#ÜVEGGYÖNGYÖKÉRTNEM

11/23/2017

Nagyon sokat gondolkodtam, mielőtt megírtam ezt a bejegyzést, viszont az elmúlt évek és hónapok keserű, negatív tapasztalatai miatt kényszerültem erre.
Tisztában vagyok azzal, hogy a legtöbb embernek a bloggerkedés egy kézzelfoghatatlan, átláthatatlan dolognak tűnik: "ingyenélők", mondják, mert azt látják, hogy van egy csomó "ingyencuccunk", és ennyi.

Sajnos az énmárka építése ennél sokkal, de sokkal nehezebb.

Tizenegy éve vagyok blogger, és hat éve építem azt, amit most csinálok.
Rengeteget dolgoztam érte.
Nagy márkákat és művészeket képviselhetek, ami nekem hatalmas megtiszteltetés. Természetesen megkeresnek hirdetők, vállalkozások is, ami nagyon imponáló. Viszont nagyon sajnálom, de nem dolgozom ingyen.

Nem csinálok meg egy több hónapos munkát párezer forintnyi termékért. És nem azért, mert sokat hiszek magamról, hanem azért, mert bármennyire is nem látszik, ez iszonyú kemény munka.
A blog fenntartása nekem is költségekbe kerül. Az, hogy ezzel foglalkozom, bizony, pénzt igényel.
ELMŰ-számlát pedig még nem sikerült hajsamponból finanszíroznom - ha így lenne, én lennék a legboldogabb.

Huszonöt éves vagyok, és az életem majd' egyharmadát ennek a blognak a fejlesztésével töltöttem. 
Úgy gondolom, nem tartozom elszámolással senki felé, így igencsak meglepő számomra, amikor ügyfelek ledöbbennek azon, hogy egy ötezer forintos csecsebecséért nem rángatom el a fotósom, keresek helyszínt és utazom át a városon, hogy utána 4-5 órákat görnyedjek egy editorial felett.
Ugyanígy megkérdőjelezitek a kenyér árát is a boltban? Ugyanígy megpróbáljátok a felére alkudni a benzin árát az állomáson?

Nem egy magától értetődő hirdetőfelület vagyok, aki örül, ha hozzávágnak néhány, számára teljesen felesleges terméket. Rugalmas vagyok, és nem egy alkalommal adok kedvezményt, lehet velem félbarterezni, és kezdő, feltörekvő csóró tervezőknek bármikor segítek bármiben ingyen, ha a projekt szerelem - de engedtessék meg nekem a döntés joga.

Kérlek, becsüljük meg egymás munkáját - és ha nem is értjük azt, még mindig lehet kérdezni. Bárkinek nagyon szívesen elmagyarázom, mit miért csinálok, és milyen alapon választok.

Ne alázzuk megy egymást azzal, hogy csupán üveggyöngyöket ajánlunk érte.


Ha blogger vagy. Ha nem vagy az, csak írsz. Ha nem írsz, hanem fotózol, rajzolsz, kerámiázol, ültetsz, ápolsz, mást varrsz, alkotsz, tervezel, dolgozol - és ha egyetértesz velem, kérlek, oszd meg a gondolataid a social mediában és használd az #uveggyongyokertnem hashtaget. Köszönöm!You Might Also Like

1 Comments

  1. Annyira kemény, hogy napok óta szinte szóról szóra ugyanezt válaszolom én is arra a kérdésre, hogy 5 év után miért fáradtam bele az egészbe úgy, hogy szintén 10 éve írok online. Most küldték át nekem ezt a cikket és igen, minden szava igen és köszönöm!

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe