SWEET LIKE A ROSE
   Egész életemben meg voltam győződve arról, hogy nekem a '60-as évekbe kellett volna születnem. Ezt nem csupán a bennem élő glaszékesztyűs kisnyugdíjas - mondjuk ő már más téma - mondja. Egészen egyszerűen megszállotja vagyok mind a kor stílusjegyeinek, mind a hangulatának, a zenéjének, a pin up lányoknak. Tizenhat éves korom óta gyűjtök gyakorlatilag minden - egyébként  a való élethez felesleges - Vogue-ot, Burdát, piperetükröt, napszemüveget, csipkés zoknit, ruhát, beszélő aranyhörcsögöt, lakásdekort, egyszóval a teljesség igénye nélkül minden KELL, ami ebből a korszakból származik, ekkor készült. A képen látható csodatükröt például 7 dollárért vettem az USÁ-ban, és nyolc réteg selyempapírba csomagolva szorítottam magamhoz, amíg a gép felszállt velem visszafelé.

   Persze emellett az egyik kedvenc filmem - á, egyáltalán nem közhely! - az Álom luxuskivitelben. Meg hát úgy egyébként, hatalmas Audrey Hepburn rajongó vagyok - az én polcomon Audrey remekül megfér a Pöttyös könyvekkel (bizony, azokat is gyűjtöm, de kizárólag a régi példányokat!) és Szabó Magdával. 
Rajongok a kor szabásmintáiért, a hangsúlyos derékért, az akkori Givenchy ruhákért, és alig várom, hogy nemsokára részt vehessek a varrótanfolyamon, amire olyan régóta várok.
Emellett nagyon szeretem azokat az elegáns, rózsás-barackos tónusokat, amit általában Audrey sminkjén láthatunk - igyekszem általában én is ilyesmit viselni, annyira lenyűgöz az üdesége, olyan frissnek és bájosnak tűnik, hogy bár tudom, én sosem leszek ilyen, azért az illúziót megpróbálom elérni.


   


   Ahogyan a kifutókon, úgy a kozmetikumok terén is változik a divat - én viszont teljesen úgy érzem, kimaradtam például a Kardashian-szórásból is. Mármint persze, kipróbáltam, de nagyon hamar rájöttem, hogy egy hófehér bőrű, szőke hajú leányzónak tökre felesleges kontúroznia. Ugyanígy jártam a füstös fekete szemekkel is - szép, szép, de annyira nem érzem magaménak.
Mivel nagyon sápadt vagyok, így az alapozón kívül elkezdtem szemhéjpúdert használni, különben pont olyan csábos a pillantásom, mint Szörnyella de Frászé - ja és nulla fok alatt a szemhéjam is pont olyan kék, ami egy piros rúzzsal kombinálva annyira nem vonzó.
Viszont mivel a tulajdonomban lévő ötvennyolc sminkecset közül kábé kettőről sejtem, hogy mire való igazából (és egyébként biztosan nem arra, amire én gondolom), így nálam alapvető szempont a hülyéknek való termék, amit tényleg a laikusok is könnyen használhatnak.
   A nude rúzsok, illetve a bordó a jelenlegi kedvencem - előbbi nappal, utóbbi éjszaka a legjobb barátom, ha esetleg megyek valahova este. Imádok nagy bundát viselni fekete barettel, fekete macskanapszemüveggel és fekete bőrkesztyűvel, amiben a kis csatos vintage retikülöm szorongatom - az sem zavar, ha esetleg vízszintesen esik az eső, hiszen egy nacsasszony mindig nacsasszony!
A kis csatos vintage retikülben pedig csupa olyan fontos dolog van, ami nélkül egyáltalán nem lehet sehova sem jutni. Például a múlthavi velencei vonatjegy, meg a nyolc darab, férfipillantás szerint ugyanolyan, de egyébként minimálisan eltérő rózsaszín rúzs; na meg a Bourjois szemhéjpúder, amit fent emlegettem - az ugyanis nem csupán a szemhéjamon metrótérképként átcikázó kék erekre tökéletes megoldás, hanem kevésbé professzionális célokra is tökéletesen megfelel.

   Tudom, valahol most felsír egy profi sminkes, de igazából ez a Smoky Stories 13 Taupissime kompakt egyszerre az én pirosítóm, highlighterem, és ha nagyon bedurvulok, akkor a bronzosítóm is, sőt, ugyanúgy használom a belső szemzugaimba is, mindenfajta szégyenérzet nélkül.
És fokozom a helyzetet - mindezt az ujjaimmal, a taxi első ülésén, a dugóban ülve. Bizony. 
A rúzsomat hozzápasszintva.
Ezt is Audreytől tanultam! Hiszen, ahogyan ő mondta - " a girl can't read that sort of thing without her lipstick ".
  Egyébként a bátrabbaknak - és azoknak, akik szeretik a macskaszemeket - van más kiadású paletta is, 12 Sau-Mondanie fantázianévvel. Egyébként ez is nagyon szépen pigmentált, a rózsaszínje kissé erőteljesebb, a barnája kicsit szürkésebb, szerintem ez inkább kék szeműeknek való, de aki érzi magában a csít, szintén tehet vele egy taxipróbát - csak az eredményt fotózza le és küldje el nekem képen! :-)

  
    A kedvenc rúzstriumvirátusom egyébként a megfelelő Audrey-imidzsért az alábbi képen látható - ezek a Rouge Velvet The Lipstick kollekció 16, 01 és 13-as színei balról jobbra haladva. Én ezeket egymással is simán szoktam kombinálni, ráadásul nagyjából az összes kabátomhoz illenek a színeik, a szemhéjpúdert pedig egyik sem üti, így számomra ha kellemetlen Tinderrandi bukkan fel tíz méterrel arrébb, azonnal létezik S.O.S megoldás.
    
Nektek van hasonlóan több funkcióval felruházott kozmetikumotok?


Eszter

0 megjegyzés: