SWEET LIKE A ROSE

3/16/2018
   Egész életemben meg voltam győződve arról, hogy nekem a '60-as évekbe kellett volna születnem. Ezt nem csupán a bennem élő glaszékesztyűs kisnyugdíjas - mondjuk ő már más téma - mondja. Egészen egyszerűen megszállotja vagyok mind a kor stílusjegyeinek, mind a hangulatának, a zenéjének, a pin up lányoknak. Tizenhat éves korom óta gyűjtök gyakorlatilag minden - egyébként  a való élethez felesleges - Vogue-ot, Burdát, piperetükröt, napszemüveget, csipkés zoknit, ruhát, beszélő aranyhörcsögöt, lakásdekort, egyszóval a teljesség igénye nélkül minden KELL, ami ebből a korszakból származik, ekkor készült. A képen látható csodatükröt például 7 dollárért vettem az USÁ-ban, és nyolc réteg selyempapírba csomagolva szorítottam magamhoz, amíg a gép felszállt velem visszafelé.

   Persze emellett az egyik kedvenc filmem - á, egyáltalán nem közhely! - az Álom luxuskivitelben. Meg hát úgy egyébként, hatalmas Audrey Hepburn rajongó vagyok - az én polcomon Audrey remekül megfér a Pöttyös könyvekkel (bizony, azokat is gyűjtöm, de kizárólag a régi példányokat!) és Szabó Magdával. 
Rajongok a kor szabásmintáiért, a hangsúlyos derékért, az akkori Givenchy ruhákért, és alig várom, hogy nemsokára részt vehessek a varrótanfolyamon, amire olyan régóta várok.
Emellett nagyon szeretem azokat az elegáns, rózsás-barackos tónusokat, amit általában Audrey sminkjén láthatunk - igyekszem általában én is ilyesmit viselni, annyira lenyűgöz az üdesége, olyan frissnek és bájosnak tűnik, hogy bár tudom, én sosem leszek ilyen, azért az illúziót megpróbálom elérni.


   


   Ahogyan a kifutókon, úgy a kozmetikumok terén is változik a divat - én viszont teljesen úgy érzem, kimaradtam például a Kardashian-szórásból is. Mármint persze, kipróbáltam, de nagyon hamar rájöttem, hogy egy hófehér bőrű, szőke hajú leányzónak tökre felesleges kontúroznia. Ugyanígy jártam a füstös fekete szemekkel is - szép, szép, de annyira nem érzem magaménak.
Mivel nagyon sápadt vagyok, így az alapozón kívül elkezdtem szemhéjpúdert használni, különben pont olyan csábos a pillantásom, mint Szörnyella de Frászé - ja és nulla fok alatt a szemhéjam is pont olyan kék, ami egy piros rúzzsal kombinálva annyira nem vonzó.
Viszont mivel a tulajdonomban lévő ötvennyolc sminkecset közül kábé kettőről sejtem, hogy mire való igazából (és egyébként biztosan nem arra, amire én gondolom), így nálam alapvető szempont a hülyéknek való termék, amit tényleg a laikusok is könnyen használhatnak.
   A nude rúzsok, illetve a bordó a jelenlegi kedvencem - előbbi nappal, utóbbi éjszaka a legjobb barátom, ha esetleg megyek valahova este. Imádok nagy bundát viselni fekete barettel, fekete macskanapszemüveggel és fekete bőrkesztyűvel, amiben a kis csatos vintage retikülöm szorongatom - az sem zavar, ha esetleg vízszintesen esik az eső, hiszen egy nacsasszony mindig nacsasszony!
A kis csatos vintage retikülben pedig csupa olyan fontos dolog van, ami nélkül egyáltalán nem lehet sehova sem jutni. Például a múlthavi velencei vonatjegy, meg a nyolc darab, férfipillantás szerint ugyanolyan, de egyébként minimálisan eltérő rózsaszín rúzs; na meg a Bourjois szemhéjpúder, amit fent emlegettem - az ugyanis nem csupán a szemhéjamon metrótérképként átcikázó kék erekre tökéletes megoldás, hanem kevésbé professzionális célokra is tökéletesen megfelel.

   Tudom, valahol most felsír egy profi sminkes, de igazából ez a Smoky Stories 13 Taupissime kompakt egyszerre az én pirosítóm, highlighterem, és ha nagyon bedurvulok, akkor a bronzosítóm is, sőt, ugyanúgy használom a belső szemzugaimba is, mindenfajta szégyenérzet nélkül.
És fokozom a helyzetet - mindezt az ujjaimmal, a taxi első ülésén, a dugóban ülve. Bizony. 
A rúzsomat hozzápasszintva.
Ezt is Audreytől tanultam! Hiszen, ahogyan ő mondta - " a girl can't read that sort of thing without her lipstick ".
  Egyébként a bátrabbaknak - és azoknak, akik szeretik a macskaszemeket - van más kiadású paletta is, 12 Sau-Mondanie fantázianévvel. Egyébként ez is nagyon szépen pigmentált, a rózsaszínje kissé erőteljesebb, a barnája kicsit szürkésebb, szerintem ez inkább kék szeműeknek való, de aki érzi magában a csít, szintén tehet vele egy taxipróbát - csak az eredményt fotózza le és küldje el nekem képen! :-)

  
    A kedvenc rúzstriumvirátusom egyébként a megfelelő Audrey-imidzsért az alábbi képen látható - ezek a Rouge Velvet The Lipstick kollekció 16, 01 és 13-as színei balról jobbra haladva. Én ezeket egymással is simán szoktam kombinálni, ráadásul nagyjából az összes kabátomhoz illenek a színeik, a szemhéjpúdert pedig egyik sem üti, így számomra ha kellemetlen Tinderrandi bukkan fel tíz méterrel arrébb, azonnal létezik S.O.S megoldás.
    
Nektek van hasonlóan több funkcióval felruházott kozmetikumotok?


Eszter

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe