FRANCIA NŐ DIY I. // KEZEMBEN A NESZESSZEREM

2/27/2018


  Mióta sminkelem magam, mindig ámulattal néztem a percek alatt csodaszép füstös sminket feldobó lányokat, azokat, akiknek a csuklómozdulatában van a kontúr, és olyan profik a szemöldöksminkben, mint egy Kardashian.
Persze, ez az évek meg a rutin varázsa - viszont akiket náluk is sokkal jobban irigylek, azok a francia nők. Hogyan csinálják?
  De tényleg - ha megfigyelitek, az egyetlen plusz meghatározó dolog, amit egy francia nő visel, az a magabiztossága. Sem a lookjaikat, sem a sminkjüket nem gondolják túl, egyszerűen csak teljes mértékig önazonosak és hisznek abban, akik. (Mondjuk, nekem sokszor már ez is problémát okoz)


   Szóval amikor elkezdtem együtt dolgozni a Bourjois-val, úgy döntöttem, itt az ideje egy picit erőlködni, és megtalálni magamban a francia nőt. Úgy érzem, jó irányba tartok ezzel a projekttel - hiszen itt a márka, itt vannak a dolgok, amikkel foglalkozom, és picit sikerült irányba tennem magam. Remélem, ez a külsőmön is észrevehető.






  Szóval vissza, a francia nőkhöz - nektek is feltűnt, milyen kevés make upot viselnek?
Minimálsminkjük egyik alapja pedig a hibátlan, gondosan ápolt bőr - ezt pedig mind külső, mind belső gondoskodással érik el.
Az egyik, amit ezzel kapcsolatban megtanultam nagyon hamar, hogy sose aludjunk sminkben. Ez tilos. De komolyan.
Megfojtja a bőrt, ráadásul a pórusokat is eltömíti - szóval mindegy is, hányadik pohár pezsgő után tartunk, ezt a pár mozdulatot sose sajnáljuk magunktól.
  A másik nagyon fontos lépés a megfelelő hidratálás. Nem, nem pezsgővel, ahogyan én tettem múlt hét pénteken a Labiban, hanem hetente egyszer arcápoló maszkkal, egyébként pedig húsz után nálam már alap volt a nappali- és az éjszakai krém. Emellett pedig napi három liter víz legalább bele kell férjen.

  És ami a legfontosabb - használjunk minőségi kozmetikumokat.
Hófehérkeként és egyaránt víz- és zsírhiányos bőrrel rendelkezőként számomra az alapozóvásárlás maga a tortúra - a Magyarországon kapható termékek 90%-a vagy túl sárga, vagy túl barna a bőrömhöz, sosem találok semmit, ami normálisan fedne, viszont volt lehetőségem a Bourjois termékeit tesztelni, és annak kifejezetten örülök, hogy hosszú idő óta végre találtam olyan terméket, ami nem üti a reggeli hidratálóm. 







   Szóval, amit én mindenképpen ajánlok a DIY francianőséghez, az a Healthy Mix termékcsalád BB krémje és primere - ez egyébként pont olyan sminkanalfabétáknak való, akik hozzám hasonlóan a kezükkel kenik fel az arcra valót - illetve a második fotón látható Fond de Teint alapozót.
Mindkettő egyébként tartalmaz ezerféle vitamint, úgyhogy aki télen a szeme sarkából húzódó vastag könnysávokkal és írországi sziklacsoporttá karcolt arccal ér haza akár egy tízperces sétából is, az biztosan imádni fogja ezeket.








  Ami viszont számomra igazán szerelem, és a bennem élő francia nő visongva üdvözöl (a bennem élő kilencvenéves nyugdíjassal együtt), azok még mindig a vörös rúzsok. Tudom, egyészségtelenül sokat írok a vörös rúzs iránti vonzalmamról, sőt, múltkor hosszasan fejtegettem is nektek, melyik énemre hogyan hatnak ezek az árnyalatok, de amit általában megfigyelek egy francia nőnél, az a fekete póklábszempilla alatti megvető tekintethez tartozó vörös árnyalat. Szóval just FYI.





  
   Amit úgy látom, viszont, ízléstől tesznek függővé, azok a tusvonalak, illetve az ízlésesen sminkelt szemöldökök - legközelebb erről írok majd, amikor tovább lépek francianő sufnitunongom közetkező szintjére. Mit gondoltok?

Eszter

You Might Also Like

2 Comments

  1. Nagyon tetszett, köszönöm! Alapozókkal magam is bajba vagyok, lehet teszek egy próbát ezek után. ;) Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  2. Régóta szemezek velük, kipróbálom őket mindenképpen ezek után. Köszönöm az ismertetést. Főleg a kézzel felkenős részt tudtam átérezni :D Ott elnevettem magam. Eddig minden termékem össze vissza volt, most kipróbálom milyen ha mindenből ugyanaz a márka.

    VálaszTörlés

Like us on Facebook

Flickr Images





It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe