A TÖKÉLETES VÖRÖS RÚZS TITKA

12/06/2017


  Tizenhat voltam, amikor Molly barátnőm anyukája nekem adta egy nem használt, skarlátvörös rúzsát. Ez 2009-ben történt, és megadta a kezdő lökést a pin up girl korszakomhoz, és ki is tartott a következő kilenc évben - ugyanis most, majd’ 25 éves koromra már több, mint száz vörös rúzs kitartó felhalmozója lettem.
  Vörös?
Inkább piros, meggyszínű, bordó, korall, lazac, burgundi, cinóber, málna, karmazsin. Vampszín.


A két abszolút örök számomra - Bourjois Rouge Velvet  08 Rubi's cute és Bourjois Rouge Edition Velvet 08 Grand Cru


  Nem mondom, hogy szakértő lennék, de az biztos, hogy én vagyok az, aki a fél árnyalat eltérést is kiszúrja egy ruha színe és a hozzá - rosszul - választott rúzs között. Nem szeretem, ha a bordót a lazaccal párosítják, vagy ha a vörös rúzs túl narancssárgás.
Az én kedvencem a bordó, és a klasszikus ferrari piros - pont azok a színek, amiket, ha katolikus gimnáziumba jártam volna, egyből le is mosattak volna velem.

  Mit érdemes tudni a tökéletes vörös rúzsról?
Nos, a tökéletes vörös rúzs nem kenődik. Az arcodnál picit hidegebb tónusú, így ha meglátod életed aktuális szerelmét egy idegen hölggyel illetlenkedni a buliban, ahova együtt érkeztetek, véletlenül sem hívja fel színével a figyelmet a performansz láttán lángba borult orcáidra.
  A tökéletes vörös rúzs az, amiben egyszerre vagy Audrey Hepburn, Grace Kelly, és Liza Minelli a Kabaréból.
A tökéletes vörös rúzst nem kened el, mint az anyukája sminkjével otthon sunyiban maszatoló bakfisok. Nem eszed le vele az állad, és nem épül bele a szád körüli pórusokba a nap végén. Nem kell folyamatosan korrektorral igazgatni, és az állaga is megfelelő.

  Az én tökéletes vörös rúzsom… na jó, kit akarok átverni? Kettő is van belőle.
Az egyik a jól bevált klasszikus piros szín a következőkhöz megy: vörös szív alakú bundákhoz, viharos, drámai visszautasításokhoz mindenféle romkocsmákban, kora hajnali nyári rozéfröccsökhöz, stikában elszívott cigarettákhoz, és ruhákhoz, amiket sosem veszel már fel, ha egyszer Vele viselted őket.


Bourjois Rouge Velvet  08 Rubi's cute


A másik pedig az én felnőttszínem, a bordó. Amiben bérekről tárgyalok, munkaszerződést korrigáltatok, rezzenéstelen arccal fogadok kritikát, és libbenek tova a magassarkúmra ragadt vécépapírdarab kíséretében. A bordó rúzsom az, amit viselve vörösbort kortyolgatok, és hanyagolom a platformos cipőket, és a mélyen dekoltált felsőket. A bordó rúzsom az, ami miatt mindig nude a körmöm, hiszen egy skarlátszínnel ütnék egymást a színek - olyat pedig egy bordó rúzsos nő nem engedhet meg magának, ugyebár.


Bourjois Rouge Edition Velvet 08 Grand Cru


  Általában mindkettőt magammal hurcolom, mert Bak vagyok, és mi, Bakok, szeretünk felkészülni. Még a vörös rúzsra is. Aztán ha felkészültünk a vörös rúzsra, akkor - bár ez csupán az én szakmai véleményem -, már rossz nem érhet minket.


  Neked van kedvenc vörös rúzsod?

You Might Also Like

1 Comments

  1. Nagyon élveztem ezt az írást! Pont jókor jött, éppen nagy vörös rúzs keresésben vagyok :)

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe