TEETH ARE ALWAYS IN STYLE

4/12/2019


  Amikor általános iskolás koromban egy szerencsétlen baleset következtében sikerült az egyik metszőfogam egy darabját valahol elveszíteni egy szegedi úttesten, biztos voltam benne, hogy ez bizony egy hosszú és időtálló barátság kezdete lesz nálam a fogorvosokkal, és ez így is lett.

  Utána rendszeresen elhagytam az élpótlásokat is, kihevertem a fogszabályozó által okozott lelki sérüléseket, és az elmúlt tíz év tapasztalatainak köszönhetően inkább a magánrendeléseket preferálom, ahol nem érzem azt, hogy sajnos a fejem felett történnek a dolgok, illetve nem heteket kell várnom egy beavatkozásra, mert az „csupán” esztétikai – arról nem is beszélve, hogy egyébként majdnem ugyanannyiba kerülne, mint amennyiért Barbi helyrehozta a fogam a Silver Dentnél.
  Amikor néhány hete megkeresett a rendelő egy közös együttműködés kapcsán, bevallom, kicsit haboztam, mivel nem voltak eddig túl jó tapasztalataim a fogfehérítéssel - voltam már bio fogfehérítésen, ahogyan használtam már otthoni szettet is, de egy idő után egyik sem ért túl sokat.

  Ha valaki olyan szoros érzelmi köteléket ápol a lila Vogue és a tejeskávé irányába, mint én, jobb, ha egyszerűen feladja, gondoltam.
Ami miatt viszont kapva-kaptam az alkalmon, az a metszőfogam élpótlása volt, mely egy hétfő reggel szomorúan pattogva tűnt el kis lakásom fürdőszobájának mosdókagylójában, így gondoltam, akkor pakoljunk, és irány a SilverDent.

  A háromnegyed órás szakorvosi konzultáció során Barbi nem csupán a fogaim állapotát mérte fel, elmondta azt is, mire számíthatok a Beyond orvosi fogfehérítés és az élpótlás során.

  Azt tudtam, hogy a dohányzás, a vörösbor, a cigaretta és a kávé nem a barátaim, viszont az például újdonság volt számomra, hogy a kor előre haladtával a fogzománc kopása miatt magától is sárgulnak a fogak (és vannak, akiknek eleve sárgább), de tartósan bizonyos fajta gyógyszerek szedése is befolyásolja ezt.
Részletesen beszámoltam a kórtörténetemről is, melyet dokumentáltak, ahogyan be kellett számolnom a jelenlegi egészségügyi helyzetemről, allergiáimról is.

  Egy hét múlva hónom alá csaptam Emmer Szabina barátnőm, a Blogozine szerzőjét, aki hozzám hasonlóan szintén végig járt már egy szájsebészeti kálváriát.
  A váróban egyébként megcsodálhattuk, hogy mi is vár rám igazán – a hűtött vízzel kezükben a gyönyörű, szecessziós stílusú hiperelegáns recepció mögött ugyanis oktatófilmeket láthatunk a szájsebészeti eljárások legmumusabb fajtáiból, és a fogszabályzásról is.
Mondjuk ez engem kifejezetten megnyugtatott, szóval mire besétáltam a rendelőbe, már sikerült higgadtan viselkednem.

  A Beyond fogfehérítést egy fogkő leszedés előzi meg, ami nagyon nem kellemes, viszont elengedhetetlen első lépés, szóval szükséges rosszként én is átestem rajta. Egyébként Barbival, a doktornővel nagyon nagy szerencsém volt, mert minden mozdulatát előre ismertette velem, mindig tudtam, mi fog történni, és azt is, miért van szükség erre a lépésre.

  Ha az ember kifeszített szájjal ül egy fogorvosi rendelőben, mégiscsak szerencsésebb, ha egy együttérző, végtelenül kedves és aranyos, informatív szakember kezeli, aki mindent lekommunikál irányába.
  A fogkőeltávolítás után előkészítettek a rendelői fogfehérítésre, így például speciális géllel kezelték a fogínyem egészségem megóvásának érdekében, hogy utána a következő szűk egy órában nyugodtan ülhessek a fenekemen a hidegfényes kezelés alatt.
 A hidegfényes kezelés fogalma azt takarja, hogy az eddig megszokott fogfehérítési módszerekkel ellentétben nem a fokozott hőtermelés aktiválja a fogfehérítő gélt, ezáltal garantáltan nem károsítja a fogakat, ugyanis mint megtudtam, a túlzott hirtelen hőhatás károsítja azt a fogbéllel együtt.

  Ahogyan látjátok, az eredmény elképesztően szép lett, a mellékelt fotókon meg tudjátok nézni az előtte és az utána lévő állapotot – a képen pedig azt is láthatjátok, mi hiányzott szó szerint a mosolyomból.  A metszőfogamra az élpótlásokat évek óta gyűjtöm (egyet egy almában hagytam el, egy másikat egy mandulakrémes Déryné kifliben), de őszintén szólva ez a kedvencem eddig, és a legtermészetesebb is. Barbi úgy kísérletezett rajta, mint egy szobrász – ilyenkor az anyagot egyben hozzáépítik a foghoz, majd utólag csiszolják és formálják.
  Mit érdemes tenni és nem tenni egy rendelői fogfehérítés után?
Érdemes a lehető leghosszabb ideig tartani az úgynevezett „fehér diétát”, főleg, hogy a Beyond a kezelés után még két napig hat a fogakon, tehát „dolgozik” az anyag.
Kerüljünk minden színezéket tartalmazó ételt, italt, a cigarettát is, illetve figyeljünk oda a gondos szájápolásra. Esetemben az élpótlással is külön kellett számolnom, harapni például nem kifejezetten tanácsos friss pótlás után.

  A Silver Dentet  egyébként a Jászai Mari tértől egy perc sétára találjátok a Falk Miksa utcában, számomra ez külön kényelmes volt, mert a közelben élek, ráadásul imádom Újlipótváros hangulatát.

Szóval aki szeretné kedves, profi, türelmes szakemberekre bízni magát, annak bátran ajánlom őket!

You Might Also Like

0 Comments

Like us on Facebook

Flickr Images

It is a responsive design, means it automatically adapts its design according to the device. So your blog looks stunning from whatever device (Desktop, Tablet and Mobile) visiting from.

Instagram

Subscribe