zsírégető, inkább úgy nevezném, ez az én diétám erős hátszele (ha-ha), mivel fokozza az anyagcserét, növeli az energiaszintet, és csökkenti az éhségérzetet is.
Egyéként azért örülök annak, hogy megtiszteltek a bizalmukkal, mert így még motiváltabb vagyok - ráadásul reggelente, miközben beveszem a kis bogyókat, úgy érzem magam, mintha egy Igazi Trú Sportember lennék. Egy Acéllédi.

  Futás után fehérjét szoktam fogyasztani, ami egy régebbi diétámról maradt meg, és sajnos csokisat vettem akkor, ami egyébként nagyon jó ötletnek tűnt, viszont most már zokogni tudnék tőle.
Úgyhogy ha nagyon éhes vagyok, akkor csalok, és megcsinálom a Peak Slim Protein Soup levesét, ami két perc alatt kész van, és azért jó, mert én lusta vagyok, de finnyás a kajára, ez a porleves pedig proteint tartalmaz, pillanatok alatt megvan, nem teszi tönkre a diétám, és finom is. Úgyhogy ezt tényleg ajánlom.


3. MOZGÁS

 Őszintén szólva nincs átgondolt tervem. A futópálya 9 percre van sétatempóban tőlünk, így induláskor bekapcsolom a Strava-t, ami egy ingyenes applikáció futóknak.
A Vérhalom téren 400 méteres kör alakú futószőnyeg van - általában kettő kört futok, egyet sétálok, és ezt váltogatom. Aztán amikor úgy érzem, kimaxoltam a dolgot, egy kört még sprintelek, és utána hazasétálok.
Este 8 körül járok futni, nálam ez az időpont, ami könnyen beilleszthető a mindennapjaimba, ráadásul sötétedéskor nem érzem, hogy mindenki engem, és a bordó arcomat nézi. Őszintén szólva az egyik oka annak, hogy a futást választottam, az volt, hogy mindig feszengek az edzőtermekben, rettentően kényelmetlenül érzem magam ilyen helyeken.
Itt meg csak bedugom a kis zenémet, és kész. 
  Most Kavinsky 2010-es Nightcall albumára futok, nagyon szeretem.4. EREDMÉNYEK

  Egy hét alatt nagyjából 1, 5 - 1, 75 kilogramm ment le rólam. Centiket nem mértem, mert éppen elég volt a súlyommal sokkolni magam, de ma este ezt is letudom.
A közérzetem sokkal jobb, most ugye új a hajam is - igazából nincs hajam, ez lenne a helyes kifejezés. Múltkor pedig majdnem abbahagytam a futást, de aztán tovább vonszoltam magam a következő 200 méteren, és gyerekek, annyira fantasztikus érzés volt, hogy képes vagyok erre, hogy futottam még egy kört, aztán bőgtem egész úton hazafelé menet, és persze végtelenítve hallgattam a Nightcall-t. 
  Szóval az van, hogy nem bántam meg ezt. Rohadt jó csinálni, nagyon szeretem.
Van, hogy néha így is szarul érzem magam, és néha nehéz összekapnom magam indulás előtt, de akkor arra gondolok, hogy csak elindulni nehéz, és ennyi.


  Igyekszem nemsokára jelentkezni ismételten, illetve Instagramon is nyomon lehet követni, hogy éppen mi történik velem (semmi izgalmas, de vannak macskáim, nézzétek meg!).

Puszik,
Eszter
You Might Also Like

1 Comments

  1. Szuper volt olvasni ezt a cikket, isteni motiváló! :) És nagyon szurkolok!
    A kilóktól való sokkolódást én a hét elején értem el, akkor döntöttem el, hogy itt és ne tovább, én is valami hasonló módon nyomom az életmód-jobbítást. Nagyon szurkolok, hajrá neked! :)

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe