THE SELF LOVE PROJECT X. // 31 NAP

12/06/2018  Nem tudom, ki hogyan van a születésnapjával, de engem minden múló év egyre jobban megijeszt. Egyrészt azért, mert folyamatosan teljesítménykényszerrel küszködő Y generációsként az imposztor szindróma, a szorongás, a nihil és önbírálat kedves, régi barátaim, és az eleve depresszív téli időszakban a sötét árnyak közül vigyorgó bohócként előugró születésnapom csak egy nagyszerű cseresznye ezen a horror tortán.


  Eleve rohadtul utálok téli gyerek lenni, főleg ez a január 4 nagyon hervasztó a karácsonyi zabálások és a szilveszteri afterek után hirtelen nyakunkba zuhanó felismeréssel együtt, miszerint minden pénzünket elvertük az ünnepekre, és még kövérek/fáradtak/kialvatlanok is vagyunk. Pedig én tényleg próbálom pozitívan felfogni, meg minden. Tényleg!


  Az elmúlt egy évem nagyon nehéz volt, újra kellett terveznem dolgokat, és szembesültem egy csomó olyan kudarccal, amik így visszanézve bizonyára elengedhetetlenek voltak a fejlődésemhez, viszont megélni - minő meglepetés - nagyon nehéz volt őket.


Szembesülnöm kell folyamatosan azzal, hogy nem tudom pontosan, mit szeretnék, de persze azt nagyon; hogy benne maradtam egy folyamatos loopban, ahol amellett, hogy a megélhetésemet kell biztosítsam, szétaprózom magam a művészeti projektjeim és a blogom és a rengeteg ötletem miatt; hogy nem igazán tudom mindig, hogyan lehetne ezt menedzselni, és néha irigy vagyok az ismerőseimre, akiknek olyan egyszerűen ment ez a gimi-fősuli-férj-gyerekek kör, ami nekem igazából sosem működne.


  Persze, ezek általános felnövési problémák, csak egészen egyszerűen mintha egyre több lenne belőlük - vagy nem is tudom, velem együtt változnak és idomulnak a helyzethez. Mindenesetre bármi is ez, két napja, december 4-én itthon borozgatva eldöntöttem, hogy a következő egy hónap során megreformálom az életem.


  Nem gyökeresen és radikálisan - annak nem látom értelmét, hogy hirtelen elhúzzak minden nap mozogni, és belevágjak a nyers vegán életmódba, meg rohangáljak bungee jumpingra vagy ilyesmi.
Viszont a következő egy hónapban szeretnék jobban odafigyelni magamra, hiszen a december mindig hajtósabb - évek óta nem sikerül élveznem a karácsonyi időszakot, és január elejére teljesen ki vagyok merülve. Mindig kapkodva eszem és mindig junk foodot, esténként pánikszerűen borozom, alig mozgok, és rosszul alszom - most szeretném ezt az egészet jobban menedzselni.


  Ki kell találnom azt is, hogyan priorizáljak, és össze kell kapnom magam mind mentálisan, mind fizikailag. A következő négy hetet így arra fordítom, hogy ráfekszem az egészségesebb életmódra, és egy life coacher segítségével igyekszem úgy szétbogozni a teendőket, hogy semmi se torlódjon vagy lihegjen a nyakamba. Sajnos az időbeosztással nem éppen baráti a viszonyom, évek óta így van ez, és hosszú távon nem tesz jót nekem.


  Néhány olyan alapon szeretnék módosítani, amire az egész életem épül.
Nem hajthatom halálra magam folyamatosan, csak mert nem tudom beosztani az időm - és nem lehetek folyamatosan feszült és kapkodó és kialvatlan és dekoncentrált, mert túlhajtom magam, és mert nem mindig tudok szervezni.
  Nem csinálhatom úgy a dolgokat, hogy egyszer száz fokon égek, másszor napokig alig vonszolom magam - kell egy balansz, és muszáj magam rékényszeríteni, hogy valamikor és valahogyan elkezdjem. Az újévi fogadalmakban nem hiszek, és azt gondolom, sokkal jobb lesz úgy átlépni 2019-be és a következő életévembe úgy, hogy már ebbe belevágtam.  Szóval ez a nagy terv. Nem szarul enni, többet mozogni, lefekvés előtt levezető jógázni. Éjjelre kikapcsolni a telefont, és alvás előtt már nem nyomkodni. Odafigyelni magamra, előre fixálni a dolgokat, és nem túlvállalni magam. Remélem, menni fog - ma kezdtem!


Puszik,
Eszter


illusztrációk - Little by Lupin


You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe